یادداشت/

بررسی نقش الگویی زنان مسلمان ایران در جهان اسلام

فاطمه مه پیکر
کد خبر: ۲۱۳۰۵۲
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲ - 23November 2016
نقش الگویی زنان مسلمان ایران در جهان اسلام

گروه حماسه و جهاد دفاع پرس- «فاطمه مه‌پیکر» کارشناس حوزه زنان و دفاع‌مقدس، در یادداشت اختصاصی خود که در اختیار خبرگزاری دفاع‌مقدس قرار داده، به نقش الگویی زنان مسلمان ایران در جهان اسلام پرداخته است، که در ادامه می‌خوانید:

نقش الگویی زنان در دفاع‌مقدس می‌تواند زمینه‌­ساز هدف­گذاری‌های عمده‌ای در عرصه بین‌الملل بوده و زمینه‌ی و با هدف ایجاد تمدن نوین اسلامی را فراهم آورد. این حضور در عرصه بین‌الملل می‌­تواند پایه‌‌گذار ایجاد تحولی مناسب در مسیر اصلاح نهادهای مرتبط با زنان و خانواده و البته همه جریان‌های موجود در این عرصه باشد.

زنان در دفاع‌مقدس در مسیر ایجاد تحول شگرفی در مدیریت، نظم بخشی و البته الگو شدن در عرصه بین‌الملل گام برداشته‌اند که همه رمزینه‌های این حضور را می­‌توان با الحاقاتی در مسیر نشر تمدن عظیم اسلامی مورد استفاده قرار داد. این‌که چگونه می‌توان از این نقش آفرینی در راه ایجاد و گسترش تمدن نوین اسلامی بهره برد را باید در شاخص‌ها و مولفه‌هایی جستجو کرد که زنان در هشت سال دفاع مقدس آفریدند.

این حضور در حقیقت خلق یک تاریخ است. تاریخی که می‌تواند در روح مرده جامعه جهانی و کنش‌­ها و واکنش‌­های جامعه زنان، جان تازه‌ای بدمد.

صورت بندی وضعیت حضور زنان در دفاع مقدس در بردارنده چند شاخصه عمده است:

- زنان راهبری فضای عاطفی دفاع مقدس را بر عهده داشتند.

- زنان یکی از عوامل تعیین‌کننده اقدامات کلان دفاع مقدس بودند.

- زنان به عنوان یک قشر اثرگذار و الگو در عرصه دفاع مقدس ظاهر شدند.

در همین راستا نقش زنان، در قابلیت ارائه تصویری منسجم و قابل عمل در عرصه بین المللی نیز واجد الگو شدن است. زن مسلمان ایرانی یک الگوی بی‌بدیل از حضور و نقش آفرینی مؤثر و شور عاطفی مادری و همسری و به طور کلی یک بانوی مجاهد مسلمان را به جهانیان ارائه داده است.

این نقش الگویی در سه حوزه قابل رصد است:

1- ارائه الگو در حوزه فردی

2- ارائه الگو در حوزه خانواده

3- ارائه الگو در حوزه اجتماع

عزت و غروری که امام(ره) و انقلاب اسلامی به زنان ایرانی دادند و نقش آنان را فراتر از جنسیت ترسیم کردند، پایه‌­گذار رشادت‌­ها و حق‌طلبی­ زنان آزاده گردید.

طبق فرمایش مقام معظم رهبری(دامت برکاته): «صد سال است که فرهنگ غربی به پشتوانه‌ی پول و زور و سلاح و دیپلماسی، سعی می‌کند فرهنگ غربی را و اسلوب زندگی غربی را بر جوامع اسلامی در میان زنان تحمیل کند. صد سال تلاش شده است برای اینکه زن مسلمان را از هویت خود بیگانه کنند. تمام عوامل اثرگذاری و قدرت به کار رفته است: پول، تبلیغات، اسلحه، فریبنده‌های گوناگون مادی، استفاده‌ی از غرائز طبیعی جنسی انسان؛ همه‌ی اینها را استخدام کرده‌اند برای اینکه زن مسلمان را از هویت اسلامی خود دور کنند.» لکن انقلاب اسلامی که با محورهای واقعی اسلام، در مقابل اسلام آمریکایی کاملا گزینشی و در راستای خدمت به سران حکومت­‌های فاسد، در کشورهای عربی شکل گرفت، با کمک و پشتوانه شیرزنان ایران اسلامی، روح تشنه و حق طلب زنان مسلمان را نیز به خروش آورد و در این بیداری اسلامی، دستیابی به حقوق و کرامت اصلی که حق هر بانوی مسلمان است، رقم زده شد.

نقشی که زنان کشورهای منطقه در بیداری اسلامی ایفا کردند به طور قطع و یقین کم­تر از نقش زنان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیست.

الگوی زنان ایرانی حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) بودند که هدف و سبک زندگی­شان در قلوب این زنان ریشه دوانیده و باعث اقتدار و غروری شد که روحیه مجاهدت زنان در دنیای اسلام را بیدار کرد.

اشاره به این نکته خالی از فایده نیست که فطرت هر مسلمانی اعم از زن و مرد، پیر و جوان، با آزادگی و آزاداندیشی عجین گردیده و بالاخره زمانی به دنبال آرمان­‌خواهی دینی رهسپار می‌­شود و حکومت­‌های فاسد و فاسق را سرنگون می‌­سازد.

هر کسی کو دور ماند از اصل خویش/ بازجوید روزگار وصل خویش

لازمه این قیام گاهی یک تلنگر است و زنان مبارز ایران اسلامی در مرکز این تحول و تعالی هستند و الحق که با نقش بی همتایشان در بیداری اسلامی زکات روحیه انقلابی خویش را پرداختند.

اندیشه بلند مقام معظم رهبری(دامت برکاته) بهترین راهکار و نقشه راه برا ی امت اسلام است که می­‌فرمایند: «امروز اگر شما بانوی نخبه‌ی اسلامی تلاش کنید که این هویت را به زن مسلمان برگردانید، بزرگترین خدمت را به امت اسلامی و به بیداری اسلامی و به عزت و کرامت اسلامی کردید.»

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار