به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، ۲۶ آبان امسال، سی و ششمین سالگرد «حماسه شکست حصر و آزادسازی سوسنگرد» است. به این بهانه، نگاهی داریم به زندگی چند شهید از شهدای این حماسه.
1-شهید اسحاق عزیزی:
شهید اسحاق عزیزی در پیروزی انقلاب فعالیت مؤثری را ایفا نمود بطوریکه به هنگام ورود حضرت امام به میهن سرپرستی انتظامات در یک منطقه را عهده دار شد. در مبارزات عدالتخواهانه مردم بر علیه حکومت ستم شاهی فعالانه مشارکت داشت، تا اینکه جمعه سیاه فرا رسید. شهید عزیزی میگفت چرا من شهید نشدم؟ شاید سعادت نداشتم.
چرا پنج هزار نفر کشته شوند و ما هنوز زنده باشیم و حالا که زندهایم باید مبارزه کنیم. عزیزی همیشه به شهادت در راه خدا فکر میکرد. با پیروزی انقلاب در کمیته مسجد حسینی تهران شروع به خدمت نمود و در دستگیری ضدانقلاب و مزدوران طاغوت فعالانه مشارکت داشت. در درگیری با ضدانقلاب در کردستان حضور پیدا کرد و با شروع جنگ با مسئولیت فرماندهی جمع قابل توجهی از نیروهای مردمی جنوب تهران عازم جبهه سوسنگرد گردید. در عملیات امام مهدی(عج) به عنوان مسئول عملیات نقش اساسی را در پیروزی رزمندگان داشت و سرانجام در 8 فروردین 60 بر اثر ترکش خمپاره در سوسنگرد به شهادت رسید
2- سروان شهید حسین معصومی:
شهید حسین معصومی در سال 1331 در فریدون اصفهان به دنیا آمد. در سال 1350 وارد دانشگاه افسری شد و با اخذ لیسانس علوم نظامی در لشکر 23 تکاور نوحد مشغول به خدمت گردید. شهید معصومی پس از مدتی به علت رشادتها به فرماندهی تیم عملیاتی گردان 192 تیپ منصوب میشود. با شروع جنگ تحمیلی به ستاد جنگهای نامنظم پیوست و با شنیدن محاصره سوسنگرد و احتمال به اسارت گرفتن شهید چمران از منطقه دیگر به نزدیکی شهر سوسنگرد شتافت و در عملیات آزادسازی سوسنگرد در 26 آبان 1359 مشارکت داشت. گروه تحت فرماندهی وی در حالیکه به همراه نیروهای ارتش، سپاه و دیگر رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم با انهدام و عقب راندن نیروهای دشمن پیروزمندانه در حال پیشروی بودند در یک کیلومتری شهر سوسنگرد توسط دشمن بعثی شهید معصومی هدف تیر دشمن قرار گرفت و به شهادت رسید.
فرازي از وصيت نامه شهید:
هميشه الگوي خود را حضرت فاطمه(س) بدانيد و هيچ وقت آرايش كرده بيرون نرويد با ظاهر زيباي خود در جامعه حضور يابيد و از زيور آلات و زینتها براي زيبايي خود استفاده نكنيد.
3- شهید محمد رضا طالقانی:
شهید محمد رضا طالقانی در سال 1313 در تهران به دنیا آمد. شهید طالقانی از اولین رزمندگانی بود که به جبهه های نبرد شتافت. در منطقه جنوب از سوی شهید چمران به عنوان مسئول اردوگاه شهید وهاب زاده منصوب گردید. او در این اردوگاه همانند پدری دلسوز و مهربان برای نیروهای مردمی بوده و اقدام به تربیت و آموزش صدها نفر از رزمندگان داوطلب جهت حضور در جبههها نمود که بسیاری از آنها منشأ افتخارات بسیار بزرگی در دفاع از کشور اسلامی مان گردیده و بعضاً هم دارای مسئولیتهای فرماندهی مهمی در محورهای مختلف جبهه سوسنگرد شدند.
شهید طالقانی بعد از مدتی با نشان دادن لیاقتها و صلاحیتهای خود به عنوان فرمانده محور در منطقه مالکیه سوسنگرد منصوب شد و در این جبهه مجاهدتهای بسیار زیادی را برای دفاع از اسلام و کشور خود انجام داد.
از کلامهای زیبای همیشگی این شهید در جبهه خطاب به رزمندگان جمله «کی بلده صلوات بفرسته» بوده است. شهید طالقانی پس از مدتها حضور در جبهه سوسنگرد در 29 بهمن 1359 در منطقه مالکیه بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.
4-شهید مصطفی ابراهیمی مجد
شهید مهندس مصطفی ابراهیمی مجد در سال 1332 در تهران به دنیا آمد. او در ابتدای دفاع مقدس به ستاد جنگهای نامنظم پیوست و در کنار شهید چمران به عنوان مسئول امور مهندسی رزمی ستاد قرار گرفت.
در ابتدای دفاع مقدس که نیروهای مردمی با امور مهندسی رزمی به ویژه خنثی سازی میادین مین ناآشنا بودند، او با مهمات فوقالعاده خود با تجزیه مینها طریقه خنثی سازی آن را کشف و در قالب جزوه ای به رزمندگان ارائه میداد تا این شهید مبتکر با طرح شهید دکتر چمران در عمر کوتاه خود در دفاع مقدس توانست برای اولین بار در کشور اقدام به ساخت موشکهای اژدر جهت انهدام دژها و سنگرهای مستحکم و پلهای دشمن به نام «موشک اژدر بشیر» نمود که بعدها به نام «موشک مصطفی مصطفی» معروف گردید.(اشاره به نام کوچک شهید چمران و مجد)
موشک اژدر دیگری نیز توسط شهید مجد طراحی و در دست ساخت قرار گرفت امّا دلدادگی شدید شهید مجد برای رسیدن به محبوب اش به او فرصت نداد و روح بلندش مابین ایستگاه حسینیه و دارخوین به دیدار حق شتافت.
5-شهید سید احمد مقدم پور:
شهید سید احمد مقدم پور جمعی تیپ 55 هوابرد شیراز در ابتدای دوران دفاع مقدس به جبهه های جنوب شتافت و خود را به شهید چمران معرفی نمود. پس از مدتی از سوی شهید چمران به فرماندهی محور جلالیه و سپس جبهه طراح منصوب گردید. او در این مناطق فداکاری های زیادی را از خود نشان داد تا اینکه پس از شهادت شهید رستمی به همراه شهید چمران درمورخه 31 خرداد 1360 به منطقه دهلاویه رفته تا به عنوان فرمانده منطقه دهلاویه معرفی شود. امّا در این روز به همراه شهید چمران بر اثر اصابت گلوله خمپاره دشمن روح بزرگشان به سوی معبود پر کشیده و عاشورایی گردیدند.
6-شهید مسعود منفرد نياكي
امير سرافراز ارتش اسلام در سال 1308 در آمل ديده به جهان گشود.در سال 1331 در دانشكده افسري استخدام گرديد و در انقلاب شكوهمند اسلامي همچون بدنه مومن و خدمتگزار ارتش به درياي بيكران ملت پيوست. شهيد نياكي به پاس وفاداري و خدمات ارزشمند خود در تاريخ 1/07/1359 به سمت فرماندهي لشكر 88 زرهي زاهدان و از تاريخ 20/01/1360 به سمت فرمانده لشكر 92 زرهي اهواز منصوب شد. در عملياتهاي بزرگ طريقالقدس، فتحالمبين، بيتالمقدس والفجر مقدماتي، والفجر يك و رمضان در يگانهاي عملياتي به خدمت عاشقانه پرداخت. وي در سال 1360 طي حكمي از سوي امير سپهبد شهيد صياد شيرازي به جانشيني فرماندهي نيروي زميني ارتش در جنوب منصوب گرديد.
شهيد سرلشكر منفرد نياكي در ديماه سال 1363 و در حالي كه در بازنشستگي به سر ميبرد با دستور رييس جمهور وقت حضرت آيتالله خامنهاي به خدمت اعاده شد.
شهيد سرلشكر منفرد نياكي در تاريخ 6/05/1364 به عنوان ناظر آموزش در رزمايش لشكر 58 تكاور ذوالفقار كه در شرايط واقعي جنگ اجرا گرديد، شركت نمود و تقدير بر آن بود كه پس از 33 سال خدمت در ميدان آموزش و تمرين نظامي به درجه رفيع شهادت نائل گردد.