سرلشکر صفوی در گفت‌وگوی ویژه خبری:

سیاست خارجه آمریکا تغییرات زیادی نمی‌کند/ ترامپ با برهم زدن برجام دچار اشتباهی استراتژیک خواهد شد/ تظاهرات در آمریکا سازمان یافته است

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: من به ترامپ خوش بین نیستم و به نظرم تغییرات زیادی در سیاست خارجه آمریکا به وجود نخواهد آمد و تخاصم ها ادامه می یابد.
کد خبر: ۲۱۳۳۲۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵ - 15November 2016
سیاست خارجه آمریکا تغییرات زیادی نمی کندبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرلشکر پاسدار «سیدیحیی رحیم صفوی» دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا و رییس موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در گفت و گو ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار داشت: اعتقاد من این است که در صحنه های سیاسی، اقتصادی، رسانه ای و تکنولوژی تغییرات پرشتابی به وجود آمده است.
 
وی ادامه داد: اما مهم این است که ما از این فرصت چگونه استفاده کنیم.
 
سردار صفوی در خصوص رییس جمهور جدید آمریکا عنوان کرد: من به ترامپ خوش بین نیستم و به نظرم تغییرات زیادی در سیاست خارجه آمریکا به وجود نخواهد آمد و تخاصم ها ادامه می یابد؛ گرچه الان زود است و باید دید در صحنه عمل چه خواهد شد.
 
رییس موسسه آینده پژوهی جهان اسلام گفت: جمهوری خواهان سنت تندروی علیه ایران و لابی نزدیک با صهیونیسم و برخی از کشورهای منطقه دارند.
 
وی تصریح کرد: آمریکایی ها و اروپایی ها به 2 دلیل انرژی و بازار فروش به جهان اسلام توجه دارند. 75 درصد ذخایر قطعی نفت و 57 درصد ذخایر قطعی گاز در کشورهای اسلامی است. همچنین یک میلیارد و 600 میلیون مسلمان بر کره خاکی زندگی می کنند که این خود بازارا بزرگی برای آنان محسوب می شود. یکی از این بازارها، بازار سلاح است. اوباما در مدت هشت سال ریاست جمهوری خود، 150 میلیارد دلار اسلحه به کشورهای منطقه فروخته است که عربستان به ارزش 100 میلیارد دلار و امارات به ارزش 12 میلیارد دلار، خریداران بزرگ بودند.
 
** تمامی رییس جمهوران آمریکا مجبور به حمایت از رژیم صهیونیستی بوده اند
 
سرلشکر صفوی خاطرنشان کرد: با برداشتی که من از سیاست خارجه آمریکا دارم، تمامی رییس جمهوران آمریکا با صهیونیست ها لابی داشتند و مجبور به حمایت از رژیم صهیونیستی بودند و در جهت امنیت آنان تلاش کردند به گونه ای که انگار رژیم اشغالگر قدس ایالت پنجاه و یکم آمریکا است.
 
وی اضافه کرد: آنچه در سخنرانی های ترامپ راجع به مسائل سوریه، عراق و یمن دیده شد، این بود که از نظامی گری فاصله خواهد گرفت. او گفته است که نیروهایش را از افغانستان خارج خواهد کرد و از بودجه نظامی می کاهد. در صورت تحقق، این ها برای ما فرصت است.
 
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در خصوص آینده برجام با روی کار آمدن ترامپ بیان داشت: برجام یک سویش آمریکا و 5 کشور دیگر هستند. اگر ترامپ برجام را به هم بزند، دچار یک اشتباه استراتژیک خواهد شد.
 
** «اقتصاد» مبنای همگرایی کشورها و دولت های اسلامی است
 
رییس موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در خصوص همگرایی کشورهای اسلامی گفت: یکی از مبانی همگرایی بین کشورها و دولت های اسلامی، مسائل اقتصادی است. اروپایی ها بر اساس اقتصاد اتحادیه اروپا را شکل دادند. اتحادیه گمرکی، یکسان سازی تعرفه های گمرکی، بازار مشترک اسلامی، توسعه روابط بانکی، پول واحد و روابط تجاری گزینه هایی برای آغاز این همگرایی اقتصادی است.
 
وی افزود: حجم صادرات بین کشورهای اسلامی کمتر از 15 درصد است و با کشورهای غیراسلامی 59.3 درصد است. کشور ما از تولیدات کشاورزی خوبی برخوردار است و به برخی از کشورها هم صادر می کند. البته باید در نظر گرفت، بزرگترین منبع صادراتی کشورهای اسلامی، نفت و گاز است. ما نباید تنها به این منابع اکتفا کنیم و می توانیم به منابع دیگر حتی گردشگری اسلامی توجه کنیم.
 
سرلشکر صفوی گفت: در همایش دو روزه بحران های ژئوپلیتیکی جهان اسلام، شکل گیری اتحادیه اقتصادی بین ایران، عراق، سوریه، افغانستان و لبنان پیشنهاد شد. گسترش خط راه آهن و برداشتن ویزا و تعرفه های گمرکی پایه ای برای شکلگیری اتحادیه هستند.
 
وی ادامه داد: اکنون راه آهن تا شلمچه رسیده است و اگر بتوانیم به بصره وصل کنیم، آسیای مرکزی را به مدیترانه وصل کرده ایم و کشورهای آسیای مرکزی که محصور در خشکی ها هستند، می توانند محصولات خود را از طریق دریا صادر کنند. این امتیاز بزرگی برای ما است. اکنون چینی ها راه آهن خود را به کابل رسانده اند؛ اگر ما بتوانیم راه آهنمان را به لاذقیه سوریه برسانیم یعنی چین را به اقیانوس مدیترانه رسانده ایم. سیاستمداران می توانند در برنامه ششم و هفتم توسعه به این مساله توجه داشته باشند.
 
رییس موسسه آینده پژوهی جهان اسلام با بیان اینکه ایران از قدیم از جاذبه های گردشگری بالایی برخوردار بوده است، گفت: یکی از ظرفیت های ما، گردشگری مذهبی است. جاذبه های تمدنی ایران و سایر کشورهای اسلامی نیز عامل موثر جذب گردشگر است. اگر زیرساخت ها مانند هتل و کسب ویزا مهیا شود، از این فرصت می توان به خوبی استفاده کرد. ترکیه و مالزی اکنون به خوبی از این ظرفیت های خود استفاده می کنند. ایران از ظرفیت فرهنگی و تمدنی برخوردار است. همچنین مردم ایران بسیار خوش برخورد هستند. لذا گردشگری اسلامی به عنوان یکی از راه های همگرایی پیشنهاد می شود.
 
سرلشکر صفوی افزود: در همایشی که برگزار شد، بسیاری از اندیشمندان و محققان از کشورهای مختلف حضور داشتند. حضور اینان در تهران و ایران موجب می شود که با چهره واقعی ایران اسلامی آشنا شوند و امنیت این کشور را مشاهده و از ظرفیت هایمان آگاه شوند. برخی تصور دیگری از ایران دارند که این حضور آن تصور را حذف می کند.
 
** ساماندهی 20 تیپ حشدالشعبی در عراق و 50 هزار نیروی مردمی در سوریه
 
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا بیان داشت: همچنین در این همایش ریشه های چالش های جهان اسلام بررسی شد که طی یک جمع بندی، اصلی ترین چالش وجود رژیم صهیونیستی و سیاست های مداخله جویانه آمریکا در جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بود. همگرایی دولت - ملت های اسلامی در مقابله با رژیم صهیونیستی و آمریکا موجب می شود که بر بسیاری از چالش ها فائق آییم.
 
وی تصریح کرد: در جنگ سوریه، رژیم صهیونیستی بیشترین نفع را می برد. تروریسم و صهیونیسم دشمن اصلی کشورهای اسلامی هستند.
 
سرلشکر صفوی خاطرنشان کرد: ورود نیروهای مردمی در صحنه مقابله با داعش در عراق و سوریه که اهل تسنن نیز جزو این نیروها هستند، پیروزی ها را شکل داد. به نظر من حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه، انتقال مدل بسیج به این کشورها که به معنای استفاده از نیروهای مردمی در جنگ است و ائتلاف سوریه، ایران و حزب الله مهمترین عوامل شکست داعش هستند.
 
فرمانده سابق کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اکنون در عراق 20 تیپ حشد الشعبی و در سوریه بیش از 50 هزار نفر نیروی مردمی در کنار ارتشی که بیش از 12 هزار شهید داده است، فعالیت دارند.
 
وی ادامه داد: آزادی موصل و حلب ممکن است کمی طول بکشد اما دولت های عراق و سوریه در نهایت بر تکفیری ها پیروز و مسلط خواهند شد. آینده عراق و سوریه در بازسازی مسیری طولانی است؛ به خصوص سوریه. حلب شهری آباد و صنعتی بود که اکنون تقریبا با خاک یکسان شده است. این دو کشور در آینده احتیاج به کمک ها برای بازسازی دارند.
 
** آمریکایی ها از منطقه خارج نمی شوند/ تظاهرات در آمریکا سازمان یافته است
 
سرلشکر صفوی اظهار داشت: آمریکایی ها دائم در حال طرح ریزی هستند و سناریوهای مختلفی دارند؛ البته قدرت آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان کاهش یافته است. همین که نتوانسته اند اسد را در سوریه ساقط کنند، نشان از ضعفشان است؛ گرچه آنان در جریان این جنگ هزینه های نظامی خود را کاهش و سلاح های بسیاری فروختند. در رابطه با حضور آمریکایی ها در منطقه نیز نظر من این است که اینان از منطقه خارج نمی شوند.
 
وی در خصوص تظاهراتی که اکنون در آمریکا بر دلیل نتیجه انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود، عنوان کرد: این تظاهرات در آمریکا سازمان یافته است و شاید دموکرات ها برای امتیاز گرفتن و به دست آوردن مقداری از پست های حساسی که در اختیار رییس جمهور است، این تظاهرات را به راه انداخته اند.
 
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا بیان کرد: با روی کار آمدن ترامپ، ممکن است چرخشی در سیاست های آمریکا ایجاد شود اما همچنان بر تامین امنیت رژیم صهیونیستی تاکید دارند و روابطشان را با سعودی ها ادامه خواهند داد.
 
سرلشکر صفوی در پایان گفت: جمهوری خواهان به صهیونیست ها بسیار نزدیک ترند. حدود 70 سال از وجود این غده سرطانی در منطقه می گذرد، اما همواره انگلیسی ها و آمریکایی ها حامی ثابت آنان بوده اند. عربستان میلیاردها دلار در آمریکا سرمایه گذاری و بیش از 20 هزار دانشجو به این کشور اعزام کرده است. فروشندگی نفت توسط عربستان و خریداری سلاح موجب نمی شود ترامپ رابطه خود با عربستان را بر هم بزند. رییس جمهور جدید آمریکا و مشاورانش، قدرت منطقه ایران را حتما در نظر خواهند گرفت چرا که آنان مجبورند با ایران کنار بیایند.
 
انتهای پیام/211
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار