«سلیم غفوری» مدیر شبکه مستند سیما در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس با بیان اینکه سالهای گذشته مستندهای متعددی از شهدای مدافع حرم، درگیریهای سوریه و عراق ساخته شده است، اظهار داشت: در ایام ماه محرم و صفر شبکه مستند برنامهای تحت عنوان «نسیم حیات» از تولیدات گروه روایت فتح را پخش کرد که هر قسمت آن بخشی از درگیریهای سوریه و عراق و سایر تحولات کشورهای اسلامی را روایت میکرد.
وی افزود: مستند «نسیم حیات» موضوع لیبی و یمن را نیز مورد اشاره داشت، اما تمرکز جدی این مستند بر تحولات سوریه و عراق بود. در سایر شبکههای سیما مستندهای دیگری هم در حال پخش است که به این موضوعات میپردازد. مجموعه «ملازمان حرم» مجموعه مستندی بود که به خانوادههای شهدای مدافع حرم میپرداخت، این مجموعه از تولیدات شبکه افق بود که از سایر شبکهها پخش میشد.
مدیر شبکه مستند سیما گفت: به نظر من پرداخت شبکههای مختلف تلویزیون به موضوع شهدای مدافع حرم تا به امروز قابل قبول بوده است. اوایل شاید پرداختن به شهدای مدافع حرم به دلیل مشخص نبودن تکلیف رسانه ای کم بود، اما بعد از مشخص شدن تکلیف رسانه در این حوزه پرداخت کامل و جامعی نسبت به شهدای مدافع حرم صورت گرفت.
غفوری درباره رویکرد تولیدات مستند در عراق و سوریه اظهار داشت: اولین و مهمترین رویکرد تحلیلی و تبیینی این است که برای مردم خودمان و سایر کشورها ماجرا را درست بیان کنیم و بگوییم در سوریه و عراق چه اتفاقی رخ داده است. باید در تولیداتمان پاسخ داده شود که چرا موضع کشور ما حمایت از جریان مقاومت منطقه است و چه جریاناتی در سوریه و عراق مداخله دارند.
وی ادامه داد: معرفی اتفاقات میدان نبرد، شهدای مدافع حرم، حماسهها و عملیاتهای صورت گرفته رویکرد دیگری است که باید مورد توجه باشد. ما خوشبختانه در این دو عرصه تولیدات خوبی داشتهایم، اما در رویکرد دوم به دلیل اینکه صحنه نبرد صحنه مشخص و از پیش تعریف شدهای نیست که ما نمیدانیم چه زمانی عملیاتی صورت میگیرد که گروه مستندساز در صحنه نبرد حضور داشته باشد سختیهایی وجود دارد که بیشتر این کار را گروههای جوان مومن و انقلابی خوش ذوق انجام میدهند.
مدیر شبکه مستند سیما بیان کرد: ما در شبکه مستند سیما پس از تولید این گونه آثار خودمان را موظف میدانیم تا این گونه آثار را حمایت کنیم و هزینههای آن را برای مستندساز تامین کنیم و البته به تولیدات جهت دهیم و هر جا اثری دچار مشکل بود آن را اصلاح کنیم و به ایرادات آن کمک کنیم تا یک مستند قابل پخش داشته باشیم.
غفوری درباره کیفیت آثار شبکه مستند نیز گفت: همه تولیدات شبکه مستند در جبهه مقاومت در یک سطح کیفی قرار ندارد. بعضی کارها دارای ساختار قوی و خوبی هستند و در مقابل، کارهای ضعیفی هم وجود دارد. در مجموع مستندسازان ما در سوریه و عراق مستندهای خوبی تولید کردند. موج تبلیغاتی جبهه مقابل در سوریه در عراق به سمتی میرفت که نبرد را به جنگ مذهبی و طائفه ای جلوه دهند، در حالی که ما میدانیم واقعاً این گونه نیست.
وی ادامه داد: بسیاری از مستندسازان دسیسه دشمن را فهمیدند و به سمت تولیدات تبیینی رفتند. مستندسازی همچون «روحالله رفیعی» مستند خالد مجتبی را تولید کرد که قصه دو رزمنده شیعه و سنی سوری را روایت میکند که دوشادوش هم علیه تکفیریها در سوریه نبرد میکردند. مستندساز دیگری مستند شیخ صباح را تولید کرد که قصه یکی از فرماندهان حشدشعبی عراق و رییس یکی از قبایل اهل سنت عراق نیز بود را نشان داد.
مدیر شبکه مستند سیما تصریح کرد: تولید چنین مستندهایی توطئه دشمن را خنثی میکند. مستندسازان در جبهه تولیدات مقاومت خوش درخشیدند. مستندسازان ما باید فضای مقابل را رصد کنند و طراحی تبلیغاتی درستی انجام دهند.
غفوری در پاسخ به اینکه چه موضوعی امروز برای مستندسازی در سوریه و عراق مغفول مانده است، گفت: طبیعتاً موضوعات زیادی وجود دارد که ما تا به امروز نتوانستهایم در آنها ورود پیدا کنیم. قصههای ریز زندگی جاری در سوریه و عراق یکی از موضوعاتی است که شاید کمتر به آن پرداخته شده است و پیدا کردن این قصهها نیازمند پژوهش است. ما در فضاهای تولیدات تبیینی نیازمند کار هستیم چون در برخی از اذهان شبهاتی وجود دارد که باید پاسخ داده شود.
انتهای پیام/ 121