گروه حماسه و جهاد دفاع پرس- «معصومه نادری پارسا» معاون فرهنگی و خانواده سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در یادداشت اختصاصی خود که در اختیار خبرگزاری دفاعمقدس قرار داده، به نقش بسیج در جمهوری اسلامی پرداخته است، که در ادامه میخوانید:
در سالهای پر فراز و نشیب نهضت منتهی به انقلاب اسلامی، حضور آحاد مردم در عرصههای مختلف نهضت در کنار رهبری خمینی کبیر (ره) دو عامل اساسی پیروزی این حرکت عظیم مردمی بود، با همراهی این دو عنصر بود که ایران عزیز توانست بعد از دوران رنج و ذلت و تحقیر، روی آزادی و آزادگی به خود ببیند و بعد از سالها تلاش و تحمل رنج تازیانههای استعمار بر پیکرهای خویش چون جوانی رشید در مقابل زیادهخواهیها ایستادگی کرده و این بار برای همیشه به استکبار و استعمار نه بگوید.
مردم ایران از پیر و جوان آن روزها از هیچ کوششی برای انجام فرامین امامشان دریغ نکردند، تا اینکه انقلاب اسلامی ایران با اهدای خونهای بسیاری توانست نهال آزادی را در زمین پاک ایران کاشته و برای حراست از آن با تمام توان ایستادگی را از سر بگیرد. اگر چه پس از پیروزی انقلاب همانطور که انتظار میرفت، دشمنان نه تنها ایران اسلامی را به حال خود نگذاشتند؛ بلکه این بار با تمام توان و با توافقاتی خصمانهتر با ملل استکباری مختلف، به این نهال نو پا هجوم آوردند؛ اما مردمی که با اهدای خون، کشورشان را از چنگال استعمار گرفته بودند، هرگز حاضر نمیشدند، دوباره آن را در دستان دشمن ببینند و مسلما این بار با توانی بیشتر و با اتکال به خداوند یکتا و رهنمودهای بنیانگذار انقلاب اسلامی از هیچ رشادت و حماسه آفرینی برای حفظ انقلاب عزیز دریغ نورزیدند. اگر چه فرمان تشکیل بسیج بعد از پیروزی انقلاب و در سال 1358 صادر شد، اما در واقع این روحیه بسیجی بود که اساسا نهضت را تا مرحله پیروزی پیش برد و در واقع این فرمان برای ساماندهی یک حرکت عظیم مردمی و گسترش آن بود تا برای همیشه سدی متشکل از اراده مردمی در برابر هر نوع تجاوزی به ایران اسلامی باشد.
اینک به یمن این فرمان، یک اندیشه که در قالب حرکتهای عظیم مردمی مملو از رشادت و جانفشانی و آرمانخواهی و حماسهآفرینی بود، سازماندهی گشته و تبدیل به بزرگترین تشکیلات دینی از ابتدای تاریخ ایران عزیز شد و تا به امروز نیز چونان درخت تناوری با ورود جوانان رشید نسلهای بعد از انقلاب در این تشکیلات روز به روز نیرومندتر و بالندهتر میشود.
بسیج در واقع یک اندیشه است که در قالب حرکتهای تشکیلاتی مملو از روح ایثار و اخلاص برای پاسخگویی به نیازهای مختلف انقلاب مردمی اسلامی ایران بروز و ظهور یافت و ادامه دارد. در واقع میتوان گفت بسیج مصداق بارز «تعاونوا علی البر والتقوی» است. بسیج دارای ویژگیهایی است که شاید هیچ تشکل انسانی دیگری از آن ها برخوردار نباشد.
اکنون نوید مبارکی که بسیج در عصر حاضر به دلسوزان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میدهد، این است که بسیج تجلی روحیه تمدنسازی اسلامی و بسیج بارقههایی از تمدن نوین اسلامی است.
به نظر میرسد آن روز که امام راحل (ره) بسیج را به عنوان لشکر مخلص خدا، شجره طیبه و...می خواند، در واقع به نوعی نقشه راه تمدن سازی اسلامی را ترسیم میکرد.
اگر تمدن نوین اسلامی را به فعلیت رسیدن کلیه ظرفیتهای معنوی نوع بشر قلمداد کنیم. آیا غیر از این است که بسیج نمایانگر به فعلیت رسیدن استعداد وحدت، یکپارپکی و ایثار در راه آرمان و ارزشهای الهی و انسانی است؟
اگر نیک بنگریم بقدری این اندیشه و این روحیه عظیم و ارزشمند است که شاید به سختی بتوان آن را در قالب یک ساختار و تشکیلات اداری تعریف کرد و شاید بتوان گفت، هنر بزرگ نظام مقدس اسلامی ایران این است که توانسته یکی از ظرفیتهای ارزشمند معنوی بشر را تا مرحله فعلیت رشد داده و نیز آن را در قالب یک نظام تدوین و طراحی نماید و این نوید بخش امکان اجرای این الگو پیرامون سایر ظرفیتهای معنوی بشریت است. در واقع گویی در پاسخ این سوال که چگونه میتوان برای تحقق تمدن نوین اسلامی نظامسازی کرد، میتوان گفت تشکیل بسیج در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یکی از نمونههای بارز نظامهایی است که میتواند از مقومات تمدن نوین اسلامی باشد؛ چرا که این نظام و ساختار برگرفته از روح ایمان و تقوای افرادی است که وارد این تشکیلات میشوند.
البته به جرات میتوان گفت هر حرکتی که نشأت گرفته از اندیشه آرمانخواهی و مطالبهگری در راه ارزشهای الهی باشد، مقدمه ای بر نظام سازی منتهی به تمدن نوین اسلامی خواهد بود. نظیر حرکتهایی چون حرکت 20میلیونی راهپیمایان اربعین که بدون این که مقید به مرز و کشور و جغرایا باشد، شکل میگیرد، می بالد و پیامرسانی میکند. در این حرکت نیز آن چه که حاکم است، یک تفکر الهی و انسانی است.
امید است با همراهی دلسوزان و نخبگان حوزه ایثار، مقاومت و آرمان خواهی، بتوان در راستای طراحی نظامات اسلامی گام های موثری برداشت.
انتهای پیام/ 131