جانشین سازمان بسیج اساتید کشور:

وجود چالش‌های راهبردی در دوره ترامپ فرصتی برای ایران است

جانشین سازمان بسیج اساتید کشور گفت: در دوره ترامپ چالش‌های راهبردی وجود دارد و این برای ایران یک فرصت است که باید بر مبنای گفتمان اسلامی حرکت کند تا به نتیجه برسد.
کد خبر: ۲۱۵۲۳۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۵ - 27November 2016
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،  حسن مرادی یکشنبه ۶ آذرماه در مجمع تخصصی اقتصاد مقاومتی با حضور نخبگان بسیج در استان همدان، اظهار کرد: پس از حذف بلوک شرق از صحنه سیاست جهانی، آمریکا از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۷ پنج سند راهبردی در این کشور تولید کرد.
 
وی با اشاره به اینکه در سند ترسیم شده خاطرنشان کرد: در سه دهه گذشته مبنای تحلیل بر اساس زمانی است که در راهبردهای آمریکا مشخص شده است.
 
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور گفت: اسناد پنج‌گانه که مبنای کلان آمریکاست، تا زمان بوش پسر و حادثه ۱۱ سپتامبر امکان پیاده‌سازی ندارد.
 
وی با بیان اینکه در زمان بوش قدرت گفتمانی در آمریکا بالا می‌رود، افزود: رویکرد آمریکا در این شرایط یک‌جانبه بوده و تمام کشورها باید پشت سر آمریکا حرکت کنند.
 
مرادی از ویژگی بوش پسر را تمرکز آمریکا در برخورد با چالش‌ها، نظامی و برخورد سخت دانست و تأکید کرد: آمریکا برای حفظ قدرت هژمونی خود برنامه‌هایی از جمله تضعیف ایران و اشغال عراق و افغانستان را دنبال کرد.
 
وی هدف از اشغال عراق را شکل‌گیری نظام‌هایی در راستای هژمونی آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: سیاست‌های آمریکا چه در زمان بوش پسر و چه در زمان اوباما برای حفظ هژمونی بوده است.
 
مرادی با اشاره به تئوری‌های مطرح شده در آمریکا تصریح کرد: تئوری پایان تاریخ فرانسیس فوکویاما و نظریه برخورد تمدن ساموئل هانتیگتون از جمله نظریات رایج در آمریکا است.
 
وی نظریه فوکویاما را لیبرال دموکراسی دانست که پاسخگوی نیاز انسان بوده و مبنای بسیاری از سیاست‌گذاری‌های آمریکا در قرن حاضر است.
 
مرادی بیان کرد: نظریه برخورد تمدن هانتیگتون حاصل برخورد تمدن آمریکا با دو تمدن بزرگ کنفسیوسی(چین) و تمدن بزرگ اسلامی(ایران) است که ظرفیت رویارویی تنها در تمدن اسلامی وجود دارد و در این شرایط است که آمریکا به عراق و افغانستان لشکرکشی می‌کند.
 
وی با بیان اینکه آمریکا در مواجهه با ایران باید در تمام جبهه‌ها درگیر شود، ادامه داد: آمریکا علاوه بر درگیری میان تمدنی باید در درون تمدنی هم فعال باشد.
 
وی با اشاره به اینکه آمریکا باید تمام شکاف‌ها را بشناسد، تأکید کرد: این کشور سعی کرده از طریق شکاف قومی وارد میدان شود و از ۲۰ سال قبل هم برای فروپاشی تشییع برنامه‌ریزی کرده است.
 
مرادی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تصریح کرد: در دوره ترامپ چالش‌های راهبردی وجود دارد و این برای ایران یک فرصت است که باید بر مبنای گفتمان اسلامی حرکت کند تا به نتیجه برسد.
 
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به ابعاد قدرت بیان کرد: در بُعد علمی و فناوری جمهوری اسلامی در مدت کوتاه توانسته روند رو به رشدی را داشته باشد که این قضیه در بُعد نظامی نیز صادق است.
 
وی با اشاره به دوره فعالیت اوباما در آمریکا گفت: در این دوره جنگ نیابتی فعال شده و جنگ نرم در منطقه به صورت مستقیم در دستور کار قرار می‌گیرد.
 
مرادی عنوان کرد: مقاله ارائه شده از سوی سریع‌القلم حاکی از آن بود که عراق بعد از حمله آباد خواهد شد و تلویحی نیز به مسئولان ایرانی اشاره کرد هر چه سریع‌تر پیغام همراهی به سمت آمریکا فرستاده شود.
 
وی با اشاره به صحبت‌های برژینسکی استراتژیست آمریکایی افزود: جهان اسلام از غرب متنفر است و از این تنفر می‌سوزد و این به خاطر کشتارهای عظیمی است که غرب در دنیای اسلام انجام داده است.
 
مرادی خاطرنشان کرد: در ادامه برژینسکی می‌گوید این تنفر به سمت آسیای میانه و سپس به آمریکای‌جنوبی نیز سرایت پیدا خواهد کرد و واهمه دارند از تنفری که از آمریکا در سطح دنیا در حال جریان است.
 
وی با اشاره به اینکه اگر چه آمریکا بزرگ‌ترین قدرت نظامی و اقتصادی در دنیاست، افزود: آمریکا قدرت اجماع‌سازی را از دست داده و به هدف‌گذاری خود بعد از ۳۰ سال نرسیده است.
 
مرادی با بیان اینکه در ایران قبل قادر به حل مشکلات خود نبودیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به مرز خودکفایی رسیده و می‌توانیم به خود متکی باشیم همچنین آنجایی که اراده دولت‌ها حاکم بود توانستیم به پیشرفت دست یابیم.
 
وی با اشاره به اینکه هر زمان از گفتمان انقلاب اسلامی دور افتادیم دچار خسران شدیم، تأکید کرد: بازگشت به گفتمان اسلامی اقتدار را تقویت می‌کند و فرهنگ جهادی را به ما بازمی‌گرداند.
 
وی ارکان اصلی اقتداربخش را اقتصاد مقاومتی و پیشرفت علمی دانست و یادآور شد: فرهنگ جهادی یکی دیگر از این موارد است و همه ما باید برای رسیدن به این گفتمان تلاش کنیم.
 
جانشین سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: آمریکا راهبرد نفوذ خود را از دست داده و سرعت رشد آن از خیلی از کشورهای اروپایی نیز پایین‌تر آمده است
منبع:ایسنا
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار