آیت الله جوادی آملی:

عمل به دستورات دین دشوار نیست

آیت الله جوادی آملی گفت: یک گناه یک کیفر دارد اما یک عمل صالح ده برابر و گاهی هفتصد برابر و گاهی ۱۴۰۰ برابر پاداش و ثواب دارد لذا حضرت سجاد جهنم رفتن تعجب دارد نه بهشت رفتن.
کد خبر: ۲۱۵۹۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۰ - 04December 2016
به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع پرس، آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق هفتگی خود با بیان این مطلب که «از منظر قرآن عمل به دستورات دین دشوار نیست» اظهار داشت: ذات اقدس الهی در قرآن کریم به ما فرمود این دین، دین آسان است ﴿لَقَدْ یَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّکْرِ﴾ و ما برنامه دشوار و سختی نداریم.
 
وی ادامه داد: از سوی دیگر جهاد امر دشواری است که جهاد اصغر جنگ با دشمن بیرون و جهاد اکبر جنگ با دشمن درون است. نکته این است که چه کنیم که این سخت‌ها برای ما آسان شود!؟ آیا ما باید تلاش و کوشش کنیم که این سخت‌ها آسان شود یا خود نظام دینی، نظام آسانی است؟ در قرآن نفرمود شما بکوشید این سخت را آسان کنید فرمود این دین آسان است، پس بحث در این نیست که ما چگونه سخت را آسان کنیم بحث در آن است که ما چگونه به این دین عمل کنیم که این دینِ آسان فیضش را به ما برساند، قرآن فرمود شما عمل کنید نشانه آسانی دین را می‌بینید.
 
جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کلامی از امام سجاد(ع) ابراز داشت: امام سجاد(ع) فرمود: «وای به حال کسی که این یکی‌های او بر ده‌تاهای او پیروز شود! »؛ یک گناه یک کیفر دارد اما یک عمل صالح ده برابر و گاهی هفتصد برابر و گاهی ۱۴۰۰ برابر پاداش و ثواب دارد لذا حضرت فرمود جهنم رفتن تعجب دارد نه بهشت رفتن.
 
آیت الله جوادی آملی بخش هایی از دعای ابوحمزه ثمالی را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: در دعای سحر ابوحمزه ثمالی وجود مبارک امام سجاد فرمود اگر کسی قصد دارد که به فیض تو برسد راه نزدیک است «ان الراحل الیک قریب المسافة و انک لا تحتجب عن خلقک الا ان تحجبهم الاعمال دونک» اگر کسی خواست آدم وارسته وباتقوا بشود این طور نیست که نظیر این مسابقات دوندگی باشد که خود شخص همه راه را باید برود تا به آن مقصد برسد بلکه در اینجا مقصد، فیض خداست و او علیم، حکیم و قدیر است و می‌داند چه بکند. فرمود اگر شما یک قدم به طرف خدا برداشتید به حالت عادی، او هروله‌کنان به طرف شما می‌آید با این فیض کسی جهنم برود جای تعجب دارد!
 
وی استغفار را دارای دو جنبه درمان و پیشگیری دانست و اذعان داشت:  استغفار یا برای دفع است یا برای رفع، ما یک بهداشت داریم یک درمان، بهداشت برای این است که کسی مریض نشود و درمان برای این است که اگر کسی مریض شد سلامت خود را بازیابد، استغفار اولیای الهی این است که استغفار می‌کنند تا بیماری به طرف آنها نرود و استغفار ما درمانی است؛ طلب مغفرت می‌کنیم تا مشکل ما حل شود.
 
آیت الله جوادی آملی در پایان، حادثه تروریستی حله و همچنین حادثه قطار تبریز مشهد را تسلیت گفت و اظهار داشت: از ذات اقدس الهی مسئلت می‌کنیم شهدای اربعینی را با شهدای کربلا محشور کند و حادثه تلخ قطارها را ذات اقدس الهی در کام اولیای آنها شیرین کند و امیداواریم مشابه این حوادث دیگر در این کشور پیدا نشود.
 
منبع:مهر
نظر شما
پربیننده ها