مالزی خواستار توقف نسلکشی مسلمانان روهینگیا شد
نخست وزیر مالزی امروز یکشنبه خواستار مداخله خارجی برای متوقف کردن نسلکشی مسلمانان روهینگیا در میانمار شد.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، نجیب رزاق نخست وزیر مالزی که در تظاهرات اعتراض آمیز هزاران مسلمان روهینگیایی در کوالالامپور شرکت کرده بود، از جامعه بین المللی خواست تا برای متوقف کردن نسل کشی مسلمانان در میانمار دخالت کند.
طی روزهای گذشته هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا برای فرار از اقدامات وحشیانه گروه های تبهکار و افراطی به سوی مرزهای بنگلادش عزیمت کرده اند ولی گزارش ها نشان می دهد که مسلمانان در حال فرار از این روستاها هدف تیراندازی نظامیان میانمار قرار گرفته اند.
جان مک کیسیک رئیس آژانس آوارگان سازمان ملل در مرز بنگلادش تاکید کرد: نظامیان میانمار در کشتار کودکان و مردان و تجاوز به زنان و آتش زدن خانه ها و غارت اموال مسلمانان روهینگیا نقش داشته اند و آنها را مجبور کرده اند تا با عبور از رودخانه به سوی بنگلادش بروند.
سازمان ملل اعلام کرده است که تاکنون بیش از 30 هزار مسلمان روهینگیایی خانه های خود در میانمار را ترک کرده اند. داکا اعلام کرده است که هزاران نفر از آوارگان روهینگیا در مرز این کشور تجمع کرده اند.
شاهدان عینی نیز از اقدامات وحشیانه نظامیان ارتش میانمار علیه مردان و کودکان و تجاوز و شکنجه زنان خبر داده اند ولی دولت آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل، این اتهامات را رد کرده است.
سازمان ملل اعلام کرده است که بیش از 150 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا بیش از یک ماه است که دسترسی به کمک های غذایی و انسان دوستانه نداشته اند.
مالزی روز شنبه این اقدام میانمار را پاکسازی قومی ارزیابی کرد. نخست وزیر مالزی از سازمان ملل، دادگاه کیفری بین المللی و سازمان کنفرانس اسلامی خواسته است تا دخالت کنند.
وی تاکید کرد: جهان نمی تواند تنها بنشیند و نظاره گر کشتار و نسل کشی مسلمانان در میانمار باشد. اظهارات نخست وزیر مالزی در حالی است که میانمار نسبت به نقض تعهدات مالزی در چارچوب اصل عدم دخالت در امور داخلی کشورهای آسه آن هشدار داده است.
نخست وزیر مالزی در پاسخ به این تهدید تاکید کرده است که کشورهای آسه آن نسبت به حفظ حقوق اساسی انسانی نیز تعهد داده اند و میانمار باید به این تعهدات پایبند باشد.وی همچنین دولت انگ سان سوچی را به انفعال در برابر این اقدامات وحشیانه متهم کرده است.