سردار سنایی‌راد در گفت‌و‌گو با دفاع پرس:

فعالیت سپاه در حوزه سازندگی موجب کاهش فشار تحریم‌ها شد/ بخشی از درآمدهای سازندگی صرف محرومیت‌زدایی می‌شود

معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اگر حضور سپاه در عرصه سازندگی نبود، مقابله با تحریم‌ها مشکل می‌شد و برخی از شرکت‌ها با سوءاستفاده از خلا موجود و نبود شرکت‌های بزرگ برای پاسخگویی به نیازها، هزینه‌های زیادی بر نظام تحمیل می‌کردند.
کد خبر: ۲۱۶۰۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶ - 04December 2016
سپاه در حوزه سازندگی و خدمت‌رسانی پیشتاز استسردار «رسول سنایی‌راد» معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس در خصوص فعالیت‌های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) و تعامل این مجموعه با سپاه‌های استانی جهت خدمت رسانی و اجرای فرمایش مقام معظم رهبری و اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: ظرفیت قرارگاه سازندگی که امروز سپاه در اختیار دارد به امکانات مهندسی ما در دوران دفاع مقدس برمی‌گردد. و مطابق قانون اساسی؛ نیروهای مسلح در شرایط صلح می‌توانند امکانات خود را به نفع سازندگی به کار گیرند و این رویه است که در غالب کشورهایی که از توان نظامی و دفاعی قابل توجهی برخوردارند، اعمال می‌شود.
 
وی افزود: در گردش کاری که سپاه پاسداران از محضر فرماندهی معظم کل قوا گرفته است این اجازه اخذ شده است و لذا مجموعه مهندسی باقیمانده از دوران دفاع مقدس در امر سازندگی بعد از جنگ ورود پیدا کرد؛ در شرایطی که در واقع نوعی خلاء در این رابطه وجود داشت.

سردار سنایی راد ادامه داد: حُسن این کار در این بود که علاوه بر ایجاد سازندگی در کشور، ظرفیت‌ها پای کار آورده شد و امکانات فرسوده نشد. همچنین تجارب به هدر نرفت و تجارب جدید نیز به نفع توان نیروهای مسلح کسب شد.

معاون سیاسی سپاه گفت: این روند ادامه داشت تا اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) به عنوان یک مجموعه بزرگ در امر سازندگی در سطح  کشور مطرح شد و منشا خدماتی از جمله ساخت پل، جاده و سد شد و با حضور در عرصه تکنولوژی‌های برتر و پیشرفته همچون فناوری در عرصه نفت گام‌های مناسبی در این رابطه برداشت.

وی با اشاره به توانمندی قرارگاه سازندگی سپاه در طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف، گفت: افرادی که امروز متولی امور سازندگی در کشور هستند و برخی از نیازهای کشور را باید پاسخگو باشند، همچون مسئولین صنعت آب و برق عنوان می‌کنند که اگر حضور سپاه دراین عرصه نبود اولا در مقابله با تحریم‌ها با مشکل مواجه می‌شدیم و در ثانی برخی از شرکت‌ها با سوءاستفاده از خلا موجود و نبود شرکت‌های بزرگ برای پاسخگویی به نیازهای بعد از جنگ در عرصه سازندگی بسیاری از قیمت‌ها را بالاتر از حد معمول بر مجموعه نظام تحمیل می‌کردند.

سردار سنایی راد با تاکید بر حضور دلسوزانه سپاه پاسداران در اجرای پروژه‌های سازندگی و رعایت استانداردها و کیفیت کار، افزود: افراد مسئول همچنین می‌گفتند ورود سپاه در این عرصه چند ویژگی دارد؛ اول اینکه در مناقصه‌ها قیمت‌های منصفانه و نزدیک به واقعیت را مطرح می‌کند و دوم سرعت در اتمام کار و کیفیت در ارائه پروژه دارد و لذا گاهی اوقات به ما می‌گفتند شما اگر اصل کار را به عهده نمی‌گیرید حداقل با حضور در این مناقصه‌ها به واقعی شدن قیمت‌های پیشنهادی کمک کنید.

وی ادامه داد: طبیعی است که توان قرارگاه در سراسر کشور توزیع شده است اما اصل کار زیر نظر قرارگاه متمرکز شده است و مجموعه‌های استانی در جهت شناسایی سوژه‌ها و ظرفیت‌ها برای کار یا نیازهای بومی ایفای نقش می‌کنند و یا در اجرا در حد کار مستشاری و تامین نیروها و ظرفیت‌های محلی برای بکارگیری در قرارگاه سازندگی فعالیت می‌کنند، چون قرارگاه سازندگی مجموعه‌ای از شرکت‌های حاضر در سراسر کشور است و این شرکت‌ها شاید نتوانند به تنهایی کار پیمانکاری را انجام دهند لذا در اتصال به مجموعه قرارگاه سازندگی این ظرفیت‌ها می‌تواند در سطح راهبردی، ملی و کلان بکارگیری شوند. یعنی ضمن اینکه کار در قرارگاه متمرکز است مجموعه‌های سپاه استانی و بسیج هم در حد شناسایی نیازها و ظرفیت‌ها مشارکت دارند.

معاون سیاسی سپاه گفت: برخی سعی دارند قرارگاه سازندگی را رقیب سایر شرکت‌ها نشان بدهند در صورتی که واقعیت اینست که قرارگاه سازندگی سپاه فضا را برای هیچ مجموعه‌ای تنگ نکرده و در بسیاری از موارد کاری که این مجموعه انجام می‌دهد در ترازی هست که سایر شرکت‌ها توانایی ورود به آن را ندارند.

وی تصریح کرد: در بعضی از پروژه‌ها هم شاید دیگر شرکتها انگیزه‌ای برای ورود ندارند، به طور مثال زمانی که بحث احداث خط ریلی از سمت زاهدان به کرمان مطرح شد به دلیل برخی ناامنی‌هایی که وجود داشت، وضعیت منطقه‌ای به گونه‌ای بود که جذابیتی برای حضور دیگر شرکت‌ها نداشت و این سپاه بود که در آنجا حضور پیدا کرد و کار رابه عهده گرفت.

سردار سنایی راد گفت: ضمنا بخشی از درآمدهایی که سپاه پاسداران از محل سازندگی کسب می‌کند صرف محرومیت زدایی مردم همان منطقه، تا شعاع خاصی می‌شود که برخی از اینها تا شعاع 70 کیلومتری است که شامل احداث پل برای روستاها یا کمک به اقشار محروم و احداث نمازخانه‌ها و مدرسه و... است.

وی افزود: امروز به برکت قرارگاه سازندگی، کشور عزیزمان در عرصه‌هایی از فناوری حرفی برای گفتن دارد که شامل حفر تونل و ساخت سدهای بزرگ است. امروز قرارگاه در حوزه حفر تونل رکوردار است که در منطقه خاورمیانه قابل توجه است.

معاون سیاسی سپاه در پایان بیان داشت: اگر این موضوعات برای مردم خوب تبیین شود، ملت فهیم ما متوجه می‌شود که سپاه پاسداران همانطور که در دوران دفاع مقدس کارهای بزرگی را در عرصه دفاع از کشور داشته است، امروز نیز در حوزه سازندگی و خدمات‌رسانی از پیشتازان است.
 
انتهای پیام/221
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار