به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، در اولین روز اکران دهمین جشنواره سینما حقیقت، فیلم «ممدعلی» ساخته «مسعود زارعیان» از خراسان شمالی به نمایش درآمد.
این فیلم که در بخش
جایزه شهید آوینی و سینمای ملی پذیرفته شده بود، به زندگی «محمدعلی یعقوبی» از
رزمندگان دوران دفاع مقدس پرداخته است.
«ممدعلی» از فیلم های
موفقی است که به موضوع مدافعان حرم میپردازد. محمدعلی با آنکه زندگی پر از مشکلی
دارد و نمیتواند از پس مخارج زندگی برآید، با این حال تصمیم گرفته که هر طور شده
به سوریه برود؛ اما سن زیاد و جانباز بودن او سبب میشود تا مسئولان با حضور محمدعلی
در جمع مدافعان حرم موافقت نکنند. از طرفی فاطمه دختر محمدعلی باید به خانه بخت برود
و جهیزیه او تکمیل نیست؛ برای همین «صنوبر» همسر محمدعلی به عنوان نیروی خدماتی در
یک شرکت کار میکند، تا بتواند مخارج عروسی دخترش را فراهم کند.
در ادامه می بینیم که مشکلات مالی باعث میشود که محمدعلی مدارکی دال بر مجروحیتش جمع کند و حقوق جانبازی دریافت کند، تا خانواده اش بعد از رفتن او به سوریه در مضیقه نباشند. در انتها میبینیم که محمدعلی با وجود همه تلاشهایش برای رفتن به سوریه موفق نمی شود؛ اما پزشکان را متقاعد می کند که جانباز است.
محمدعلی وقتی می بیند که نتوانسته به سوریه برود، تصمیم می گیرد مخارج یکی از ساکنان آسایشگاه سالمندان را به عهده بگیرد؛ چرا که قرار است از این پس حقوق جانبازی دریافت کند.
«ممدعلی» اتفاق مبارکی در سینمای دفاع مقدس محسوب میشود. فیلمساز در طول هشت ماه تحقیق و گفتوگو با سوژه خود توانسته تصویری درست از جانبازی ارائه کند که علیرغم میل باطنیاش از حقوق جانبازی دریافت میکند.
همچنین فیلم شخصیت محمدعلی را آنطور که هست نشان می دهد. بیننده نقاط مثبت و منفی این شخصیت را با هم می بیند، در حالی که مخاطب فکر میکند محمدعلی توجهی به همسرش ندارد، اما در پلانی تکاندهنده می بینیم که محمدعلی برای رنجی که همسرش در این سالها کشیده، گریه میکند.
موجز بودن فیلم بدون شعارزگی از امتیازات خوب فیلم است که کمتر چنین امتیازی را در آثار دفاع مقدسی شاهد هستیم.
تدوین فیلم از ویژگی های بارز «ممدعلی» است، که حاصل تسلط فیلمساز بر موضوع و فیلمنامه از قبل نوشته شده آن است. ریتم درست تدوین همخوانی نزدیکی با محتوای فیلم دارد.
در دو سکانس از فیلم درمی یابیم که محمدعلی در زمان پهلوی و فعالیت های انقلابی مقام معظم رهبری در مشهد، برای چند ماه میزبان رهبر انقلاب بوده است. چرا که معظم له در آن ایام از طرف ساواک تحت تعقیب بودند و برای همین چند ماه را در روستای خیرآباد تربت جام در خانه پدری محمدعلی مخفی شده بودند.
محمدعلی با حسرت میگوید که برای آقای خامنهای نامه نوشته و به ایشان گفته من همان محمدعلی هستم.اصرار محمدعلی برای رفتن به سوریه قطعا اثبات این ادعاست که او هنوز برای رهبر انقلاب محمدعلی است و تغییری نکرده است.
با توجه به اینکه هنوز فیلم های زیادی در بخش جایزه شهید آوینی اکران نشده اند، می توان انتظار داشت که فیلم «ممدعلی» از امیدهای دریافت جایزه در این بخش باشد.
انتهای پیام/ ۱۶۱