در 6 سالگی به دبستان رفته و در مدارس سعدی، رسولیان و هنرستان صنعتی دوران تحصیلات خود را پشت سر گذاشت.
چون علاقه به رشته های فنی داشت در کنکور سراسری شرکت نمود و در دانشگاه علم و صنعت قبول شد؛ اما در مصاحبه ای که در زمان ستمشاهی به منظور جلوگیری از ورود عناصر مبارز و مسلمان ترتیب می دادند ضیاء را رد کردند ولی ایشان در انستیتو تکنولوژی یزد ادامه تحصیل داد.
آغاز تحصیلش همراه با اوج جریانات انقلاب بود. ایشان در حین تحصیل در فعالیتهای انقلابی هم شرکت داشت و سرانجام با پیروزی انقلاب در تشکیل کمیته نقش عمده داشت.
یکی از همرزمان سید ضیاء گلدانساز در توصیف ویژگی های این شهید گفت: به دلیل عشق و علاقه به انقلاب و اسلام در مورخ 8/3/1359 به عضویت رسمی سپاه درآمد. با شروع درگیریهای کردستان به کردستان شتافت و به مدت 40 روز در آنجا با ضد انقلابیون دست و پنجه نرم کرد.
وی در ادامه گفت: سید ضیا بعد از آنکه به یزد بازگشت و در انستیتو به ادامه تحصیل پرداخت. و زمان شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به جبهه شتافت. دوباره به غرب رفت و بازگشت و بار سوم عازم آبادان گردید.
برادر شهید گلدانساز نحوه شهادت او را اینگونه بیان کرد: سرانجام او در شب 19/9/59 در شبیخون به مزدوران بعث با لو رفتن حمله بوسیله ستون پنجم دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار معبود شتافت.