به گزارش خبرنگار اعزامی
دفاع پرس به منطقه عمومی رزمایش «محمد رسول الله(ص)-4»، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در دومین روز از رزمایش مهمترین عملیات های پدافندی خود را در قالب تاکتیک های نوین و فضای ترسیمی متناسب با تهدیدات پیشرو در منطقه راهبردی سواحل دریای عمان، کنارک و نیک شهر برگزار کرد.
در اولین مرحله از دومین روز این رزمایش جنگنده بمب افکن های میراژ نهاجا با حضور بر فراز سواحل دریای عمان و بمب باران مواضع نیروهای مهاجم اجازه هلی برن را به دشمن نداده و عملیات پشتیبانی از نیروهای سطحی را با موفقیت به اجرا گذاشتند.
** انهدام شناورهای دشمن در سطح آب با شلیک راکت های بالگردهادر مرحله دوم این بخش از رزمایش دو فروند بالگرد کبرا با پشتیبانی بالگرد 214 به عنوان یک تیم آتش سبک وارد منطقه حساس نبرد شده و با شلیک گلوله های بیست میلیمتری و راکت های بهینه شده دو فروند شناور دشمن را به قعر دریا فرستادند و منطقه رزمایش را به سمت پایگاه جهت بارگذاری مهمات ترک کردند.
امیر حیدری در این رابطه به خبرنگار ما گفت: اجرای عملیات پدافند ساحلی و انهدام اهداف شناور رکورد جدیدی برای هوانیروز محسوب می شود.
** اجرای تاکتیک زمین مسلح در مناطق گلوگاهیدر بخش دیگری از این رزمایش نیروهای سطحی با حمایت بالگردهای هوانیروز توانستند در منطقه عمومی رزمایش با اجرای آتش سنگین تانک های صمصام، ذوالفقار و تی 72، نیروهای پیاده مکانیزه دشمن را در مناطق گلوگاهی زمین گیر کنند.
در این مرحله تانک های نزاجا در منطقه ای وسیع با اجرای تاکتیک زمین مسلح در عمق و سطوح شیب دار مستتر شده و به یکباره طبق سناریوی تعریف شده از عمق زمین بیرون آمده و با آرایشی متفاوت به طرف مواضع دشمن آتش سنگینی ریختند و مجددا در جایگاه اولیه موضع گیری کردند.
** مقابله با تک شیمیایی توسط واحدهای امداد و نجاتدر بخش دیگر این رزمایش واحدهای امداد و نجات و مقابله با جنگ میکروبی عملیات تک شیمیایی را با موفقیت پشت سر گذاشته و نفرات مجروح را در کوتاهترین زمان ممکن به مناطق امن و پاک رساندند.
** اجرای عملیات شناسایی با استفاده از جت رنجرهای هوانیروزبالگردهای 206 با اجرای عملیات شناسایی، بر فراز منطقه رزمایش اطلاعات لازم را در اختیار مراکز فرماندهی گذاشتند.
در حوزه سلاح های ضدزره، نیروی زمینی با بکارگیری آرپی جی 7، تفنگ 106 و موشک های ضد زره کنکورس و انواع موشک هواپایه «طوفان»، ستون زرهی و نفربرهای نیروهای مهاجم را مورد اصابت قرار دادند.
پشتیبانی آتش توپخانه نیروی زمینی با استفاده از راکت های 107 میلی متری از دیگر اقدامات پدافندی این رزمایش بود.
** بکارگیری 4 تک تیرانداز بهینه شده در رزمایش نزاجااز آنجا که یکی از محورهای عمده جنگ های نیابتی و هیبریدی بر پایه سلاح های تک تیراندازها استوار است از اینرو نیروی زمینی طبق رسالت ذاتی خود در مقابله با این نوع تهدیدات و ایجاد پدافند. منظومه ای از 50 متر تا 3 کیلومتر انواع تک تیراندازها را در کالیبرهای مختلف طراحی و ساخته است.
سلاح تک تیرانداز طاهر با وزن 4 کیلو و چهارصد گرم و برد نهایی 1200 متر در کالیبر 7/62 یکی از مهمترین سلاحهای مورد استفاده در این رزمایش بود. طول این سلاح برابر 1280 میلیمتر است.
سلاح تک تیرانداز دراگانوف با کالیبر 7/62 و دارای دوربین دید در شب و روز با برد 800 متری دیگر تک تیرانداز بهینه سازی شده حاضر در رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص)-4 بود.
سلاح تک تیرانداز ژ1 مجهز به دوربین و برد نهایی 3500 متر از دیگر تک تیراندازهای بهینه شده حاضر در صحنه رزمایش بود.
سلاح تک تیرانداز 14/5 میلیمتری شاهر با وزن 22 کیلوگرم و برد مفید 4 کیلومتری نیز دیگر سلاح عملیاتی در دست نیروهای واکنش سریع نزاجا بود.
** پایان عمر ببر 400 و تانکبرهای جدید
سخنگوی رزمایش گفت: در حوزه تانکبرها دیگر ببر 400 در این زمان کاربرد لازم را ندارد و شما
امروز در منطقه تانکبرهای جدیدی را مشاهده میکنید که به سفارش معاونت آماد
و پشتیبانی نزاجا، سازمان جهاد خودکفایی تغییراتی را در راستای بهینهسازی
بر روی آنها انجام داده و سطح تحرک پذیریشان را ارتقا داده است.
** جنگ الکترونیک صحنه دیگری از رزمایش
در این رزمایش از
سامانههای جنگ الکترونیکی که توسط کارشناسان نزاجا طراحی و تولید شده نیز استفاده شد که این سامانهها همگی همتراز با سامانه های جهانی هستند. این سامانههای جنگال، با سامانههای ارتباطی تلفیق شده بودند و اطلاعات صحنه نبرد را به صورت آنلاین به یگانها منتقل کردند.
همچنین در این رزمایش از ارتباطات
زیرساخت به خصوص فیبر نوری تاکتیکی استفاده شد و اطلاعات به صورت صوت و
تصویر به کاربران انتقال یافت تا تصمیمگیری درستی از صحنه نبرد داشته باشند. همچنین نیروی زمینی ارتش توانسته بخش
زیادی از سامانههای ارتباطی خود را متحرکسازی کند و آنها را به
سامانههای رمزکننده متصل کند.
** عملیاتی شدن یک پهپاد و یک سامانه اخلالگر ضد پهپاد
پهپاد شناسایی «فرپاد» که قابلیت دارد به صورت آنلاین آخرین وضعیت دشمن را تا
بُرد 10 کیلومتری رصد کند و ارسال آنلاین تصاویر به ایستگاه زمینی داشته
باشد امروز عملیاتی شد. این پهپاد که اتوپایلوت است در صورت قطع ارتباط با ایستگاه زمینی به
طور اتوماتیک به موضع اولیه باز میگردد. این پهپاد کاملا بومی و توسط جهاد
خودکفایی نزاجا تولید شده و عملیاتی میشود.
همچنین جمر اخلالگر ضد پهپاد عملیاتی شد. این سامانه قادر است پهپادهای دشمن را تا شعاع سه
کیلومتری شناسایی و برخی از انواع آن را مورد انهدام قرار دهد و برخی دیگر
را که به لحاظ نوع کارکرد متفاوت هستند، هدایت کرده و بر روی زمین بنشاند. جمر اخلالگر ضد پهپاد به صورت منظومهای و شبکهای از
کمترین شعاع عملیاتی تا بیشترین فواصل کار خود را انجام میدهند.
این رزمایش توسط قرارگاه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش در وسعت 200 هزار کیلومتر مربع برگزار شد.