مهدی چمران:

شهید چمران نماد مدیریت جهادی بود

رئیس بنیاد شهید چمران گفت: مدیریت جهادی را می‌توان در شخصیت و روند فرماندهی و مدیریتی شهید دکتر چمران کاملا دید.
کد خبر: ۲۱۷۷۰
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳ - 17June 2014

شهید چمران نماد مدیریت جهادی بود

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در آستانه سالگرد شهادت دکتر «مصطفی چمران» گردهمایی سیاسی رزمندگان دفتر تهران و سازمان جهاد نیروی دریایی سپاه پاسداران با سخنرانی «مهدی چمران» رئیس بنیاد شهید چمران و عضو شورای اسلامی شهر تهران در سالن همایشهای دفتر تهران ندسا برگزار شد.

در این مراسم مهندس مهدی چمران ضمن تبریک میلاد مسعود امام زمان( عج) گفت: برکت و لطف ولی عصر امام زمان (عج) مخصوص شیعیان نیست بلکه این فیض و برکت شامل کل جهان می شود .

وی افزود: مراتب عنایت و لطف بستگی به ظرفیت های روحی و معنوی انسان ها دارد.

مهدی چمران در ادامه با اشاره به ویژگی های شخصیتی شهید مصطفی چمران اظهار داشت: شهید دکتر مصطفی چمران در نخستین روز های انقلاب اسلامی مقاله ای تحت عنوان انقلاب اسلامی مقدمه ظهور امام زمان (عج) را طی یک سخنرانی ارائه کرد و اعتقاد داشت که انقلاب اسلامی ایران و مدیریت امام خمینی (ره) می تواند زمینه ساز ظهور مهدی موعود گردد و انقلاب اسلامی ایران به شخصیتی همچون حضرت امام (ره) نیاز دارد .

وی افزود: شهید چمران بر خلاف عرفان های دروغین مانند حجتیه به قدرتمندسازی نظام اسلامی اعتقاد ویژهای داشتند و تأکید داشتند که باید فلسفه انتظار با تشکیل یک حکومت مقتدر اسلامی در ایران تقویت گردد و انتظار واقعی در گرو تشکیل یک دولت مقتدر است.

عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص مدیریت جهادی شهید مصطفی چمران گفت: مدیریت جهادی را می توان در شخصیت و روند فرماندهی و مدیریتی شهید دکتر چمران کاملا دید.

وی افزود: شهید دکترچمران در حوزه نظامی و رزم یک فرمانده واقعی بود. در جریانات تجزیهطلبی کردستان و فتنه جداییطلبان وی با همراهی جمعی از همرزمان همدل، با درایت توانست این فتنه را خاموش کند. شرایطی که منافقین، چریکهای فدای خلق، کمولهها و کمونیستها در قالب گروه تجزیهطلبی قصد داشتند کردستان را ازایران جدا کنند اما شهید چمران با همراهی گروههای مردمی بسیج سپاه و ارتش توانست این فتنه را خاموش کند.

عضو شورای شهر تهران درباره عملکرد مسئولیتی و مدیریتی شهید چمران گفت: در حوزه مدیریت نیز ایشان معاون نخست وزیر بود، اما مانند یک رزمنده ساده در میدان جنگ ظاهر میشد؛ شخصیتی که از لحاظ علمی و تحصیلی سر آمد بود و دکترای خود را رشته الکترونیک در مراکز روز علمی دنیا با شایستگی اخذ کرده و حق کرسی استادی را از معتبرترین دانشگاه ها کسب کرده بود.

وی افزود: شهید مصطفی دعوت نامه هایی نیز از مراکز مختلف از جمله یکی از موسسات شناخته شده تحقیقات الکترونیک وابسته به سازمان ناسا داشت، اما با قاطعیت نپذیرفت و معتقد بود که همکاریاش با این مراکز، کمک به افزایش قدرت اجنبی و آمریکا است؛ لذا از قبول این دعوت ها اجتناب کرد و خدمت به مردم در درون نظام را ترجیح داد.

عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: حضور شهید چمران در تمام عرصههای علمی پژوهشی مدیریتی نظامی و... نماد یک مدیر جهادی است که امروز ما به چنین مدیرهایی در کشور نیاز داریم.

وی افزود: شهید چمران ذوب در ولایت حضرت امام (ره) شده بود و علاوه بر تحصیلات علمی که در قواره یک نخبه تمام عیار ظاهر شده بود، به فعالیت های مذهبی و سیاسی نیز می پرداخت.

مهدی چمران در ادامه به تشریح فعالیت های برادر شهیدش در لبنان پرداخت و گفت: شهید مصطفی چمران پس از خارج شدن از امریکا به لبنان سفر کرد و تحت تاثیر انقلاب کوبا و شخصیتهایی چون فیدل کاسترو و چهگوارا به مبارزه با امپریالیسم امریکا و کمک به گروههای رهایی بخش پرداخت.

وی افزود: در لبنان در منطقه جبل عامل مدیریت یک مدرسه خیریه را پذیرفت تا در این مدرسه خیریه علاوه بر آموزش های علمی و نظری به آموزشهای چریکی و رزمی بپردازد و توانست در منطقه سور یکی از مناطق مرزی با رژیم اشغالگر قدس بود جوانان شیعه را در این منطقه آموزش داده و هسته اولیه مقاومت در جنوب لبنان را تشکیل دهد و با کادر سازی، نیروهای زبده و مدیری همچون سید حسن نصرالله را که آن زمان جوانی ۱۸ ساله بود را کشف و شناسایی و وی را به عنوان فرمانده یکی از گردانهای مبارزه با اشغالگری منصوب نماید.

مهدی چمران به برخی دیگر از فعالیتهای شهید مصطفی در لبنان اشاره کرد و گفت: شهید مصطفی چمران توانست فتنه فالانژها، چریکهای کمونیستها و مارکسیستها که دشمن شیعیان لبنان بودند را در جنوب این کشور بخواباند.

وی افزود: شهید دکتر چمران به عنوان پایهگذار حزبالله لبنان شناخته شده است؛ پایهای که بعدها در جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه غزه و حتی جنگ سوریه خود را نشان داد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه خاطر نشان کرد: شهید چمران به عنوان اولین شکارچی تانکهای اسرائیل در جنوب لبنان شناخته می شود؛ شخصیتی که توانست جنگ با اسرائیل را به فلسطینیها آموزش دهد؛ جنگی که حتی گروههای سازمانیافتهای همچون فتح به رهبری یاسر عرفات از آن عاجز بود.

وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، حضرت امام(ره) وجود دکتر چمران را که کولهباری از دانش و تجربه را به همراه داشت برای پیشبرد اهداف و برنامه های انقلاب، یک عنصر تأثیرگذار می دانست و این شهید بزرگوار هم بر اساس احساس وظیفه و مسئولیت در جایگاه نمایندگی مجلس، معاون نخستوزیر و وزارت دفاع منشأ تحولات و خدمات بیشماری شد و ستاد جنگ های نامنظم را همراه با مقام معظم رهبری در ابتدای جنگ تحمیلی در جنوب کشور پایه گذاری کردند.

در خاتمه مراسم مهندس چمران به قرائت دست نوشتههایی از شهید دکتر چمران پرداخت که حاضرین جلسه را تحت تاثیر قرار داد.

گفتنی است دکتر شهید مصطفی چمران در طول جنگ تحمیلی چندینبار مجروح شد و آخرین بار در منطقه دهلاویه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به آرزوی دیرینه اش که همان شهادت بود دست یافت.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار