به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست خبری هفتمین دوره از جشنواره مردمی فیلم عمار صبح امروز با حضور «نادر طالبزاده» دبیر، «وحید جلیلی» مسئول شورای سیاستگذاری و «سید رسول منفرد» دبیر اجرایی این جشنواره در حسینیه هنر برگزار شد.
جلیلی در ابتدای این نشست با بیان اینکه رسانهها در دوران مختلف جشنواره عمار در کنار ما بودهاند، اظهار داشت: رسانهها در طول سال در اکران و اثر بخشی این جنبش فرهنگی مردمی کمک حال بوده اند. تعدادی از آثار امسال جشنواره را مرور کردم، این دوره یکی از بهترین دورههاست به گونه ای که در بعضی موضوعات با شروع جدیدی روبرو هستیم.
در ادامه منفرد با اشاره به فعالیتهای انجام شده دبیرخانه دائمی جشنواره عمار گفت: این جشنواره در طول سال فعالیتهای خود را متمرکز بر اکرانهای مردمی کرده است. برای پیوست انقلابی اکران مردمی بلیط فروشی اختیاری را تجربه کردیم. در این اکران مردم به میزان رضایتمندی از فیلم مبلغی را به عنوان بلیط پرداخت میکنند. این سبک درباره فیلم «هنگامه» رخ داد که در سطح بینالملل در آمریکا و قطر تجربه شد. در کل اکران مردمی، فیلم هنگامه هفتاد میلیون فروش کرد.
وی افزود: تقدیر از اکران کنندههای فعال عمار که در طول سال فعالیتهای منظمی در حوزه اکران و نمایش داشتهاند، موضوع دیگری از جشنواره بود که در این حوزه تندیسی به اسم شهید «سیاح طاهری» طراحی شده و به اکران کنندگان برتر تقدیم میشود. سفرهای استانی دبیرخانه به شهرهایی که به طور منظم اکران داشتهاند، یکی دیگر از کارهای دبیرخانه در طول سال بود تا در جریان مشکلات اکران کنندگان، قرار بگیریم.
دبیر اجرایی جشنواره درباره آثار جمع آوری شده، گفت: امسال حدود سه هزار فیلم فرم ثبت نام جشنواره عمار را پر کرده است. 610 اثر مستند، 220 کلیپ، 370 فیلم داستانی، 164 پویانمایی و 47 برنامه تلویزیونی به دبیرخانه جشنواره رسیده است. همچنین در بخش مسائل جاری مثل مدافعان حرم آثار خوبی به جشنواره رسیده است. بخش قهرمانان مردمی یکی از بخشهای موفق اکران مردمی جشنواره در دوره هفتم است که مورد استقبال مخاطبین قرار گرفته شد. اکرانهای امسال جشنواره قبل از داوری رسمی شروع شده تا مردم هم بتوانند، در داوریها شرکت کنند.
منفرد گفت: فیلمهای «داو»، «نبرد پنهان» و مستند «روزگار اکبر و قابلمه» چهار اثر محبوب جشنواره هفتم تا به امروز بوده است. مراسم افتتاحیه جشنواره هشتم دی و مراسم اختتامیه ۱۷ دی در مجتمع سرچشمه برگزار میشود.
جلیلی در ادامه این نشست درباره بخش تقدیرهای جشنواره گفت: تقدیر از «ابوالقاسم طالبی»، «شهید خزایی» خبرنگار صدا و سیما در سوریه و تقدیر از زنان انقلابی کشور از بخش تقدیریهای این دوره از جشنواره عمار به شمار می رود.
وی بیان کرد: چالش امروز سینمای انقلاب تولید نیست؛ بلکه سازمان تماشا چالش ما به حساب میآید. ورود ماهواره و شبکههای ماهوارهای واقعیت غیرقابل انکاری است که اثر آن بر جریان سینمایی مشاهده میشود. برخی از آثار اگر چند سال پیش نمایش داده میشد خیلی کمتر از فروشهای امروز که به واسطه جریانهای دوپینگی رسانه تبلیغ میشوند، فروش داشتند.
مسئول شورای سیاست گذاری جشنواره عمار افزود: استراتژی تهدید محوری که در بسیاری از دستگاههای کشور وجود دارد، موجب شده تا ما سازمان تماشای متناسب با سینمای انقلاب نداشته باشیم. سال گذشته یکی از بهترین سالهای سینمایی کشور در طول تاریخ انقلاب بود که در آن فیلمهایی مانند یتیم خانه ایران، ایستاده در غبار، سیانور و ابوزینب به نمایش گذاشته شد. این در حالی است که ما برای دیدن هر کدام از این آثار در سالهای گذشته باید صدها سال انتظار میکشیدیم.
جلیلی اظهار داشت: اگر ابوالقاسم طالبی به جای یتیم خانه ایران یک فیلم کوتاه ضد نظام تولید میکرد، صدها تریبون نماز در سراسر کشور برای پاسخ به او بسیج میشد تا وظیفه دینی خود را انجام دهند؛ اما جای تاسف دارد وقتی که ایشان فیلم عظیمی در دفاع از کشور میسازد که قابلیت فنی و سینمایی دارد به دلیل نداشتن سازمان تماشای درست، دیده نمیشود.
وی ادامه داد: جشنواره عمار تلاشی برای بازسازی جریان تماشای سینمای انقلاب است. نمیتوانیم ادعا کنیم در یک جنگ فرهنگی قرار داریم و از خطاهای دوستانمان بگذریم. اگر شبکه تماشای مساجد و هیئتها راه اندازی شود و فرصت محور به مسائل نگاه کند به دستاوردهای بزرگی خواهیم رسید.
«نادر طالبزاده» دبیر جشنواره عمار نیز اظهار داشت: خیلی خوشحالم که در این دوره جشنواره مردمی فیلم عمار حضور دارم، قدرتهای بزرگ که به طرق مختلف در مقابل انقلاب اسلامی ایستادند، در بسیاری از جاها نتیجه عکس گرفتند، یکی از آنها داعش بود.همچنین ترامپ به عنوان رئیسجمهور جدید آمریکا چندی پیش عنوان کرد که حضور اخوانالمسلمین در آمریکا غیرقانونی شود. در این شرایط ما نیاز به یک رسانه خوب داریم. این جشنواره محلی است برای تربیت نیروهای انقلابی که انقلاب اسلامی را در جهان معرفی و از درون نقد کند.
طالبزاده گفت: همواره شاهد بودیم که حقوق ایران در بخشهای مختلف پایمال شده است، همواره فکر میکردم که برای ساخت پایان جنگ باید از بازیگران آمریکایی و دیالوگهای منحصر به فرد و درست استفاده شود حالا در یتیمخانه ایران به درستی این موضوع رعایت شده و از بازیگران خارجی در نقش خودشان استفاده شده است. ما باید برای اینگونه آثار جوسازی کنیم، 9 میلیون نفر ایرانی در آن شرایط تلف شدند. این عدد مگر شوخی است! فیلمسازهای دیگر هم میتوانند فیلم بسازند و آثار سینمایی منحصر به فرد بسازند؛ اما حرف من این است که بحثهای کلیدی و مهمی زمین مانده است. حقوق ایران نباید آنقدرها هم بیارزش باشد، نمیفهمم چطور میتوانید تا این اندازه منفعل باشید؟ آیا بعضیها حرام خوردهاند که زبانشان باز نمیشود؟.
انتهای پیام/ 121