جشنواره دانش و پژوهش نیروهای مسلح-3/ امیر موسوی تاکید کرد؛

لزوم ایجاد سامانه شناسایی، پرورش و سازماندهی پژوهشگران

جانشین رییس ستادکل نیروهای مسلح گفت: باید یک سامانه قوی برای شناسایی، پرورش و سازماندهی پژوهشگران و متناسب با اهداف و آرمان‌ها و استعدادهای موجود داشته باشیم.
کد خبر: ۲۱۸۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹ - 19December 2016
لزوم ایجاد سامانه شناسایی، پرورش و سازماندهی پژوهشگرانبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس،‌ امیر سرتیپ «سیدعبدالرحیم موسوی» جانشین رییس ستادکل نیروهای مسلح در اولین جشنواره دانش و پژوهش نیروهای مسلح که در ستاد نیروی انتظامی در حال برگزاری است، اظهار داشت: ایجاد رقابت، شناسایی، انتخاب و تقدیر از تلاشگران خط مقدم جهاد علمی موضوعیت دارد و کار خوبی است؛ اما فقط نباید به آن بسنده کرد و باید در این رابطه و نتایجی که از آن می‌خواهیم بدست آوریم، توجه بیشتری شود.
 
وی تصریح کرد: شکر داشتن این همه استعداد و ظرفیت در عمل باید با تدبیر و تعمیق و تسهیل کار همراه باشد.
 
جانشین رییس ستادکل نیروهای مسلح بیان کرد: از خصوصیات ملت ایران آرمان‌خواهی و قرار گرفتن در مسیر الگو شدن برای جهانیان است؛ ملت بزرگی که در سر سودای ایجاد تمدن نوین با همه ویژگی‌های اسلام ناب دارد. ملتی که زیربار سلطه نمی‌رود و با آن در تقابل است.
 
وی خاطرنشان کرد: گام برداشتن در چنین راهی و امیدوار بودن نیاز به اقتضائاتی دارد که یکی از آنها اتکا به خود و عدم وابستگی است. اتکا به خود و قطع وابستگی و اقتدار و توانمندی بستگی به علم و دانش بومی دارد، نه علم مخلوط و دانش وارداتی.
 
امیر موسوی در ادامه افزود:‌ باید یک سامانه قوی برای شناسایی، پرورش و سازماندهی پژوهشگران و متناسب با اهداف، آرمان‌ها و استعدادهای موجود داشته باشیم.
 
وی خاطرنشان کرد: دومین کار مهم، ایجاد سامانه جهت یکپارچه کردن پژوهش‌های نیروهای مسلح به منظور هم افزایی دستاوردهای پژوهشی است و از این طریق می‌توانیم به یک بانک اطلاعاتی هدفمند و اثربخش دست پیدا کنیم.
 
جانشین رییس ستادکل نیروهای مسلح بیان کرد: فعالتر کردن بخش متقاضیان و مطالبه گران، موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد، یعنی افرادی که موضوع پژوهش را ارائه می‌دهند، فعالتر کنیم.
 
امیر موسوی عنوان کرد: متاسفانه در برخی موضوعات مطالبه و پژوهش انجام شده و پس از اینکه پژوهش بازگشت داده شده است، مطالبه‌گر آن مسئولیت لازم را روی پژوهش نداشته است و این باعث شده که بسیاری از تحقیقات زینت کتابخانه‌ها و قفسه‌ها باشد.
 
وی اضافه کرد: باید این چرخه و فرآیند به گونه‌ای باشد که پژوهشگر بداند مطالبه‌گر پژوهش با تمام قدرت آماده دریافت پژوهش است.
 
امیر موسوی گفت: ممکن است در عرصه پژوهش با فرضیات و سوالات جدیدی مواجه شویم یا حتی برای تایید پژوهش قبلی، راهی را دوباره طی کنیم اما در مجموع اینها کار علمی محسوب می‌شود و اشکالی ندارد، ولی باید با برنامه ریزی تلاش کنیم تا موازی کاری‌ها و دوباره کاری‌ها را به حداقل برسانیم و از کارهای غیرهدفمند که باعث هدر رفت مدیریت منابع می‌شود، پرهیز کنیم.
 
جانشین رییس ستادکل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: علمی نافع است که از دل استعدادهای ملت بیرون آید که علت و غایتش برای برنامه ریزان و همه معلوم و حساب شده باشد و به همراه خود عزت و سعادت را بیاورد.
 
وی خاطرنشان کرد:‌ و یک چنین علمی بدست نمی‌آید به جز وجود پژوهشگران، محققان، نظریه پردازان، اندیشه ورزان، نخبگان متعهد آرمان خواه؛ اینان همواره آرمان خواهی را در دل خود شعله ور نگه دارند که اگر چنین اتفاقی بیفتد آن وقت سختی‌ها قابل تحمل خواهد شد، کمبودها ما را متأثر نخواهد کرد و تعابیر بلند مقام معظم رهبری معنی پیدا می‌کند و اگر پژوهشگری امکانات لازم را در اختیار نداشت، کار را رها نمی‌کند و بسیاری از معضلات و مشکلات حل می‌شود.
 
انتهای پیام/221
نظر شما
پربیننده ها