به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، بنابر اعلام سازمان گزارشگران بدون مرز دستکم 57 خبرنگار در سال جاری میلادی در کشورهای مختلف جهان کشته شدهاند.
سازمان «گزارشگران بدون مرز» بیشترین آمار تلفات سالانه خبرنگاران را مربوط به سوریه و افغانستان عنوان کرده است.
این سازمان که مقر آن در فرانسه است، روز دوشنبه (29 آذر) در گزارش سالانه خود اعلام کرد بیشترین قربانیان در سوریه و افغانستان جان باختهاند.
بر اساس این گزارش، آمار تلفات امسالِ خبرنگاران در سوریه 19 نفر و در افغانستان 10 کشته بوده است.
در افغانستان، همه 10 خبرنگار به عمد هدف قرار گرفتهاند.
هفت خبرنگار، ازجمله سه زن، در ماه ژانویه 2016 در حمله طالبان به مینیبوس شبکه خصوصی طلوع تیوی افغانستان جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، 9 خبرنگار نیز در مکزیک، پنج خبرنگار در عراق و پنج خبرنگار دیگر در یمن کشته شدهاند.
«گزارشگران بدون مرز» خاطرنشان کرد تقریباً همۀ کشتهشدگان از خبرنگاران مستقر در محل بودهاند.
این گروه غیردولتی که مخفف فرانسوی آن «آراساف» است، در گزارش خود میافزاید در سال جاری میلادی همچنین 9 وبلاگ نویس و هشت تن از کارمندان رسانهها جان باختهاند.
به گزارش این سازمان، این آمار در مقایسه با آمار تلفات ثبت شده در سال 2015 که شمار تلفات خبرنگاران در آن 67 کشته بوده، کاهش یافته است.
گزارشگران بدون مرز در گزارش خود استدلال میکند این کاهش به خاطر این حقیقت است که بسیاری از خبرنگاران از کشورهای پرخطر بهویژه سوریه، عراق، لیبی، یمن، افغانستان و بروندی فرار کردهاند.
با این حال کریستوف دلور، دبیر کل سازمان غیردولتی گزارشگران بدون مرز، خشونت عامدانه علیه خبرنگاران را فزاینده عنوان کرده و گفته است: آنها به خاطر اینکه خبرنگارند، آشکارا هدف قرار میگیرند و به قتل میرسند.
وی افزود: این وضعیت نگرانکننده نشاندهندۀ شکستِ آشکارِ طرحهای بینالمللی برای حفاظت از جان آنهاست و به منزلۀ حکم مرگ برای گزارشدهیِ مستقل در مناطقی است که در آنها از هر شیوۀ ممکن برای اعمال سانسور و تبلیغات، بهویژه توسط گروههای بنیادگرا در خاورمیانه، استفاده میشود.
آراساف همچنین از آنتونیو گوترس، دبیر کل جدید سازمان ملل، خواسته است یک نمایندۀ ویژه برای حفاظت از خبرنگاران تعیین کند.
منبع: تسنیم