«سعدالله نصیری قیداری» دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در گفتوگو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس با اشاره به همکاری بین سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس با دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو، اظهار داشت: حفظ اسناد دفاعمقدس باید در راس امور سازمان و نهادهای کشور قرار گیرد. نه تنها در حوزه دفاع مقدس؛ بلکه نگهداری دیگر آثار نیز در سطح ملی رضایت بخش نیست و این موضوع تنها به ایران معطوف نمیشود.
وی ادامه داد: محدود کشورهایی به اهمیت موضوع نگهداری اسناد دیداری و شنیداری اهمیت داده و برای آن بودجه در نظر میگیرند. بودجه قابل توجهی جهت دیجیتالی کردن اسناد نیاز است. اسناد دیداری و شنیداری در معرض آسیب جدی هستند. در بسیاری از کشورها ممکن است، اینگونه بخشی از این آثار از بین رفته باشد و بخشی دیگر در معرض آسیب قرار دارند. از این رو به جهت اهمیت حفظ و نگهداری آثار مکتوب و جلب توجه دولتها، سازمان یونسکو یک روز را در سطح جهانی به این موضوع اختصاص داده است.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو بر لزوم حفظ مواریث دوران دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: احتمال آسیب دیدگی آثار در مواجهه با مواد شیمیایی، هوا و رطوبت وجود دارد، آثار دفاع مقدسی نیز از این امر مستثنی نیستند. این آثار باید به نسلهای آینده انتقال یابد. حفظ آثار وظیفه کشور و تمام کسانی که به نحوی با این موضوع سروکار دارند، است.
نصیری قیداری خاطرنشان کرد: از دولت و مراجع ذی ربط همچون صداو سیما که اصول و امکانات حفظ آثار دفاع مقدسی را دارند، تقاضای همکاری داریم تا این میلیونها سند، به نحو احسن حفظ و نگهداری شود.
وی حفظ آثار دفاع مقدسی را چراغ هدایت انسانها در نسلهای آینده دانست و اظهار کرد: آثار با اهداف تدوین سیاستهای آتی کشور، جهت ارتقای آرمانها و آنچه که در حوزه انسانیت و دفاع از میهن معنا مییابد، نگهداری میشوند.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو درخصوص بودجه نگهداری آثار حوزه دفاع مقدس، گفت: از آنجایی که بودجه کمیسیون ملی یونسکو با کمک دستگاهها تامین میشود؛ لذا شرایط حمایت مالی نداریم. تنها در حوزه سیاستگذاری و راهبردی، حفظ و نگهداری آثار دفاع مقدسی را یادآور میشویم.
به گفته این مقام مسئول در یونسکو، سخنان و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جمع آوری، حفظ و پردازش آثار دفاع مقدس حجت را بر همگان تمام کرده است، از این رو به راحتی می توان در نهادهای مختلف بودجه خاصی را به این مهم اختصاص داد.
وی با بیان اینکه حفظ آثار دفاع مقدسی یک امر ملی است، افزود: سازمانهایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دیگر وزارت خانه باید در جهت حفظ موارث فرهنگی بودجهای را به این مهم اختصاص دهند.
نصیری قیداری در پایان خاطرنشان کرد: جلسه عمومی اعضای یونسکو دو سالانه برگزار میشود. سال گذشته بروشورهایی در قالب فرهنگی در این جلسه عمومی ارائه کردیم. 500 بروشور در یک ساعت به اتمام رسید. ارائه بروشور در حوزه دفاع مقدس، مستلزم رعایت تمامی قوانین و جوانب مهم است. از این رو هر طرحی را نمی توان به یونسکو ارائه داد. از این رو آثار و اسناد دفاع مقدسی نیاز به کارشناسی دقیق جهت ثبت در کمیسیون ملی یونسکو دارد.
انتهای پیام/ 131