یان ویلیامز:
آل خلیفه در حال ارتکاب نوعی از آپارتاید مذهبی در بحرین است
یک تحلیلگر سیاسی مستقر در نیویورک با اشاره به وضعیت بسیار دردناک حقوق بشر در بحرین، گفت: رژیم آل خلیفه در حال ارتکاب نوعی از آپارتاید مذهبی در بحرین است.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، «یان ویلیامز» کارشناس سیاسی مرکز «اف پی آی اف» در نیویورک ضمن اشاره به اوضاع وحشتناک حقوق بشر در بحرین، تاکید کرد: حتی بان کی مون دبیر کل پیشین سازمان ملل نیز نسبت به رفتار رژیم بحرین در قبال شهروندانش اعتراض کرد، آن رفتاری است که با لغو شهروندی و تابعیت از سوی رژیم بحرین اعمال می شود و نشانگر نوعی از آپارتاید مذهبی است.
این تحلیلگر ارشد سیاسی در پاسخ به سئوالی درباره محکومیت شیخ علی سلمان دبیر کل حزب الوفاق به 9 سال زندان، علی رغم مخالفتهای داخلی و بین المللی و همین طور لغو تابعیت و شهروندی شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی شیعیان بحرین، و اینکه به نظر می رسد رژیم منامه تمایلی برای اتخاذ یک رویکرد آشتی جویانه در قبال مخالفان ندارد، گفت: رژیم بحرین تحت حمایت عربستان سعودی است، البته حامیان دیگری نیز مثل اسرائیل و آمریکا دارد. حتی بان کی مون دبیر کل پیشین سازمان ملل نیز نسبت به رفتار رژیم بحرین در قبال شهروندانش اعتراض کرد، آن رفتاری است که با لغو شهروندی و تابعیت از سوی رژیم بحرین اعمال می شود و نشانگر نوعی از آپارتاید مذهبی است. با این حال، این یک مساله حقوق بشری است و جهان باید چیزهای بیشتری درباره اتفاقاتی که در بحرین می افتد، بشنود. این باید به یک مساله حقوق بشری بین المللی تبدیل شود.
وی در ادامه درباره ارزیابی خود از وضعیت حقوق بشر در بحرین با توجه به اعتراضات مسالمت آمیزی که از سال 2011 میلادی آغاز شده و تاکنون منجر به کشته و زخمی شدن صدها نفر شده است، تاکید کرد: وضعیت حقوق بشر در بحرین بسیار دردناک و عمیق است ولی تغییر در کاخ سفید شاید اهرم فشار در واشنگتن را تضعیف کند. تا زمانی که رژیم بحرین بتواند وانمود کند که این یک مساله بین شیعه و سنی است، می تواند مخالفان در کنگره آمریکا را دفع کند. با این حال یک کمپین بین المللی موجب جلب توجه جهان، اتحادیه اروپا و واشنگتن به ماهیت اقتدارگرای رژیمی می شود که آمریکا در حال حمایت از آن است و شاید موجب شود تا رژیم بحرین در برخی مواضع خود تجدیدنظر کند، که این مساله در بلندمدت موجب تضعیف هژمونی خاندان حاکم در بحرین می شود.
این تحلیلگر ارشد سیاسی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره انگیزه و اهداف عربستان از استقرار نیروهای نظامی در بحرین و کمک به اقدامات سرکوب گرایانه رژیم آل خلیفه، گفت: ریاض احساس ناامنی می کند و در یمن و بحرین با چالش جدی روبرو شده است. فرقه وهابیت که با پول خود در سراسر جهان فعالیت می کند، ارتباط تنگاتنگی با تروریسم دارد، و بستر اجتماعی لازم برای رشد تفکرات وهابیت را فراهم می کند. باید به سابقه مخوف آن در زمینه حقوق بشر و نقش آن در ترویج تروریسم اشاره شود.
یان ویلیامز در پایان در پاسخ به سئوالی درباره تحولات یمن و دخالت عربستان سعودی در این کشور، و ادامه حملات نظامی وحشیانه ائتلاف به رهبری رژیم آل سعود علیه مردم یمن و اینکه حامعه بین المللی چگونه می تواند این جنایات را متوقف کند، تصریح کرد: موفقیت های کوچکی حاصل شده است. تحت فشار پارلمان بریتانیا و همین طور اروپا، دولت بریتانیا به طور مثال مجبور شد تا از عربستان سعودی بخواهد تا استفاده از بمبهای خوشهای را متوقف کند و اعطای کمک های نظامی به ریاض نیز با سئوالات و ابهامات زیادی روبرو شده است. اوضاع در یمن، آنقدر پیچیده است که سعودی ها فهمیدند این مساله آسانتر است که این طور وانمود کنند که یک جنگ شیعه و سنی و یک جنگ قدرت با ایران مطرح است. زمانی که بان کی مون و سازمان ملل نتایج را اعلام کردند، سعودی ها از نفوذ سیاسی و مالی خود استفاده کردند تا این گزارش را خفه کنند. اما واقعیت وجود دارد. سعودی های جیبهای عمیقی دارند ولی به شدت غیر قابل اعتماد هستند. یک کمپین مردمی بر اساس حقوق بشر می تواند نتایج را تولید کند. برتری نظامی سعودی ها به کشورهای خارجی وابسته است تا از این فناوری نظامی پیشرفته استفاده کنند، بنابر این فشار بر دولتهای غربی می تواند آنها را محبور به متوقف کردن چنین حمایتی کند.