ایوبی در نشست خبری اعلام کرد

به فیلم‌های حامی فتنه مجوز نمی‌دهیم

نشست خبری رئیس سازمان سینمایی در تالار وحدت تهران برگزار شد. ایوبی در مورد وضعیت فیلم‌های «خانه پدری»، «رستاخیز»، «عصبانی نیستم» توضیحاتی ارائه داد.
کد خبر: ۲۲۲۰۶
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸ - 23June 2014

به فیلم‌های حامی فتنه مجوز نمی‌دهیم

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از تسنیم، نشست خبری حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی دقایقی پیش در تالار وحدت تهران آغاز شد.

در ابتدای این جلسه کلیپی از سینمای امید که شامل فعالیتهای تیم ایوبی از شهریور 92 تاکنون بود به نمایش درآمد و در ادامه محمدرسول صادقی روابط عمومی سازمان سینمایی با اشاره به ثبت اطلاعات دقیق خبرنگاران در ابتدای این جلسه گفت: ما براساس این اطلاعات سینماکارت ها را در اختیار خبرنگاران قرار می دهیم و همچنین 14 نفر از خبرنگاران که در این جمع حاضر هستند براساس قرعه کشی انتخاب می شوند تا برای حضور در جشنوارههای خارجی به کشورهای مختلف اعزام شوند.

صادقی اضافه کرد: سایت تخصصی سازمان سینمایی از امروز افتتاح میشود که شامل گزارشهای تصویری، پخش تیز فیلمهای سینمای ایران، درخواست پروانه نمایش فیلمهای ویدئویی و نمایشی و اطلاعیههای سازمان سینمایی است. این سایت در آدرس cinema-org.ir قابل دسترسی است.

اما حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی صحبتهایش را با اعلام خوشامد به خبرنگاران آغاز کرد و گفت: خدا را شکر می کنیم به خاطر آرامش و آسایشی که به دلیل حضور جمهوری اسلامی در کشور وجود دارد و دعا میکنیم که ناامنی در کشورهای همسایه به ویژه عراق برطرف شود و دستهای عجیبی که خودشان این نیروها را تربیت کردند و الان به مبارزه با آنها می پردازند از سر کشورهای اسلامی کوتاه شود.

وی افزود: مدیریت فرهنگی کشور در دولت تدبیر و امید 8 ماهی است که کار خود را شروع کرده است. امیدوارم ماههای بعدی خوبی در انتظار ما باشد.از اهالی رسانه که بخش اعظم آنها به سازمان سینمایی کمک کردند تا فضای آرامش در میان هنرمندان شکل بگیرد تشکر میکنیم.

ایوبی با اشاره به توجه به سیاست شفافیت در سازمان سینمایی گفت: سعی کردیم از روز نخست به همه پستوهای ناروشن برای هنرمندان چراغ بیندازیم . ما برای اولین بار اسامی اعضای شوراهای مختلف تولید و اکران را اعلام کردیم و نمایندگان اصناف را در این شوراها عضو کردیم. نتایج جلسات بیدرنگ اعلام میشود و همه چیز شفاف است.

کمکهای دولتی رانتخواری نیست اما باید شفافسازی شود

رئیس سازمان سینمایی اضافه کرد یکی از نگرانی های اصلی در سینما رابطه هنر و دولت است و حمایتهایی که دولت از فرهنگ انجام می دهد. این یک سوال مهم است که آیا دولت برای سنیما باید ورود کند یا خیر؟ من فکر نکنم در این جمع کسی باشد که جوابش آری نباشد. تجربه های کشورهایی که دارای سینما هستند به ما نشان می دهد که همه دولت ها به سینما کمک می کنند و نباید به این کمک های دولتی اسم رانتخواری بدهیم و بهانه به دست دیگران بدهیم.

ایوبی افزود: من از ادبیاتی که امروز در رسانه های ما ترویج پیدا کرده ناخشنودم. آن چیزی که اهمیت دارد شفافسازی این حمایت هاست.گامهایی حتی ناکافی در راستای شفافیت برداشته است و من به شما این نوید را می دهم که در ادامه شاهد شفافیت بیشتری باشیم.

شورایی برای تعیین فیلمهای فاخر تشکیل میشود

وی در ادامه گفت: در همه کشورهایی که نظام حزبی دارند به احزاب مختلف یارانه می دهند اما کسی به آن رانت نمی گوید چون شفاف است. در سیاست های ما نیز حمایت ها ضابطه مند شده است و ما از سال آینده برای بودجه هایی که به سازمان سینمایی می رسد شورایی از افراد خوشنام تشکیل می دهیم. که آنها برای حمایت از فیلمها تصمیم بگیرند برای فیلم اولی ها این کار را کردیم و برای فیلمهای بلند هم در فارابی این کار انجام شد و در سال آینده شفافیت بیشتری هم پیدا خواهد کرد. ما هر سال از جانب مجلس بودجه ای برای فیلمهای فاخر داریم که در آینده همین شورا تصمیم خواهد گرفت که از کدام فیلم های فاخر حمایت شود.

ایوبی تاکید کرد اصل حمایت از سینما ضروری است اما ما باید بدانیم ما چگونه و کجا حمایت کنیم. فیلمهای هنری نمیتوانند در عرصه رقابت با فیلمهای تجاری وارد شوند پس باید از آنها حمایت شود و به همین منظور شورای هنر و تجربه تشکیل شد.کار این شورا از عید فطر شروع میشود تا فیلمهای فرهنگی را تعیین کنند. البته این فیلم ها برای اکران عمومی ساخته نمی شوند.

پایان دوران نگاتیو در سینمای ایران

وی در ادامه گفت: ما بیشتر حمایت ها را به پس از تولید برده ایم و بیشتر بودجه ما به موسسه سینماشهر تعلق گرفت تا با مدیریتی جهادی به دیجیتالسازی سینماها بپردازد. تاکنون 234 سالن دیجیتالسازی شده است و بقیه هم به دلیل مشکل مالکیت نشده اند. تا پایان عید فطر میتوانیم پایان دوران نگاتیو در سینمای ایران را رسما اعلام کنیم.ما در این پروژه به خاطر کاهش واردات نگاتیو از خارج حدود 2 میلیون دلار صرفهجویی داشتیم. و این پروژه می تواند در عرض 1 اسال و نیم بودجه اولیه خود را در آورد و کمک کند که همه کشور با هم فیلم ببیند. چون تاثیر سینمای دیجیتال در فیلمهایی که تا کنون اکران شده است هم واضح است. ما با 300 سینما نمیتوانیم این سینمای بزرگ را پیش ببریم. 130 سالن باقی مانده است تا پروژه کامل شود و همه تهیهکنندگان بدانند که هر روز فیلمشان چه قدر فروش کرده است.همچنین طرح سینما کارت از همین امروز رونمایی میشود و این سالنها مجهز به کارتخوان و سینماکارت میشود.

برگزاری هفته فیلم و عکس در 52 شهر در راستای تمرکززدایی مدیریت فرهنگی

وی با اشاره به وعده دیگری که در مورد تمرکززدایی در مدیریت فرهنگی و برقراری عدالت فرهنگی داشت گفت: در استانها و شهرستانهای ما غیر از تهران استعدادها و پتانسیلهای خوبی حضور دارند و موسسه سینمای جوان در دوره مدیریت جدید خود با برگزاری هفته فیلم و عکس در 52 شهر در راستای تمرکززدایی مدیریت فرهنگی عمل کرده است و شهرهایی مثل زاهدان بعد از 16 سال هفته فیلم و عکس را برپا کردند.

وی ادامه داد: برای تمرکززدایی در مدیریت فرهنگی کار دیگری را که در خراسان رضوی شروع کردیم برای شهرهای دیگر ادامه میدهیم و مجوز ساخت فیلمهای ویدئویی به خود استانها داده شده است.

رئیس سازمان سینمایی اضافه کرد: یکی از تلاشهایی که سازمان سینمایی از ابتدا داشت کاهش تصدیگری و واگذاری امور سینمایی به اصناف است و در خانه سینما 30 انتخابات صورت گرفت و باعث شد سینماگران در خانه سینما حضور پرشوری داشته باشند تا اصناف سینمایی تقویت شوند.

ایوبی خاطر نشان کرد: یکی از آرزوهای همه ما ایجاد یک عزم واحد برای اعتلای فرهنگ کشور بویژه در حوزه سینماست. گروهها و نهادهای مختلفی در سینما کار میکنند و در ایران جای کار برای همه وجود دارد. من خودم پیشگام بودم تا با همه ارگانها و سازمانها که در حوزه سینما فعال هستند دیدار کردم تا بتوانیم با همدیگر سینمای جمهوری اسلامی را اعتلا ببخشیم.

وی با اشاره به جشنواره مقاومت گفت: یکی از برنامههای سازمان سینمایی امضای تفاهمنامه بین سازمان سینمایی و جشنواره مقاومت است و برای این کار 3 برنامه ویژه را با همکاری هم انجام میدهیم. یکی از آنها آمادهسازی بسته 30 سال سینمای دفاع مقدس است که با زیرنویس در کشورهای دیگر توزیع میشود. همچنین سمفونی فیلمهای دفاع مقدس با رهبری ارکستر آرش امینی در تهران و شهرستانهای مختلف اجرا میشود.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه سینمای دفاع مقدس و سینمای دینی از اولویتهای برنامه سازمان سینمایی است در ادامه گفت: جشنواره مقاومت و دفاع مقدس که سال گذشته با نام جشن شهید آوینی برگزار شد، امسال در جشنواره سینما حقیقت فیلمهایی که در راستای اندیشه شهید آوینی است را اکران میکند.

ایوبی ضمن تاکید بر اینکه ارتقاء سطح دانش و پژوهش سینمایی از اهداف سازمان سینمایی است ادامه داد: کارگاههای خوبی آماده شده است و طرح مدرسه عالی سینما را آماده کردهایم و پیادهسازی شده و این مدرسه عالی همانند سایر کشورها در کنار دانشکدههای سینمایی حضور دارد. البته لازمه آن تجهیزات فنی مناسب سینما و بروز است. مدرسه عالی سینما بر اساس تجربههای کشورهای دیگر راهاندازی میشود و میتواند مدرسهای برای کشورهای منطقه باشد.

ارادههای پراکنده بین ارگانها و نهادهای برای حضور بینالمللی سینمای ایران را تجمیع میکنیم

وی با اشاره به حضور سازمان سینمایی در عرصه بینالمللی گفت: مشکلی که در عرصه بینالمللی وجود دارد این است که نگاه علمی در این حوزه وجود نداشته ما تلاش داریم ارادههای پراکنده بین ارگانها و نهادهای برای حضور بینالمللی وجود دارد را تجمیع کنیم و اداره کل بینالمللی در سازمان سینمایی راهاندازی شده و هر سازمانی که بخواهد فعالیت بینالمللی کند باید در چارچوب سیاستگذاری شورای بینالمللی فعالیت کند.

در ادامه نشست پرسش و پاسخ بین خبرنگاران و رئیس سازمان سینمایی برگزار شد.

ایوبی در پاسخ به سوالی در مورد جریانی که در سازمان سینمایی وجود دارد و برخی از رسانهها که به دنبال حاشیهسازی برای مدیریت جدید سینمایی هستند اینگونه پاسخ داد: اینکه نمایندگان مجلس و چهرههای دلسوز فرهنگ کشور نسبت به برخی از فعالیتهای سینمایی حساس هستند جای تقدیر دارد ولی برخی از نگرانیها را کسانی ایجاد میکنند و این کار را انجام میدهند که فضای بدگمانی را در سینما ایجاد کردهاند و ارائه خبرهای نادرست و غلط از سوی برخی رسانهها بر این مسئله دامن میزند.

کمک سازمان سینمایی برای دفن گروه سگهای زرد دروغ بود

ی اضافه کرد: برخی رسانهها دروغ میگویند و این انتظار زیادی نیست که به عنوان مدیر فرهنگی که این رسانهها دروغ نگویند. یکی از دروغهایی که باعث شد سازمان سینمایی هزینه پرداخت کند و وقتگیر بود ادعای یکی از رسانهها مبنی بر این بود که سازمان سینمایی 100 میلیون برای دفن دو جوان از گروه سگهای زرد کمک کرده است که البته سازمان بازرسی آمد و بررسی کرد اینطور نبوده.

وی ادامه داد: اگر احساس کنیم که نشر اکاذیب به سینمای کشور آسیب میزند با این دروغها مقابله و اقدام قانونی خواهیم کرد.

به فیلمهایی که حامی فتنه باشد اصلا مجوز نمیدهیم

ایوبی در مورد فیلمهای توقیفی گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که فیلمی توقیف شود و نگرانی فیلمسازان در این مورد به حق است. چهرههای شاخص جمهوری اسلامی و کسانی که معتقد به آرمانهای نظام هستند و دغدغههای رهبری را درک میکنند نباید فیلمهایشان توقیف شود. البته ما به فیلمهایی که حامل فتنه باشد اصلا مجوز نمیدهیم.

آخرین سرنوشت «خانه پدری» و «عصبانی نیستم»

وی در خصوص فیلمهای خانه پدری و عصبانی نیستم گفت: من با آقای عیاری که کارگردان دوستداشتنی است چند جلسه خصوصی داشتم. شورای پروانه نمایش هر تصمیمی که در مورد این فیلم بگیرد من آن را وتو نمیکنم اما در جلسات خصوصی من به عنوان یک جامعهشناس کوچک به او گفتم که صحنههای خشن فیلم شما مشکل دارد؛ قرار نبود ما این خشونتها را وارد سینما کنیم. ما در این جلسات با عیاری به یک تصمیم رسیدیم که جلسهای با حضور بزرگترین روانشناسان و جامعهشناسان کشور برگزار کنیم تا در مورد این فیلم تصمیمگیری انجام شود.

ایوبی با تأکید بر اینکه پروانه نمایش «عصبانی نیستم» صادر شده است، گفت: کارگردان این فیلم در یک تعامل خوب با ما فیلم را به یک فیلم اجتماعی تبدیل کرده و این فیلم غیرسیاسی است. برخی نمایندگان مجلس هم این موضوع را تأئید کردند که این فیلم یک فیلم اجتماعی است.

وی در ادامه در خصوص کاهش فروش فیلمهای سینمایی گفت: به طور طبیعی انتظار میرفت که در زمان جامجهانی سینماها بیرونق شود؛ باید دید شورای صنفی برای ماه رمضان چه تصمیمی میگیرد. اینکه جدولی از فیلمهایی که قرار است در طول سال اکران شود توسط این شورا منتشر شود خوب و قابل پیگیری است.

رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: قسمتی از وقت ما صرف این میشود که هنرمندان برای کارهای صنفی و یا ارائه فیلنامه فیلم اولیها به ما مراجعه میکنند. برخی حتی برای فیلمنامههای اول به دفتر وزیر هم مراجعه میکنند این کار باعث اتلاف وقت میشود. سیاستهایی در این مورد اندیشیده شده اما من به یکباره نمیتوانم وضع را متحول کنم. باید منتظر بود تا خانه سینما تثبیت شود و انتخابات دوره جدید برگزار شود تا کارهای صنفی به آنجا ارجاع داده شود.

ایوبی اضافه کرد: باید به فیلم اولیها هم توجه کرد. نباید فیلم آنها اولین و آخرین فیلمشان شود به همین منظور یک محدودیتهایی برای پروانه ساخت در نظر گرفتهایم. همچنین 10 فیلم از فیلم اولیها هم در سال آینده مورد حمایت قرار میگیرند تا هنرمندان جوان بتوانند زیرنظر یک کارگردان برجسته فیلم بسازند.

وی در ادامه گفت: چون معلمی شغل اصلی من است دوست دارم وضع نشر سینمایی ارتقاء پیدا کند و بهترین کتابهایی که در مورد هنر سینماست در ایران ترجمه شود؛ تاکنون حدود هزار جلد کتاب در خصوص سینما که در 5 سال گذشته منتشر شده است انتخاب شده تا در یک کتابخانه قرار گیرد تا اهالی سینما از آن استفاده کند. همچنین 16 عنوان کتاب در دست ترجمه است به نظر من هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد.

رئیس سازمان سینمایی افزود: معاونت آموزشی سازمان سینمایی یک پروژه تحقیقات با دانشگاه تهران دارد. ما امیدواریم سینما به سمت اقتباس از گنجینه ادبیاتمان برود. هر جای دیگر اگر کتابی مثل شاهنامه داشتند تاکنون دهها فیلم از آن میساختند. کشورهای همسایه با اقتباس از شاهنامه چندین کتاب دارند که به عنوان گنجینه فرهنگیشان محسوب میشود.

ایوبی در خصوص همکاری با دیگر بخشهای وزارت ارشاد گفت: ما تعامل خوبی با معاونتهای دیگر ارشاد داریم اما هنوز پروژه مشترکی با آنها نداریم.

وی گفت: حساسیتها در مورد سینما همیشه بوده و خواهد بود. باید حلقههای گفتوگو را تقویت کنیم و به تعامل بپردازیم تا بسیاری از سوءتفاهمات برطرف شود برخی از مدیران کشور نگرانیهایی دارند که بحق هستند. من با تعامل سعی میکنم به عنوان سخنگوی سینما ایران این نگرانیها برطرف شود.

فیلمهایی که به دفاع مقدس، خانواده و سینمای عمومی میپردازند ضریب بیشتری در حمایتهای ما دارند

رئیس سازمان سینمایی در خصوص اهمیت فروش فیلمهای سینمایی گفت: فیلم باید برای مردم ساخته شود و فروش داشته باشد. در بسته سیاستهای اعلامی سازمان سینمایی جدولی مشخص شده است که هرچند شاید الان نتوان به آن عمل کرد اما در سالهای آینده به آن عمل میشود؛ ما دوست داریم این جدول ملاکی باشد برای هنرمندان تا با خواندن آن بفهمند که آیا مشمول حمایت میشوند یا خیر. فیلمهای که به دفاع مقدس، خانواده و سینمای عمومی میپردازند ضریب بیشتری در حمایتهای ما دارند.

ایوبی افزود: برای فیلم اولیها هم حمایتهای خاصی در نظر داریم. سینما کارت هم به همین منظور در نظر گرفته شده است. ما برای تجهیز سینماها هم کارهای زیادی انجام دادیم البته حمایتهای ما در خصوص سینماهای خصوصی صددرصد بود اما در سینما دولتی بخشی از هزینه را از خودشان خواستیم.

وی در خصوص مدرسه عالی سینما گفت: فارغالتحصیلان این مدرسه باید وارد بدنه سینما شوند و برای همین است که در خیلی از کشورها در این مدارس سختگیریهای زیادی انجام میشود.

ئیس سازمان سینمایی در ادامه گفت: خیلیها نگران سینما هستند و برخی شغلشان ایجاد نگرانی در دیگران است. ما چارهای جز گفتوگو با انها نداریم و سینما باید بدون حاشیه پیش برود سینما ایران بعد از انقلاب مرهون امام خمینی و مقام معظم رهبری است. آنها سینمای ایران را از بسیاری از مشکلات نجات دادند. مقام معظم رهبری معتقدند اگر فیلم دینی هم ساخته میشود باید دارای جاذبه باشند تا مردم آن را ببینند البته فیلمهای مستندی که قرار است به عنوان سند استفاده شوند و فیلمهای تجربی از این قاعده مستثنی هستند.

ایوبی در خصوص مکانیزه ساختن خدمات سازمان سینمایی گفت: با این کار درخواستهای هنرمندان خیلی صادق به سازمان ارسال میشود و در این بین هیچ توصیهای نمیتواند انجام شود.

وی در خصوص مشکلات خانه سینما گفت: خانه سینما مشکلاتی ساختاری و اساسنامهای دارد. در رسانهها اینطور گفته شد که 31 عضو خانه سینما باید مجوز موسسه فرهنگی بگیرند و این موضوعی به  قدری تکرار شد که به امری بدیهی تبدیل شد. بخش حقوقی سازمان یک بررسی انجام داد و متوجه شدیم که تبدیل 31 صنف به مؤسسه فرهنگی کاری بیاساس است. بسیاری از وظایف مؤسسات فرهنگی وظایف صنف نیست. در جلساتی که برگزار کردیم تصمیم گرفته شد که نیازی به این کار نیست.

رئیس سازمان سینمایی با تأکید بر اینکه ادبیات ما باید حقوقی شود، گفت: امروز کانونهایی وجود دارند که از وزارت کشور مجوز گرفتهاند و میتوانند مشمول ماده 10 شوند ولی به هیچوجه صنف نیستند و نمیتوانند به عنوان صنف نامهنگاری کنند آنها تنها موسسه هستند.

ایوبی در خصوص حضور مدیران دولت دهم و سازمان سینمایی گفت: ما مدیران همسو نداریم. همه یک تیم هستیم و همه مدیران موظف هستند سیاستهای سازمان سینمایی را اجرا کنند.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوال خبرنگار سینماپرس که پرسیده بود انتخاب یکی از مدیران سینمایی و شوراهای سازمان سینمایی با نگاهی سلیقهای صورت گرفته است، گفت: برخورد سلیقهای و انتخاب اعضای شورا در انتخاب اعضای شورا و انتخاب مدیران صورت نگرفته و تلاش شده همه سلیقهها برای این انتخاب لحاظ شود.

وی ادامه داد: سینماپرس در این زمینه خیلی کار میکند و بهتر است اسم پرس را از روی سایت خود بردارد و ما را تحت فشار قرار ندهد.

ایوبی در پاسخ به سوال خبرنگار شرق در مورد ادامه فعالیت برخی موسسات تحت سازمان سینمایی گفت:  برخی موسسات در شرایط خاصی به وجود آمدند که ماموریتهایشان برای زمان و مکان خود مناسب و لازم بود اما با تغییرات ساخت فیلمسازی و تغییر سیستم نگاتیو به دیجیتال و تغییرات زمانی حاضر حدود اختیارات و وظایف موسسات تغییر میکند. ما تصمیماتی برای ایجاد سازمانهایی چون شورای امور بینالملل گرفتیم و به زودی نتایج تغییر شیوههای موسسات مختلف اعلام میشود.

رئیس سازمان سینمایی  در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جشن رسانههای سینمایی که از سوی بنیاد سینمای فارابی برگزار شده بود، گفت: برگزاری چنین جشنی در حوزه اختیارات فارابی نیست و نسبت به نوع برگزاری این جشن منتقد هستیم.

ایوبی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت معیشتی اهالی سینما گفت: در مورد امور معیشتی سینماگران نیاز به یک عزم جدی و ماندگار است و راهاندازی صندوق حمایت از هنرمندان در راستای همین هدف است و امیدواریم در جلسه شورای عالی سینما در خصوص این موضوع رسیدگی صورت بگیرد.

سینمای ایران کارنامه درخشانی در دفاع از نظام و انقلاب دارد

وی در پاسخ به سوالی در مورد برخوردهایی که با بازیگران زن که در جشنوارههای خارجی حضور دارند، گفت: در روزهای اخیر برخوردهای اینچنینی دیده شد اما بازیگر فهیم و دستگاهها  به صورت منطقی با این موضوع برخورد کردند و هیچگاه نگاه منکراتی در این موضوع وجود نداشته است.  سینمای ایران کارنامه درخشانی در دفاع از نظام و انقلاب در 30 سال گذشته داشته است و این هم باید دیده شود.

رئیس سازمان سینمایی در مورد سوالی مبنی بر مسائل حقوقی که از دوره گذشته در سازمان سینمایی وجود داشته است، گفت: آقای کامبیز نوروزی با عنوان معاون حقوقی سازمان سینمایی به صورت جدی وارد عمل شده و در مورد وضعیت تهیهکنندگان، معیشت سینماگران و تولیدات سینمایی پروندهها را بررسی کرده است و  براساس اعلام خودشان میتواند نتایج را در اختیار رسانهها قرار دهند.

ایوبی از رسانهها هم خواست برای جذاب شدن خبرها از واژههایی چون ویژهخواران و رانتخواران در سینما استفاده نکند زیرا دادن پول به تهیهکننده رانت نیست. شما باید بگویید هزینهها را شفاف کنند.

ی در مورد اکران فیلمهای خارجی در سالنهای سینمایی گفت: در کشورهای دیگر فیلمهایی از سایر نقاط در سینماها اکران میشود و مالیاتی که روی فیلم ورودی میگیرند 3 درصد است و همین باعث رشد تماشاگران سینمایشان شده است و سرریز آن به سینمای ملی کمک میکند اما هنوز در مورد اکران فیلم خارجی در سالنهای سینمایمان تصمیمی گرفته نشده است و از دغدغههای خودم اکران فیلمهای خارجی در سالنهای سینماست.

رئیس سازمان سینمایی در مورد ساخت سالنهای سینما در شهرستانها گفت: بیش از هزار شهر داریم که سالن سینما ندارند و این خیلی نگرانکننده است و نتیجه آن باعث میشود فرهنگ سینما رفتن در بین مردم از بین برود و عملا شورای صنفی نمایش فقط برای شهر تهران تصمیمگیری میکند. در این زمینه نهضتی لازم است که وضع سالنهای سینما را بهبود بدهیم.

ایوبی همچنین اعلام کرد: در زمان کوتاهی در 10 شهر دیگر سالن سینما ساخته میشود و همه استانهایی که آمادگی ساخت سالن را اعلام کنند با شرط همکاری 50 درصدی سازمان سینمایی وارد عمل خواهد شد.

«رستاخیز» مجوز نمایش گرفته است

وی در مورد فیلم رستاخیز گفت: فیلم رستاخیز دچار یک حادثه شد که بخشی از این حادثه برمیگردد به کسانی که نسبت به این فیلم بدگمانی ایجاد کردند اما ملاقاتی که ما با ائمه جمعه اثرگذار و مراجع تقلید داشتیم بنا شد مشکلات تیم را بپذیریم و تصمیم داریم فیلم را نمایش دهیم و فیلم رستاخیز پروانه نمایش هم گرفته است.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه ضمانت اجرایی دفترچه رویکردها و راهبردهای سازمان سینمایی چقدر است، پاسخ داد: این دفترچه سیاستگذاری سازمان سینمایی یک طرح عملیاتی است و بیشتر رویکرد ما در همین امسال است و در پایان سال عملیاتی بودن آن و ضمانت اجرایی آن را بررسی میکنیم.

ایوبی در  پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رفع توقیف در دولت قبلی بیش از دوره جدید مدیریت سینمایی بوده است، گفت: امیدواریم در دوره مدیریت جدید کمتر فیلمی توقیف شود که بعد با عدد و رقم بگوییم که فیلمهای توقیف شده چه تعداد بوده است.

خبرنگاری با اشاره به آماری که در دفترچه سیاستگذاری سازمان سینمایی ارائه شده است، که صندلیهای سالن سینما افزایش مییابد. در ادامه نشست پرسید بودجه این تجهیز سالنهای سینما از کجا تامین میشود که ایوبی پاسخ داد: افزایش تعداد صندلیهای سینما از برنامههای اصلی ماست و تلاش داریم با توجه به وضع بودجه به این سمت و سو حرکت کنیم و از همه دوستان میخواهیم در این زمینه و تجهیز سالنهای سینما به ما کمک کنند.

حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در مورد تصمیمگیری درخصوص طرح بلیط شناور، گفت: این طرح توسط شورای صنفی در حال پیگیری است و هنوز زمانی برای ارائه آن ارائه نشده است. پس از تعیین تاریخ با همکاری و تبلغات صدا و سیما این طرح را انجام میدهیم.

وی در  پاسخ به سوال دیگر تسنیم در خصوص حمایت از فیلمسازان جوان فیلم اولی که فیلمهای خوبی را در جشنواره فجر امسال ارائه دادند، گفت: شورای سیاستگذاری جشنواره فجر تعیین شده است. این شورا در آینده برنامههایش را ارائه میدهد و مطمئنا در این برنامه جوانها نیز دیده میشوند.

رئیس سازمان سینمایی درباره ساخت فیلمهایی با سوژه بینالمللی گفت: فیلم خوب اگر در ایران ساخته شود راهش را به دنیا باز میکند. عموما فیلمهایی که برای بینالملل ساخته میشوند موفق نیستند و فیلمهایی که با که با تلاش فردی هنرمند ساخته میشود موفق میشوند. تفاهمهایی هم برای همکاری با سینمای تاجیکستان انجام شده است. ساخت فیلمهایی با سوژههایی کشورهای فارسی زبان هم در برنامه هست.

ایوبی در پاسخ به خبرنگاری که دوباره در مورد فیلمهای توقیفی پرسشی را مطرح کرد، خاطرنشان کرد: ما میخواهیم در فضایی تنفس کنیم که هرچقدر آرامتر باشد بهتر است.

وی درخصوص نهادهایی که بصورت موازی به آموزش نیروهای سینمایی میپردازند، گفت: ما از آنها استقبال میکنیم و به آنها کمک میکنیم. ولی اگر کسی بخواهد در کار سازمان سینمای دخالت ایجاد کند ما اجازه نمیدهیم.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار