ولایتی در جمع خبرنگاران:

معاملات دوسویه بین ایران و سوریه نفع هر دو کشور را به همراه دارد

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمهوری اسلامی ایران کمک‌هایی را به دولت سوریه کرده و دولت سوریه نیز متقابلاً امتیازاتی را به جمهوری اسلامی ایران واگذار کرده که این معاملات دو سویه به نفع دو ملت و کشور خواهد بود و امیدواریم با این سفر بسیار مهم و سازنده که نخست وزیر سوریه به ایران داشت این توافقات از این پس جنبه های عملی پیدا خواهد کرد.
کد خبر: ۲۲۲۴۱۴
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸ - 18January 2017
دیدگاه قاطع ایران عدم حضور آمریکا و حامیانش در اجلاس آستانه است

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز (چهارشنبه، 29 دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار امروز خود با نخست وزیر سوریه، اظهار داشت: در این دیدار روابط دو جانبه بین ایران و سوریه در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی و همچنین اجلاس آستانه مورد بحث قرار گرفت.

وی افزود: ایران و سوریه دو کشوری هستند که روابط استراتژیک دارند و هر دو اعضای مهم خط مقاومت هستند. پیروزی اخیر سوریه از طریق  ایران، روسیه و حزب‌الله لبنان و عده‌ای دیگر از مبارزان راه آزادی در حلب صورت گرفت و امیداوریم پیروزی‌های بعدی نیز در پیش باشد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود:در هفته‌های اخیر مسئولان اصلی سیاست خارجی، امنیتی و دفاعی سوریه به ایران سفر داشتند و امروز نیز نخست وزیر و تعدادی از وزرا با حضور خود در ایران توافقنامه‌های بسیار مهمی در ارتباط با سرمایه‌گذاری جمهوری اسلامی ایران در حوزهای استخراج فسفات و استفاده از بنادر سوریه امضا کردند.

ولایتی امضای این توافقات را باعث تقویت روابط دوجانبه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران کمک‌هایی را به دولت سوریه کرده و دولت سوریه نیز متقابلاً امتیازاتی را به جمهوری اسلامی ایران واگذار کرده که این معاملات دو سویه به نفع دو ملت و کشور خواهد بود و امیدواریم با این سفر بسیار مهم و سازنده که نخست وزیر سوریه به ایران داشت این توافقات از این پس جنبه های عملی پیدا خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر ترکیه و روسیه موافق حضور آمریکا باشند، موضع ایران چیست‌‌، گفت: دیدگاه جمهوری اسلامی ایران این است که ما مخالف شرکت آنهایی هستیم که همچنان علیه دولت سوریه اقدام می‌کنند که در راس آنها آمریکاست. آمریکایی‌ها نمی‌توانند در تجهیز تروریست‌ها، آموزش و اعزام آنها به خاک سوریه دخالت فعال داشته باشند و سر منشأ این مشکلات برای دولت و ملت سوریه باشند؛ در عین حال در مذاکرات صلح نیز شرکت کنند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: به ما اعلام شده بود که آمریکایی‌ها قرار است به عنوان ناظر در این اجلاس شرکت کنند در حالی می‌دانیم اگر آمریکایی‌ها شرکت کنند به نظارت اکتفا نمی‌کنند و دیدگاه قاطع جمهوری اسلامی ایران عدم حضور آمریکا و حامیانش در اجلاس آستانه است.

ولایتی در پاسخ دیگری مبنی اینکه آیا ایران با حضور عربستان و قطر در این اجلاس موافق است یا خیر، گفت: عربستان سعودی و قطر نقش اساسی در به شهادت رساندن اتباع و تخریب سوریه همچنین تخریب زیربناهای این کشور داشتند و به دشمنی‌های خود همچنان ادامه می‌دهند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت گفت: آنهایی که نتواستند در میدان نظامی به خواسته‌های خود برسند، نمی‌توانند در میدان صلح به خواسته‌های خود جامه عمل بپوشانند.

ولایتی در پاسخ به این سئوال که اگر روسیه و ترکیه  موافق حضور آمریکا در مذاکرات آستانه باشند ایران چه واکنشی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: دیدگاه اعلام شده ما در قبال حضور آمریکا در آستانه دیدگاه اساسی جمهوری اسلامی ایران بوده که توسط وزیر خارجه و من عنوان شد.

وی ادامه داد: استدلال روسیه این است که ترکیه تضمین می‌کند که گروههای معارض تروریستی که علیه دولت و ملت سوریه می‌جنگند آتش بس را رعایت کنند. نظر اساسی ایران این است که همانطور که ایران و روسیه در زمان بحرانهای طولانی و مخرب علیه سوریه به نفع دولت و ملت سوریه شرکت و از آنها حمایت کردند در ادامه کار همین سه کشور مشکلات سوریه را در ایام صلح حل کنند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت افزود: از نظر ما مذاکرات صلح با شرکت دوستان سوریه به سر انجام می‌رسد. آنهایی که در دفاع از تمامیت ارضی سوریه کمک کردند شایستگی دارند در مذاکرات صلح هم حضور یابند.

انتهای پیام/ 151
نظر شما
پربیننده ها