مومنی شریف در مراسم پاسداشت محمدعلی مجاهدی:

مجاهدی نفر نخست پژوهش و شعر آیینی است

یازدهمین شب شعر شاعر با پاسداشت استاد محمدعلی مجاهدی شاعر، محقق و پژوهشگر با حضور مدیران فرهنگی و هنری، شاعران پیشکسوت آیینی کشور و شاگردان استاد مجاهدی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
کد خبر: ۲۲۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳ - 25June 2014

مجاهدی نفر نخست پژوهش و شعر آیینی است

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از حوزه هنری، موسسه فرهنگی اوج و حوزه هنری برگزار شد، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی، حسین قرائی دبیر شب شاعر، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، محمدرضا سنگری، حمیدرضا برقعی، سیداحمد علوی، یوسفعلی میرشکاک، علی انسانی، احد دهبزرگی، جعفر رسول زاده، مرتضی امیری اسفندقه، علی داودی، عباس براتی پور و جمع بسیاری از شعرا و ادیبان حوزه شعر و ادب آیینی حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم سعید بیابانکی مجری برنامه غزلی از محمدعلی مجاهدی قرائت کرد. بیابانکی، محمد علی مجاهدی را مرجعِ شعر آئینی نام برد و در ادامه از حسین قرائی دبیر مراسم "شب شاعر" برای سخنرانی دعوت کرد.

حسین قرائی ضمن ارائه گزارشی کوتاه از برنامه های شب شاعر اعلام کرد: ده شب قبلی این برنامه با بزرگداشت نام هایی چون رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی، یوسفعلی میرشکاک، قادر طهماسبی(فرید)، محمدحسین جعفریان، عباس باقری، حبیب چایچیان(حسان)، احد ده بزرگی، محمدکاظم کاظمی و حسین اسرافیلی برگزار شد و قرار است از این پس با مساعدت حوزه هنری و همکاری مجمع شاعران اهل بیت (ع) ادامه این برنامه ها در حوزه هنری برگزار شود.

وی در تبیین جایگاه استاد پروانه در شعر آیینی، گفت: استاد مجاهدی سال ها است که در قم به تقویت جناح مومن فرهنگی مشغول است. وی در حوزه شعر و شعور سرآمد است و مجاهدت های مجاهدی ها ست که فرهنگ ما را ساخته است.

در ادامه برنامه همایون امیرزاده پیام سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای حضار قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده است: استاد محمدعلی مجاهدی بیش از پنجاه سال از عمر ادبی خود را در این فضا تنفس کرده است و چه خوش است هم نفسی با جبرئیل امین و خاکساری خاندان نورانی وحی که بقیه الله اند در زمین. از این استاد فرهیخته هم همین انتظار می رفت که تا کنون بسیاری از نویسندگان ادبیات آیینی شاگردی او را کرده اند و امیدواریم پس از این همه چون گذشته آثار نابی به خصوص در حوزه پژوهش شعر آئینی و ولایی خلق گردد.

سعید بیابانکی در ادامه این برنامه گزیده ای از زندگینامه مجاهدی را برای حضار قرائت کرد.

محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری نیز در ادامه مراسم  ضمن بیان خیر مقدم به اهالی ادب و دوستداران ادبیات آئینی حاضر در سالن، گفت: خدا را سپاسگزاریم که این توفیق را داشتیم تا با نام استاد مجاهدی مجلسی را برگزار کنیم چرا که از هر حیث زندگی ایشان قابل احترام است. همانطور که اشاره شد از آیت الله مجاهدی (پدر محمدعلی مجاهدی) بارها توسط مقام معظم رهبری به عنوان فردی عالم پرور و خوش بیان نام برده شده است.

وی مجاهدی را در همه عرصه های حوزه ادبیات و ادبیات آئینی تأثیر گذار خواند و گفت: مجاهدی نفر نخست  هم در سرایش و هم در پژوهش در این حوزه است.

مومنی مهمترین ویژگی مجاهدی را شاگرد پروری وی دانست و بیان کرد: شمع وجودی استاد مجاهدی الهام بخش شاعران جوان است. مجاهدی شخصیتی پاسدار و معلم صادق این راه است که هرجا کجی و خلافی را دیده اند و احساس نگرانی کرده اند ابراز داشته اند و هرجا قوتی دیده اند آن را تشویق کرده اند.

مومنی شریف گفت: همه دوستانی که استاد را می شناسند می توانند شهادت دهند که او به خاطر اعتقاد به راهی که دارند عامل به عمل صالح بوده اند و هر جا که میدان عمل صالح بود استاد از میدان داران آن عمل بودند.

وی ادامه داد: امروز که از شخصیت صالحی نام برده می شود مجلس ما نیز موجب نزول رحمت الهی خواهد بود.

مومنی با اشاره به مبارزه مجاهدی با کجی ها و انحرافات، گفت: سال ها پیش شخص جوانی که ادعا می کرد از غیب چیزهایی به او می رسد مجالسی را برگزار می کرد که متأسفانه آن مجالس مورد استقبال هم قرار گرفته بود و برخی از هنرمندان به او جذب شدند و برخی نگرانی ها بوجود آمده بود و به این واسطه آثاری نیز تولید شد. استاد مجاهدی در آن زمان بزرگواری کردند و بیش از یکسال ماهی دو روز از قم به تهران و حوزه هنری می آمدند و به بهانه شرح گنجینه اسرار و شرح دیوان حافظ بدون هیچ چشم داشت و جلوهگری آن فکر پلید را در برنامه های خود نقد و با آن مبارزه می کردند و حاضرین در آن برنامه ها را با عرفان اصیل اسلامی و عرفان ائمه (ع) آشنا می کردند.

مومنی شریف با تأکید بر این که هرگاه مجاهدی انحرافی را می دید به سرعت وارد عمل می شد، اظهار داشت: بسیار فراوان دیده ایم نگرانی های ایشان را که هرگاه انحرافی صورت می گرفت استاد مجاهدی وارد عمل می شد. زندگی پر افتخار ایشان می توان باعث تأسی جوانانی باشد که در این عرصه افتخارآمیز و نورانی قدم گذاشته اند.

وی همچنین سلام حجت الاسلام و المسلمین مهدی خاموشی را به استاد محدعلی مجاهدی ابلاغ کرد.

وی در پایان سخنانش با تشکر از موسسه فرهنگی اوج و حسین قرائی به عنوان مدیر و مبتکر این برنامه گفت: همانطور که در ده برنامه گذشته از بزرگانی در حوزه شعر و ادبیات تجلیل به عمل آمد در ادامه نیز این بزرگداشت ها با همکاری حوزه هنری صورت خواهد گرفت.

در ادامه برنامه احد ده بزرگی شاعر پیشکسوت آیینی که از شیراز به این مراسم آمده بود به سخنرانی پرداخت. وی مجاهدی را سرسپرده آستان حضرت صدیقه طاهره دانست و گفت: هرچه این مرد دارد یقینا از برکت آستانبوسی این بانوی آسمانی است.

ده بزرگی برخی ویژگی های مجاهدی را برشمرد و گفت: من به نمایندگی از ستاد شب شعر عاشورا این پاسداشت را تبریک میگویم. یکی از ویژگی های مجاهدی سرسپردگی ایشان به خاندان عصمت و طهارت است و دیگری در حوزه کاری، ایشان در حوزه  کار دلپسند و عقلپسند قدم میزند که این امر هم در حوزه شعر و هم در حوزه پژوهش تعریف می شود.

وی با بیان اینکه یکی از نکاتی که جوانان باید از این پاسداشت بیاموزند مطالعات این استاد در حوزه های عقلی و پژوهشی است گفت:مجاهدی در حوزه شعر با انتخاب ردیف های خاص برای شعرش و زبان مستقل مخصوص به خود  جایگاه ویژه ای در ادبیات آئینی دارد.

ده بزرگی معلمی را یکی از برجسته ترین ویژگی های مجاهدی دانست و گفت: زمانی که در کشور ما شاعران آئینی به اندازه انگشتان دست بودند و اگر کسی در دفتر شعرش شعر آئینی داشت مورد تحقیر قرار می گرفت، مجاهدی به پرورش شاگردان در این حوزه می پرداخت و اگر امروز کسی در دفتر شعرش شعر آئینی نباشد ننگ است.

وی با تأکید بر اینکه مجاهدی با روشنگری جهاد می کرد به ذکر خاطره ای پرداخت و گفت: معرفی مجاهدی معرفی فرهنگ زهرایی، علوی، عاشورایی و امام زمانی است.

علیرضا قزوه از دیگر چهره هایی بود که در این مراسم سخنرانی کرد. وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه مجاهدی شخصیتی است که خیلی ها با نام "پدر شعر آئینی" از او نام می برند، تصریح کرد:  این لقب به درستی به او داده شده است.

مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری یکی از ویژگی های استاد مجاهدی را که باعث شد نام او به عنوان پدر شعر آئینی مطرح شود، غیرت ایشان نسبت به تحریفاتی که در مداحی و شعر آیینی صورت گرفته دانست و اضافه کرد: در حوزه ادبیات آیینی اعتراضات بر حقی از ایشان می بینیم که هر ساله در قالب های مختلف بیان می کنند.

قزوه با اشاره به تیتر یکی از روزنامه ها با عنوان "مداحان به هیچکس پاسخگو نیستند" که به نقل از مجاهدی درج شده بود، اضافه کرد: ما امروز با گروهی از مداحان خوب و با یک گروه بیشتری از مداحان بد مواجه هستیم. مداحان با سواد و مداحان بی سواد.

وی ادامه داد: استاد مجاهدی کسی است که در قم به عنوان رییس انجمن مداحان و شاعران سیطره ای بر فضای مداحی دارد. من تصور می کنم مداحانی که امروز از هیچ کسی حرف شنوی ندارند سخن شاعران را بشنوند و اشکالاتشان را استادانی همچون مجاهدی به آنها بگویند که هر ساله هم می گویند.

این شاعر کشور با بیان این که امروز وظیفه داریم ادبیات عاشورا را آن طوری که هست نشان دهیم  گفت: باید شعری را  که گفته ایم مزه مزه کنیم و ببینیم به عنوان غذای روح چگونه بوده است.

وی در پایان گفت: اگر در ادبیات امروز بخواهیم به یک سبک برسیم که البته رسیده ایم به برکت دو شاخه ادبیات آئینی و ادبیات دفاع مقدس است.
 

نظر شما
پربیننده ها