آیت‌الله هادوی تهرانی:

«گناه»، مانع فهم حقیقت و عامل بستن باب توبه است

استاد تفسیر حوزه علمیه گفت: اگرچه باب توبه همیشه بر روی همه باز است ولی تکرار گناه، انسان را به وادی استدراج می‌برد و امکان و فرصت توبه را از او سلب کرده و مانع فهم حقیقت می‌شود.
کد خبر: ۲۲۳۶۱۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۷ - 25January 2017
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی» استاد تفسیر حوزه در ادامه تفسیر سوره مبارکه محمد(ص) گفت: تعبیر قرآن کریم در مورد کسانی که به تمسخر پیامبر(ص) می‌پرداختند به گونه‌ای است که این افراد از طرح سؤال در نزد پیامبر هم غرض داشته‌اند تا به تمسخر خود ادامه دهند نه اینکه سؤالشان از روی استفهام باشد.

وی افزود: قرآن در ادامه تاکید دارد که این افراد تابع هوی خود هستند و مهر بر قلبشان خورده زیرا تبعیت از هوی مانع فهم حقیقت است.

هادوی تهرانی بیان کرد: علم مقدمه و ایمان، فعل اختیاری و عمل، نتیجه ایمان است و این سه مقوله در یکدیگر تاثیر دارند یعنی اگر کسی اندکی می‌داند و به همان عمل کند، دانشش نیز زیادتر می‌شود ولی اگر کمی دانست و عمل نکرد و ایمان نیاورد همان تبدیل به نقطه سیاهی می‌شود و دانایی فرد را کمتر می کند تا به جایی می‌رسد که مصداق «خَتَمَ اللَّهُ عَلىٰ قُلوبِهِم..: خداوند بر دلهای آنها مهر نهاده..»(۷/بقره) می‌شود.

این استاد تفسیر حوزه با بیان اینکه برخی خیلی دست و پا می‌زنند ولی به جایی نمی‌رسند، گفت: انسانی که در وادی باطل است هرقدر بیشتر دست و پا بزند بیشتر در باتلاق فرو می‌رود ولی کسی که در مسیر آب زلال است با یکدست زدن جلو می‌رود.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: باب توبه همیشه بر روی انسان باز است ولی باید باور کنیم که مرگ همراه انسان است و ممکن است فرصتی برای توبه باقی نماند لذا هرقدر گناه بیشتر شود استدراج انسان بیشتر است و به تدریج به پلیدی می‌رسد و فرصت توبه از او سلب می‌شود.

این استاد تفسیر حوزه با اشاره به ایام فاطمیه عنوان کرد: حضرت زهرا(س) وقتی به آیات جهنم می‌رسید، ببینید چگونه ضجه می‌زند زیرا در عین اینکه معصوم‌اند اما باز هم قلبشان از عملکردشان در مقابل مقام الهی نگران است ولی ما اعمال چندانی نداریم و خیالمان هم راحت است.    

تفسیر سوره فتح

این استاد تفسیر همچنین در تفسیر سوره مبارکه فتح گفت: در آیات ۱۵ و ۱۶ این سوره خداوند تعابیر بسیار تندی درباره افرادی که از پیامبر تبعیت نکردند و در ماجرای حدیبیه با ایشان همراهی نکردند، آورده است.

وی افزود: البته در این آیات افراد ناتوان و نابینا و ... استثناء شده‌اند و در ادامه فرموده است که کسی که خداوند و پیامبر را اطاعت کند وارد بهشت‌هایی می‌شود که در زیر آن نهرها جاری است ولی کسانی که رو بگردانند به عذاب دردناک مبتلا خواهند شد.

هادوی تهرانی با بیان اینکه ما به بسیاری از مسایل آگاهی داریم ولی باز هم مرتکب می‌شویم، اظهار کرد: محرمات و حلال‌ها مسئله اختلافی میان مراجع نیست که کسی نداند و بسیاری به آن آگاهی دارند ولی باز هم شاهد اختلاس، دزدی، رشوه و ... در کشور هستیم زیرا میان عمل تا علم فاصله بسیار است.

منبع: ایکنا

نظر شما
پربیننده ها