معرفی کتاب «یاور صادق»

بهترین نمود «عزم ملی و مدیریت جهادی» در دوران دفاع مقدس

«مردم و اصناف، واقعا پیرو خط امام هستند و انقلاب را دوست دارند و حتی حقوق دولت را به حقوق خودشان ترجیح می‌دهند.» نشانی از همراهی پیوسته آحاد ملت با جمهوری اسلامی در طول زمان دارد.
کد خبر: ۲۲۳۶۳
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴ - 25June 2014

بهترین نمود «عزم ملی و مدیریت جهادی» در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از فارس، «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی»، عنوانی است که از سوی رهبر معظم انقلاب در ادامه یک سنت پسندیده به عنوان نام سال 1393 انتخاب شده است. این شیوه نامگذاری که در نوع خود جهت گیری در عرصه های مختلف را نشان میدهد، تاثیر شگرفی در حرکت دستگاهها و افراد داشته است.

عزم ملی و مدیریت جهادی که بخشی از این نام است از اهمیت حضور مردم در عرصههایی چون اقتصاد و فرهنگ حکایت دارد و لزوم اتخاذ مدیریت جهادی در این زمینهها از سوی مدیران و تصمیمگیرندگان در رسیدن به اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی را طلب می کند.

فرهنگ یکی از موضوعاتی است که در سال 93 مورد تاکید رهبری قرار گرفته و این نشان از وضعیت بحرانی این مقوله دارد و بایست تمام متولیان فرهنگی و فعالان این عرصه وارد میدان شوند. کتاب به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان و ابزار فرهنگی میتواند کمک شایانی به تحقق ایدههای فرهنگی انقلاب اسلامی نماید. حال کتابی که بتواند مظهر تجلی عزم ملی و مدیریت جهادی باشد در این سال میتواند بیش از پیش در نیل به این مسائل کمک نماید.

کتاب «یاور صادق» که نشر فاتحان با همکاری سازمان بسیج اصناف کشور منتشر نموده است از نمونههای بازتابنده مصادیق عزم ملی و مدیریت جهادی در دوران هشت ساله دفاع مقدس است. این کتاب که خاطرات شفاهی حاج محمد صادق بنایی است و حسین نیری مصاحبه و تدوین آن را انجام داده است، به شرح مبارزات و فعالیتهای حاجی بنایی از قبل از پیروزی انقلاب تا دوران دفاع مقدس پرداخته است.

در بخشهایی از این کتاب که بنایی به شرح خاطرات خود از فعالیتهای صنعتی قبل از انقلاب پرداخته و مخاطب با وضعیت اسفبار شرایط صنعتگران پیش از پیروزی انقلاب روبرو است، بنایی در بیان خاطرهای در باب تولید لوازم خودرو برای خودروهای کارخانه ایرانناسیونال (ایرانخودرو) اینطور میگوید: «یکی از مهندسین کارخانه گفت: متاسفانه ما نمیتوانیم. زیرا در مقابل هر موتور که از انگلستان وارد میکنیم باید دو سپر هم وارد نماییم. ما مجبوریم این سپرها را وارد کنیم.»

حاجمحمدصادق بنایی در خاطرات خود به وضعیت فجیع و تاسفبار فرهنگی و فساد در دستگاههای قضایی کشور پیش از انقلاب اینطور اشاره نموده و میگوید: «در مملکت شیعه، زنا 75 تومان جریمه دارد ولی صیغه رسمی و شرعی و دستور پیغمبر، شش ماه زندان!» و یا در جای دیگر اینطور توضیح میدهد: «در آن زمان، هر خیابانی را نگاه میکردی، ده پانزده مشروب فروشی رسمی داشت اما یک کتابفروشی داخل همان خیابان پیدا نمیکردی! همان اطراف خیابان زرین نعل و ژاله تا میدان ژاله، هشت پیاله فروشی و چند کارخانه مشروب سازی بود؛ بسیار بزرگ و صادراتی. این وضعیت مملکت شیعه امام علی (ع) بود.»

با شعلهور شدن آتش جنگ تحمیلی و فشارهای دول غربی به جمهوری اسلامی و حمایتهای آنها از رژیم سفاک بعث عراق به منظور ساقط کردن انقلاب اسلامی، فشارهای اقتصادی بر انقلاب نوپای اسلامی شدت گرفت. در این میان صاحبان مشاغل و کسبه، ستاد پشتیبانی جنگ اصناف را تاسیس کردند تا بتوانند در پشتیبانی جنگ با قدرت بیشتری حضور یابند. این ستاد در مراحل مختلف جنگ وارد شده و توانسته بود کمکهای در خور توجهی به انقلاب کند. تاثیر ستاد پشتیبانی جنگ اصناف در دوران دفاع به حدی بود که گزارش فعالیتهایشان تا دفتر امام (ره) میرفت. این حضور طیفهای گوناگون مشاغل در جبهههای نبرد نشان از پشتیبانی مردم از انقلاب دارد و از نشانههای تبلور عزم ملی در پیشبرد جنگ است. در «یاور صادق» خواننده بارها با از خودگذشتگی و ایثار پیشهوران و اصناف کشور در مراحل و مقطع مختلف جنگ روبرو میشود.

مدیریت جهادی از دیگر مظاهر متجلی در خاطرات حاج صادق بنایی است. حضور مدیران و مسئولان و اعتماد ایشان به مردم نشان از غلبه مدیریت جهادی بر سایر مدلهای مدیریتی است. «البته کسبهای بودند که گفتیم از اینها مالیات نگیرید. این آقا در جنگ بوده و زندگی خودش را به زحمت گذرانده است. این مسأله باعث شد تا هیأت دولت، مردم را بیش از پیش باور کند. یعنی اینکه مردم و اصناف، واقعا پیرو خط امام هستند و انقلاب را دوست دارند و حتی حقوق دولت را به حقوق خودشان ترجیح میدهند.»

این کتاب همانطور که در بالا مورد اشاره قرار گرفت نشاندهنده همراهی ملت با دولت در مقاطع بحرانی است. هر زمان که انقلاب و اسلام نیاز به همراهی ملت داشتهاند، ملتِ همیشه در صحنه، پا در رکاب حاضر بودهاند تا برای اسلام و انقلاب از خودگذشتگی نمایند. در بخشی از این کتاب حاج صادق در بیان خاطراتش و خدماتی که اصناف به کشور میکردند اشاره میکند و میگوید: «آن زمان انصافا دوست نداشتیم از دولت پول بگیریم. بالاخره تعصب بود و دولت هم پول نداشت.»

کتاب «یاور صادق» از جمله کتابهایی است که در این برهه زمانی و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، میتواند یک الگوی حرکتی در مسیر اقتصاد مقاومتی را پیش روی خوانندگان و مدیران ترسیم کند. این کتاب در 3000 نسخه و با قیمت 5500 تومان توسط نشر فاتحان به زیرو طبع آراسته شده است. علاقمندان به تهیه این کتاب میتوانند به آدرس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس واقع در خیابان حافظ، خیابان نوفل لوشاتو، نرسیده به چهارراه امیراکرم، خیابان هانری کربن، پلاک 3، طبقه اول، دفتر نشر فاتحان مراجعه کرده و یا با شماره 66723521-021 تماس حاصل نمایند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار