به گزارش خبرنگار دفاع پرس از شیراز، شکل گیری انقلاب اسلامی بدون حضور و مجاهدت بانوان امکان پذیر نبود. پررنگ شدن نقش و حضور زنان در عرصه های مختلف انقلاب باعث شد تا ناظران با هر تفکری نتوانند منکر نقش زنان و تاثیر حضور آنان در شکل گیری بزرگ ترین حرکت سیاسی و انقلاب قرن شوند.
نقش زنان مسلمان در پیشگامی و برنامه های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و تحولات فرهنگی، اجتماعی بسیار تاثیرگذار و اساسی در تاریخ انقلاب اسلامی رقم خورده است. هویت بخشی به زنان و خودباوری باعث شد تا حیاتی دوباره به جایگاه و شخصیت زنان بخشیده شود و زنان مومن و پاکدامن توانستند نسلی را پرورش و تربیت کنند که در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بسیار کارآمد و موفق باشند و اگر امروز زندگی سرداران، اندیشمندان، دانشمندان و نخبگان را بررسی و مشاهده کنیم می بینیم که این بزرگان محصول تربیت مادران نمونه ای هستند که درسایه قرآن و ارزشهای اسلامی فرزندانشان را تربیت کرده اند.
همانند «راوی کوچ و عروج، زنان همیشه، یوردخوبان، سه برگ سرخ، ماعلیها و باغ بلوغ» است و هم اکنون در حال تدوین دائره المعارف ویژه بانوان در زمینه دفاع مقدس است.
وی در گفت و گو با خبرنگار دفاع پرس در مورد نقش بانوان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: معرفی زنان نمونه، الگو و تاثیرگذار که در عرصه های مختلف نقش آفرینی کرده اند نیازمند تحقیقات علمی و الگوسازی است بر همین اساس ما به دنبال معرفی زنان موثر درحیطه انقلاب اسلامی و شاخص کردناسطورهای مبارزه با طاغوت هستیم. باید بانوان جوان جامعه اسلامی ما بدانند که چگونه نسلهای گذشته در برابر طاغوت و عوامل استعمار و استکبار ایستادند و تنها در یک عرصه و مقطع از تاریخ مبارزه نکردند که تمام مقاطع زندگی آنها برای نسل های بعد درس زندگی است.
این نویسنده دفاع مقدس با اشاره به نقش بانوان استان فارس در دوران انقلاب اسلامی، افزود: بانوان کفن پوش در راهپیمایی جهرم، در صف اول راهپیمایی ها در روزهای پایانی منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی حضور داشتند. تربیت دینی فرزندان به عنوان مبارزان انقلابی، پشتیبانی و حضور مردان با اتکاء به حفظ زندگی و خانواده بعد از رفتن و به شهادت رسیدن آنها از جمله مسئولیت هایی است که بانوان ایرانی سالهای متمادی پذیرفته اند و به شایستگی از عهده این مسئولیتها باهمه سختیها و دشواریها که کمر کوه را می شکند برآمده اند. باید اذعان کردکه اگر بانوان در برابر مشکلات و مصائب ایستادگی نمی کردند مردان هرگز نمی توانستند دربرابر حکومت طاغوت بایستند.
تقی زاده بیان کرد: وقتی مرد خانواده به زندان می رفت و شکنجه می شد یا تبعید و بازداشت می شد،خانوادهای آنها نیز در بیشتر موارد مورد تهدید و بازجویی قرار می گرفتند که ساواکی ها با استقامت بانوان مبارز مواجهه می شدند. این زنان شیردل در نبود همسرانشان مسئولیت روزهای سخت زندگی را به تنهایی به دوش می کشیدند و خود نیز در غیاب همسرانشان به ادامه مبارزه علیه طاغوت می پرداختند و در برخی موارد بانوان نیز در زندان های رژِیم شاه گرفتار می شدند.
نویسنده کتاب های دفاع مقدس ادامه داد: باید با تحقیق، گفتگو و جمع آوری خاطرات این شیرزنان به الگو سازی مناسب از بانوان درجامعه اسلامی بپردازیم. زنان اسطوره ای که تاریخ حماسه و انقلاب اسلامی را برای کشورمان رقم زدنده اند باید زندگیشان مورد بررسی قرار گیرد.
وی یادآورشد: نباید فقط به نقش اجتماعی زنان پرداخته شود چرا که تنها مسئولیت زنان نقش مادری نیست. وقتی جامعه با مسئله جنگ، اقتصاد مقاومتی و جنگ نرم مواجه می شود خانواده در راس همه نهادها و مراکز مختلف قرار می گیرد و مادر خانواده به عنوان هسته و اصلی ترین فرد در زمینه فرهنگ سازی به ایفای نقش می پردازد.
تقی زاده بیان کرد: باید جایگاه زنان در مهندسی فرهنگی و نیز در بحث خانواده متناسب با تمدن اسلامی مطرح شود. زنان نقش های اساسی و متفاوتی را ایفا می کنند؛ در خانواده، نقش مادری، همسری و تربیت نسل مهم ترین وظیفه زنان است. بخش جنگ نرم مسئولیت هدایت می کند مهم ترین نقش مادری داشته باشد بعد نقش همسری و تربیت نسل را به عهده دارد. مسئولیت زن و جایگاه اصلی اش در فرهنگ اسلامی با خانواده معنا پیدا می کند و در این راستا باید برای جامعه اسلامی نقش زنان فرهنگ سازی شود.
وی اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی از جمله مباحثی است که رهبر انقلاب مطرح کردند و ما می توانیم در خانوادها به آن عینیت ببخشیم. البته این مهم با فرهنگ سازی و برنامه ریزی در بستر خانواده محقق می شود. تحقق مباحث فرهنگی ابتدا باید در خانواده صورت گیرد و باید از ظرفیت زنان در این عرصه استفاده کنیم.
تقی زاده با اشاره به جایگاه خانواده و نقش ویژه زنان ادامه داد: برنامه ریزان و مسئولان فرهنگی باید توجه خاصی در جامعه به جایگاه زنان به عنوان تربیت کنندگان نسل آینده جامعه اسلامی داشته باشند و در این عرصه می توان جامعه اسلامی را از بسیاری تنگناها ومشکلات اجتماعی رهایی ببخشد، همچنان که در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دوران مبارزه زمانی که امام خمینی(ره) به عنوان پرچمدار نهضت اسلامی جایگاه و مقام زن اسلامی را ارج نهادند و ارزش دادند بانوان ایران اسلامی از جان فرزندان و همسرانشان هم برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی گذشتند.
انتهای پیام/191