به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد
دفاع پرس، مریم مجتهدزاده رییس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در سلسله نشستهای فرهنگی با موضوع «نقش زنان در تربیت اجتماعی و با بهره مندی از مباحث اخلاقی، اجتماعی، برزخ و معاد» اظهار داشت: از منظر اسلام، ایفاى نقشهاى اجتماعى و سیاسى براى زن بسیار مهم بوده و حضور زنان در خانواده به عنوان اساس و محور تربیتی مطرح است که در این میان زنان باید در بین حضور خود در عرصههای مختلف و خانواده توازن و تعادل برقرار کنند.
رییس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس امروز در جمع اساتید و زنان دانشجوی لبنانی اظهار داشت: از ویژگیهای انقلاب اسلامی، حضور و مشارکت گسترده مردم و حضور زنان در این مبارزات بسیار تاثیرگذار بوده است. به طوری که امام راحل و مقام معظم رهبری محوریت زنان در پیروزی انقلاب را مورد تاکید قرار داده و آن را تحسین برانگیز خواندهاند.
مجتهدزاده افزود: مطابق با کارنامه انقلاب اسلامی، زنان ایرانی در سایه منطق امام خمینی(ره) پس از زنگار تاریخی ظلم که بر چهره زن نشسته بود با پشتیبانی علمای دینی و با رویکرد ارزشی به میادین بزرگ اجتماعی فرهنگی، اقتصادی به عرصههای مختلف وارد و به نقش آفرینی پرداختند.
وی تاکید کرد: دیدگاههای مترقی امام راحل، مقام معظم رهبری و علمای دین که برگرفته از اسلام و احکام قرآنی است، سبب شد تا تحولی شگرف در زنان کشور ما در همه عرصهها و به ویژه حوزه اندیشه و تفکر ایجاد شود، چنانچه امام خمینی (ره) با نگاه به افق والا و نقطه تعالی مقام زن فرمودند: «ما مفتخریم که بانوان و زنان، پیر و جوان و خرد و کلان، در صحنههایفرهنگیو اقتصادی و نظامی حاضر و همدوش مردان یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.»
مجتهدزاده خاطرنشان کرد: در حالی که یکی از مسائلی که در نیم قرن اخیر تا حدودی در هر جامعه بهویژه جوامع در حال توسعه، مطرح بوده است مساله گسترش نقش و مشارکت زنان است و باید گفت امروز قدم نهادن زنان به عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و.... کسب موقعیت اجتماعی نیست؛ بلکه حضور مثبت و موثر زن مسلمان در عرصههای مختلف یک نیاز اجتماعی و ضرورت اجتناب ناپذیر است.
رییس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس اظهار داشت: در کشور ما، زنان برای دستیابی به مناصب و مشاغل به لحاظ قانونی منعی ندارند و میتوانند در صورت شایستگیهای لازم برای حضور در تمامی سطوح فعالیتکنند لذا زمینهسازی برای ارتقای فرهنگی و توانمندسازی زنان از جمله رویکردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه استحکام بنیان خانواده با کمرنگ شدن اخلاق و ارزشهای اجتماعی، به خصوص در کشورهای غربی، سبب شده زنان نقشهای طبیعی خود نادیده انگاشته و به ویژه مسئولیت مادری و همسری را فراموش کنند، لذا فرهنگ دینی در کشورهای اسلامی ایجاب مینماید اخلاق و اعتقادات قرآنی بر مبنای الگوی اهل بیت علیهم السلام، مورد توجه قرار گیرد.
مجتهدزاده از مادران به عنوان معمار تربیتی یاد کرد و گفت: از نظر اسلام و قرآن نقش مادر از پیش از تولد، پس از آن در دورههای کودکی، نوجوانی و جوانی اهمیت دارد و مادامی که مادر در کنار فرزند ناظر و حاضر است نسبت به تربیت دینی و مذهبی او مسئولیت دارد.
وی به نقش الگویی مادر به لحاظ رفتاری و اخلاقی برای فرزندان تکید کرد و گفت: منش و نحوه رفتار معتقدانه مادر، فرزند را از رذائل اخلاقی دور می سازد و در دلش مهر و صفا و خیر اندیشی نسبت به همنوعان پدید میآورد. مادر متدین و مذهبی، سرچشمه فضیلتها و خوبیهاست و میتواند درس تقوا و خدا ترسی به فرزند دهد و از کودکی ضعیف و ناتوان شخصیت بزرگ و با اراده و اخلاقی و مسئولیت پذیر بسازد. تاریخ زندگی رهبران و شخصیتهای بزرگ دنیا نشان میدهد، منش و روش آنها اغلب آنها متاثر از نوع تربیت آنهاست. خانههای به ظاهر محقر ظهور کرده اند، نه از خانههای ثروتمندان که نقش مادران در تربیت چنین افرادی جای تردید ندارد.
مجتهدزاده در پایان سخنان خود ضمن توصیه به دانشجویان و نخبگان مسلمان در جهت مطالعهی اسلامی و دینی، بر بصیرتافزایی و پرهیز از محرمات تاکید و ابراز امیدواری کرد؛ با حول و قوه الهی و با کمک اندیشمندان حوزه و دانشگاه به ویژه در کشورهای اسلامی بتوانیم با تولید محتواهایی متناسب با نیاز خانواده ها در بصیرت افزایی جامعه و مقابله با تبلیغات فرهنگی بیگانه به ویژه در برابر جنگ نرم دشمنان اخلاق و انسانیت، گامهای موثری در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی برداریم.
انتهای پیام/ 131