به گزارش دفاع پرس از مازندران، در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مازندران، جلسه نقد و بررسی کتاب جنگ فرخنده با حضور احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، سید حسین ولی پور زرومی جانشین اداره کل حفظ آثار مازندران، معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی، حسین نادعلیزاده منتقد تئاتر، تلویزیون و ادبیات داستانی، زینب بابکی نویسنده کتاب، حدیثه صالحی پژوهشگر این اثر و همچنین جمعی از اساتید، نویسندگان و علاقهمندان به آثار دفاع مقدس برگزار شد.
بر اساس این گزارش کتاب جنگ فرخنده محصول خاطرات شفاهی فرخنده قلعهنوخشتی، به پژوهشگری حدیثه صالحی و تدوینگری زینب بابکی است، این اثر روایی با موضوع دفاع مقدس از خاطرات جنگ هشت ساله و مشارکت زنان در پشتیبانی از رزمندگان و رسیدگی به زخمیها و البته مسیر پُر فراز و نشیب راوی متن میگوید.
کتاب یادشده از سوی اداره کل حفظ آثار مازندران و با حمایت سپاه کربلا و استانداری مازندران به چاپ رسیده و تمام حقوق مادی و معنوی این اثر نیز متعلق به انتشارات «سروسرخ» وابسته به ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران است.
راوی کتاب جنگ فرخنده از پرستاران هشت سال دفاع مقدس است و در این کتاب سعی داشته تا آنچه که برای خواننده شیرین و جذاب مینماید را به رشته تحریر درآورد، هر چند زمانیکه کتاب را میخوانی بهنظر میرسد از همه ناگفتهها گفته است اما از درونمایههای آن میتوان فهمید که راوی از مسائل زیادی عبور کرده است.
حسین نادعلی زاده منتقد این اثر اظهار داشت: مقدمه کتاب جنگ فرخنده مشحون از کلیگویی است و اگر قرار باشد مقدمه به این صورت باشد، پس گفتمان متن چه میشود؟
حسین نادعلیزاده از فصلبندی کتاب آنهم در 27 فصل انتقاد و اظهار کرد: اینکه این میزان فصلبندی برای چه ایجاد شده است، جای سؤال دارد!
وی با بیان اینکه تکرار یا دور در متنها بسیار اتفاق افتاده است، افزود: در فصل دوم از یک موقعیت استفاده و مدام تکرار شده است اما در برخی قسمتها نیز حرکت به طرف آینده در متن وجود داشته است.
این منتقد حوزه هنری گفت: جنگ فرخنده یکی از کتابهای کمغلط بوده است که تاکنون خواندهام.
نادعلیزاده بیان کرد: شکستن زبان معیار بسیار دیده میشود و این خوب نیست اما ایجازهای زیبایی در کتاب دیده میشود؛ مانند «خامخام بخیه زد»، فضاسازی داستان و وجود جملات و کلمات طنز در برخی قسمتهای کتاب نیز ارزشمند است.
وی ادامه داد: «تکرارها» از نقاط ضعف کتاب است؛ «سفره گذاشتنها» و «نمنم بارانها» زیاد تکرار میشود.
این منتقد حوزه هنری از صداقت راوی بهعنوان مؤلفه تاریخی سندی یاد کرد؛ صداقتی که او و خانوادهاش در مسیر زندگی و در برخورد با مشکلات دارند و با اینکه سازمانهای زیادی برای کمک به آنها در نظر گرفته شده اما در بدبختیهای خود تنها هستند.
نادعلیزاده میگوید: حرکت از مسیر خیال به واقعیت در صفحات نخستین کتاب وجود دارد، هر چه هست، فضای تحلیلی دختر است و گویی راوی هر چه زنتر! است، روایت تلختر است!
وی از مسؤولان فرهنگ و ارشاد و رسانه ملی خواست تا کتاب جنگ فرخنده را به یک نمایش رادیویی تبدیل کنند و حتی این اثر به مقام معظم رهبری نیز معرفی شود.
این منتقد و پژوهشگر بیان کرد: تدوینگر کتاب جنگ فرخنده مهارت و انگیزه برای خلق یک «دا» دوم را دارد.
وی در پایان گفت: اگر تولید کتاب یادشده تنها تولید اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در حوزه زنان بوده است، دست مریزاد دارد.
یکی از مهمترین ویژگیهای کتاب جنگ فرخنده را باید در نام آن دانست که هم اشاره به تجربیات ماندنی جنگ تحمیلی دارد و هم اینکه بهراستی جنگ فرخنده (روای داستان) را با رویدادهای تلخ مسیر زندگیاش نشان میدهد.
یادآور می شود در این مراسم از سوی اداره کل حفظ آثار و نشر ارز شهای دفاع مقدس مازندران از زینب بابکی تدوینگر کتاب جنگ فرخنده تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/