به گزارش خبرنگار دفاع پرس از همدان، نزدیک به 27 سال از جنگ تحمیلی می گذرد اما هنوز هم که هنوز است ناگفته های بسیاری از آن سالها در میان تیر و ترکش ها مدفون شده که می طلبد هنرمندان صاحب قلم و مسلط به این حوزه وارد شده و همچون کمیته های تجسس این خاطرات را از آوار تاریخ بیرون کشیده و برای نسل امروزی بازگو کنند.
امروز یکی از نیازهای اساسی و مهم ما در جامعه، تامین خوراک لازم و مقوی فرهنگی است که با تزریق آن به بدنه اجتماع به ویژه جوانان آنان را در مقابل هجمه های فرهنگی بیمه کرد.
دفاع مقدس و تاریخ هشت سال جنگ تحمیلی یکی از مباحث غنی و ارزشمند فرهنگی است که با ورود به این مباحث می توانیم جامعه از دیدگاه فرهنگی ارتقاء بخشیده و از نفوذ دشمنان جلوگیری کنیم.
یکی از دغدغه های مهم و مورد تاکید از سوی مقام معظم رهبری توجه ویژه به موضوعات فرهنگی جامعه و همینطور نگاه کارشناسانه به این حوزه است که در این راستا پرداختن به ناگفته های دفاع مقدس را تکلیفی انقلابی برای تمامی صاحبان عرصه قلم و هنرمندان می دانند.
کتاب های «دختر شینا»، «وقتی مهتاب گم شد»،
«گلستان یازدهم»، «آب هرگز نمی میرد» چهار عنوان کتابی
هستند که صبح امروز با حضور مسئولان و همینطور دختر شهید ابراهیمی تحت عنوان ششمین
پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت از نویسندگان آنها تقدیر و از تقریظ مقام معظم رهبری برای این کتاب ها رونمایی شد.
برگزاری مراسم تشییع های مختلف در سراسر کشور و فراگیر شدن عطر حضور شهداء در سراسر میهن نشان می دهد که همواره این جنگ ادامه دارد و هنوز هم مادران چشم انتظار؛ نگاهشان را به کلون های در برای آمدن پسرانشان دوخته اند.
دختر شینا روایتی از سوز عاشقانه زنان قهرمان انقلاب
دختر شینا نوشته بهناز ضرابی زاده، عشق نامه از سوز عاشقی زنان قهرمانی است که فارغ از نگاه زنانگی همچون بال بر سر همراهان خود شدند و با هدایت همسران خود به مسیر دلدادگی ترانه ای عاشقانه برایشان سر دادند.
این کتاب که بیشتر در قالب کتب زندگی نامه ای از دوران هشت سال جنگ تحمیلی قرار می گیرد خواننده را با قلمی ساده و روان همراه کرده و به دوران های مختلفی از زندگی همسر هید حاج ستار ابراهیمی هژیر می پردازد.
این اثر توانسته با نگاه ساده و روان به یکی از ناگفته های مربوط به هشت سال دفاع مقدس نظر مخاطب را نسب به سختی های جنگ و زندگی همسران شهداء و جانبازان جلب کند.
گویش محلی در کتاب آب هرگز نمی میرد بیانگر سادگی
کتاب «آب هرگز نمی میرد» دومین کتابی است که توانست در مراسم امروز این افتخار را نصیب خود کند که مزین به حکم تقریظ از سوی مقام معظم رهبری شود.
«آب هرگز نمی میرد» در بردارنده خاطرات جانباز و پیشکسوت دوران دفاع مقدس حاج میرزا محمد سلگی است که با استفاده از تاریخ شفاهی و با انجام مصاحبههایی در چندین فصل به نگارش سردار حمید حسام و مصاحبهگری جمشید طالبی و حمید حسام از انتشارات صریر به انتشار رسیده است.
نویسنده این کتاب توانسته با نگاهی تازه و و سبکی نو به تاریخ شفاهی، طرح جدید در نوشتار کتاب های دفاع مقدسی ایجاد کند و نکته قابل توجه برای آن روایت بخشی از موضوعات با گویش ویژه و محلی مردم خطه نهاوند است نگارنده کتاب در برخی قسمت ها که زبان برای خواننده نامفهوم است توضیحاتی را در پاورقی به خوبی آورده است همچنین تعدادی از مصاحبه های انجام شده با اعضای خانواده و فرماندهان دوران دفاع مقدس و همرزمان حاج میرزا در پاورقی آمده است.
گلستان یازدهم روایت تولد فرزند پس از شهادت پدر
گلستان یازدهم دومین اثر از بهناز ضرابی زاده است که توانست خود را در لیست کتب دفاع مقدسی دریافت کننده حکم تقریظ جای دهد که در این اثر می توان پختگی در قلم نویسنده را به وضوح لمس کرد.
این کتاب در 17فصل خود به صورت داستان وار خواننده را در مسیر زندگی و خاطرات زهرا پناهی روا، همسر علی چیتسازیان از سرداران شهید استان همدان همراه کرده و به تولد فرزند او پس از تولد پدر شهید تا به امروز اشاره می کند.
«گلستان یازدهم» چهره دیگری از یکی از شهدای دفاع مقدس را نشان میدهد. مردی که در خانهاش یک همسر مهربان است، با تکیه کلامهای منحصر به خودش، و در بیرون از خانه یکی از بسیجیهای امام خمینی(ره) که اگر جنگ 20 سال دیگر هم طول بکشد، باید در جبهه باشد.
روزهای زندگی در جنگ، روایت از کتاب وقتی مهتاب گم شد
وقتی مهتاب گم شد نیز آخرین عنوان از کتبی است که امروز در ششمین پاسداشت ادبیات و جها مقاومت در حضور مسئولان رونمایی و همچون سه کتاب دیگر حکم تقریظ را از سوی رهبر معظم انقلاب دریافت کرد.
این کتاب نوشته حمید حسام، از جمله این آثار است که تلاش دارد تا با استفاده از دیالوگ و بیشتر بر مبنای توصیف جزئیات و صحنهپردازی، خاطراتی از جنگ را روایت کند.
کتاب در بخشهای نخست، تکامل شخصیت یکی از سربازان جنگ را به تصویر میکشد. از شیطنتهای خوش لفظ آغاز میشود و در ادامه، شخصت راوی کمکم به شخصیتی بزرگ تبدیل میشود که سعی دارد با فاصله گرفتن از شیطنتهای بچهگانه، به جمع بزرگان بپیوندد. اولین تلاشهای او برای جدا شدن از دوران کودکی و به خیل بزرگترها پیوستن نیز در کارهایی مانند دستکاری شناسنامه و یا شرکت در تظاهراتها خود را نشان میدهد. گویا جنگ، خوشلفظ را همانند بسیاری دیگر از نوجوانان این کشور به یکباره بزرگ میکند.
دوران هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی آنقدر دارای ابعاد وسیعی است که قلم های فراوانی باید به نگارش آنها قدعلم کرده و در عرصه نوشتار حضور یابند.
هنوز هم دخترشیناها، وقتی مهتاب گم شدها، آب هرگز نمیمیردها و گلستان یازدهم های بسیاری هستند که صاحبان قلم به سراغشان نرفته و در گذر تاریخ هنوز هم در گمنامی به سر میبرند که باید قلم هایشان نجواهای عاشقانه یشان را از جنگ و دفاع مقدس در کلمه اسیر کنند.
گزارش از مهری کارخانه