به گزارش خبرنگار دفاع پرس از مازندران، یادداشت احمد دواتگر نویسنده و جانباز ایثارگر مازندرانی به مناسبت بیستم بهمن سالروز عملیات غرورآفرین والفجر هشت به دفتر خبرگزاری دفاع مقدس استان مازندران رسید، که در ادامه می آید:
امواج پر تلاطم اروند با موج انسان های مصمم و با اراده در یک شب زمستانی بسیار سرد که سرمایش تا استخوان ها نیز نفوذ می کرد با هم آمیخته شده بود تا عملیاتی را با عنوان عملیات والفجر ۸ در ساعت ۲۲ مورخ ۶۴/۱۱/۲۰ رقم بزند.
این عملیات منحصر به فرد به واسطه ی پیچیدگی ها و سختی هایش دشمن را با تمامی امکاناتی که در اختیار داشته است؛ در حیرت فرو برده تا جائیکه از همان ابتدای آغاز این عملیات برق آسا در مقابل عزم پولادین رزمندگان اسلام سر تعظیم فرود آورده بودند.
اگر چه ۳۱ سال از آن شب عاشورایی می گذرد اما حماسه ی فرزندان خمینی کبیر و رشادت های آن ها در عرض رودخانه ی وحشی اروند، برای همیشه در تاریخ جاودانه باقی خواهد ماند.
یقین دارم تاریخ در ذهن خود این واقعیت را خوب به ثبت رسانده است که آغاز این عملیات و عبور از رودخانه اروند به سادگی شکل نگرفته بلکه حماسه سازان آن شب به یاد ماندنی خون دل ها خوردند تا توانستند با عبور از رودخانه ای که به رودخانه ی وحشی لقب گرفته است خطوط مستحکم دشمن را در هم شکسته و به جهانیان ثابت نمایند این ایمان و اعتقاد است که می تواند کارهای نشدنی را به سرانجام برساند.
نمی شود از والفجر ۸ سخن گفت اما از حماسه ی بچه بسیجی های بی ادعا؛ خصوصا بچه های غواص گردان یا رسول به فرماندهی شهید حاج حسین بصیر و فرمانده دلیر گروهانش شهید اسماعیل شیرزاد در شکستن خطوط مستحکم دشمن بعثی بر روی رودخانه اروند و سپس جنگ تن به تن و خیابانی در کوچه پس کوچه های شهر فاو چیزی نگفت.
چگونه می توان از عملیات غرور آفرین والفجر ۸ سخن گفت، اما از مقاومت جانانه بچه های بسیجی و سپاهی در مقابل گارد همیشه خشمگین ریاست جمهوری عراق سخنی گفته نشود.
عملیات والفجر ۸ حماسه ی تیزپروازان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را با توجه به زمین گیر شدن برخی از هواپیماهایش به دلیل نبود قطعات هواپیما، را هم خوب به یاد دارد.
نیروی هوایی که خلبانان نترس و شجاعش نقش بسیار تعیین کننده ای در پوشش هوایی منطقه عملیاتی برعهده داشتند.
برای همین است که در تاریخ هشت سال دفاع مقدس حماسه این دلیرمردان مرد به نیکی یاد شده و هیچگاه از ذهن ها پاک نخواهد شد همانطور که حماسه ی خلبانان شجاع هوانیروز را که در شرایط بسیار سخت منطقه عملیاتی شبه جزیره فاو با تلاشی وصف نشدنی؛ هرگز فراموش نخواهد نشد.
نگارنده معتقد است وقتی از عملیات والفجر ۸ سخن به میان می آید بایستی از تلاش شبانه روزی یگان های موشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران که آسمان منطقه را با ساقط کردن هواپیماهای ارتش بعث عراق همواره گرم نگه داشته بودند، نیز سخن گفت یگانی که در اطراف منطقه عملیاتی مستقر بودند که انصافا در ابتدا تا انتهای این عملیات کاری کردند کارستان آن هم در زمانی که حملات هوایی ارتش عراق امان بچه ها را بریده بود.
تاریخ عملیات والفجر ۸ هیچگاه حماسه ی یگان توپخانه لشگر ۳۰ پیاده گرگان جمعی ارتش جمهوری اسلامی ایران که به همراه یگان هایی از توپخانه سپاه در نخلستان های چوئبده و بوفلفل اروندکنار به مدت بیش از دو ماه شبانه و روز در پشتیبانی از یگان های سپاه و بسیج آتششان را بر دشمن تا دندان مسلح ریخته بودند، را هرگز فراموش نخواهد کرد همانطور که تاریخ در ذهن خود حماسه بچه های گردان مکانیزه از لشگر ۲۵ کربلا از ابتدای تا انتهای این عملیات در جاده فاو ام القصر و فاو بصره را نیز خوب به یاد دارد عزیزانی که خاطرات زیادی از آن ها در ذهنم به یادگار مانده است و هیچگاه آن خاطرات ناب از ذهنم پاک نخواهند شد.
نسل امروز بایستی بداند، بودند جوانانی که در عصر خمینی کبیر به دور از هرگونه تلاش برای بدست آوردن نام؛ نان و نشان و در اوج گمنامی تنها به عشق آرمان ها و ارزش های حاکم در انقلاب؛ دل به آب های خروشان اروند زده تا دل امام و مردم کسورشان را شاد نمایند و همین برایشان کافی بوده است.
جمله آخر آنکه:
تاریخ گواه می دهد حماسه ی والفجر ۸ مظلوم ترین شهدا و مجروحین را همانند برخی عملیات ها در طول هشت سال دفاع مقدس به خود دیده است شهدا و مجروحینی که انصافا تا پای جان مقاومت و ایستادگی کردند آن هم ایستادگی از نوع مردانگی؛ عزت و شرف و همین نوع از ایستادگی بوده است که انقلاب و کشورمان را تا به امروز بیمه کرده است.
روح همه شهدای این عملیات و امام شهدا شاد باد.
انتهای پیام/