وی، احصاء موانع و معایب و ارائه راهکارهایی جهت رفع مشكلات و تامین بهترین شرایط خدمت به مردم را در دستور کار ناجا بر شمرد و افزود: در حال حاضر نیز در کلانتریها و پاسگاهها شرایط مناسبی در ارائه خدمات وجود دارد؛ لیکن رسیدن به حد مطلوب و ایده آل و نیز ارائه بهترين چهره پلیس به عنوان نماینده نظام، مد نظر ماست.
سردار شرفی با اشاره به اينكه مشارکت مردمی در تامین و حفظ امنیت بر پایه اعتماد مردم شکل میگیرد، گفت: پليس جامعه محور با قدرتی اقناعی، بيشتر در يک چهارچوب مبتنی بر تعامل خلاق با شهروندان، میتواند در حل خيلی از مسائل جامعه معاصر، خصوصاً در تامين نظم امنيت اجتماعی، سياسی و فرهنگی نقشی موثر ايفا كند.
وی با تاكيد بر اينكه پليس جامعه محور و اقناعی يک پيش شرط دارد، خاطرنشان كرد: پيش شرط این پليس، تغيير نگرش افراد جامعه و كاركردهای پليسی است؛ چون ساختارهای سنتی، برخوردهای آمرانه و الگوهای غير مشاركتی نمیتواند در ايجاد انسجام اجتماعی و تواناسازی افراد جامعه موثر باشد، از این رو بايستی نگرش افراد جامعه را به حساسيتهای امنيتی بالا ببريم و كاركردهای خود را مجددا تحليل كنيم.
سردار شرفی با اشاره به رويكردهای جديد نيروی انتظامی، گفت: امروز پيشگيری اجتماعی و امنيت مشاركتی، متنوع ترين رده امنيت است و معتقديم امنيت و آرامش به ميزان بلوغ و مسئوليت مردم، سازمانهای دولتی و خصوصی بستگی دارد تا در كنار هم بتوانند در راستای تامين نظم و امنيت، نقش موثری را ايفا كنند. بنابراین باید سطح بلوغ جامعه ارتقاء یابد؛ آنچه در جامعه امروز مطرح است بازتوليد نظم بر اساس هنجارهای فرهنگی، ارزشی و برخواسته از ميزان تقيد و تعهد شهروندان است.