ضربه شیخ‌نشینان بر پیکره مسأله فلسطین/ انتفاضه زنده است

در حالی که برخی از کشورهای عربی و اسلامی در تدارک علنی‌ ساختن روابط خود با رژیم صهیونیستی هستند، ملت فلسطین همچنان بر گزینه «مقاومت» و تداوم «انتفاضه» در برابر این رژیم تأکید دارد.
کد خبر: ۲۲۸۳۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸ - 21February 2017
ضربه شیخ‌نشینان بر پیکره مسأله فلسطین/ انتفاضه زنده استبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در حال حاضر علی رغم اینکه بسیاری از کشورهای غربی ـ عربی تلاش می کنند تا مسأله فلسطین را به فراموشی بسپارند، باید گفت که این مسأله از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، همچنان مسأله اول جهان اسلام است و تا زمانی که مردم فلسطین به حقوق مشروع خود دست پیدا نکنند، این مسأله همچنان به عنوان اصلی‌ترین و اساسی‌ترین مسأله جهان اسلام باقی خواهد ماند. در حالی که ملت فلسطین در شرایط کنونی مورد انوع ظلم و ستم ارتش تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی قرار گرفته است، بسیاری از کشورهای عربی به جای ایستادن در کنار این ملت مظلوم، نه تنها به مقابله با رژیم صهیونیستی برنخاستند، بلکه به تدریج در حال عادی سازی روابط خود با این رژیم نیز هستند.

واقعیت این است که می توان از سکوت کشورهای عربی و بین المللی در قبال جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین به عنوان یکی از عوامل اصلی و اساسی تداوم اشغالگری‌ صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی نام برد. همین سکوت سنگین کشورهای غربی ـ عربی در قبال سلسله جنایتهای رژیم اشغالگر قدس موجب شده تا این رژیم طی سالیان گذشته همواره جسورتر از گذشته شده و اقدامات خصمانه و سیاست های سرکوبگرانه خود علیه ملت مظلوم فلسطین را بیش از پیش تشدید کند. در این میان، از کنار حمایت های بی دریغ ایالات متحده آمریکا از اقدامات رژیم صهیونیستی نیز نباید به سادگی گذاشت. آمریکایی ها همواره از تمامی ظرفیت های خود برای تقویت بنیه نظامی رژیم صهیونیستی بهره برده و در زمینه دیپلماتیک نیز در بسیاری از محافل بین‌المللی از این رژیم حمایت کرده اند. مسلما اگر حمایت های خارجی از رژیم صهیونیستی وجود نداشت، امروز فلسطینیان زیر یوغ ظلم و ستم این رژیم نبودند.

همانگونه که گفته شد، بسیاری از کشورهای عربی در حال حاضر مشغول به فراهم کردن زمینه‌های لازم به منظور عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی هستند. البته شاید بهتر باشد به جای عادی‌سازی روابط میان اعراب و صهیونیستها از واژه علنی ساختن این روابط استفاده کرد؛ چراکه روابط میان برخی کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی سابقه و تاریخی طولانی دارد و امروز تنها در حال علنی شدن است. پیشتر شاهد آن بودیم که هیأت بلندپایه از مقامات رژیم صهیونیستی برای دیدار با مقامات رژیم آل خلیفه به شهر منامه، پایتخت بحرین سفر کرد.

هرچند که سفر هیأت رژیم صهیونیستی به شهر منامه به صورت کاملا محرمانه انجام شد، با این حال خبر این سفر خیلی زود در رسانه ها منتشر شد و خشم ملت های مسلمان از جمله مردم بحرین را به دنبال داشت. گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و انقلابی بحرین، سفر هیأت رژیم صهیونیستی به این کشور را محکوم و صراحتا اعلام کردند که علنی ساختن روابط آل خلیفه و تل آویو به مثابه سیلی بر گونه ملت مظلوم فلسطین است. البته رژیم آل خلیفه به منظور سرکوب بیش از پیش انقلابیون بحرینی به کمک های اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی به شدت نیازمند است و درست، به همین دلیل است که روی به علنی ساختن روابط خود با تل آویو آورده است. با این حال، علنی ساختن روابط با رژیم صهیونیستی توسط رژیم هایی که مشروعیت خودشان در شرایط کنونی در هاله ای از ابهام قرار دارد، علامت استفهام بزرگی را در اذهان عمومی به وجود آورده است.

در آن سوی، عربستان سعودی نیز که در ظاهر داعیه‌دار حمایت از مسأله فلسطین و حقوق مشروع فلسطینیان در برابر ظلم و ستم رژیم صهیونیستی است، بیش از هر طرف دیگری به علنی ساختن روابط خود با صهیونیستها روی آورده است. در همین راستا، «أنور عشقی» ژنرال بازنشسته سعودی و رئیس مرکز تحقیقات  استراتژیک این رژیم حدود ۵ ماه پیش ضمن سفر به تل‌آویو با تنی چند از مسئولان رژیم صهیونیستی دیدار و گفتگو کرد. سفر این مقام سعودی به سرزمین های اشغالی و دیدار وی با مسئولان صهیونیست و گرفتن عکس یادگاری با آنها واکنشهای متعددی را از سوی رسانه های عربی و بین المللی به دنبال داشت.

البته دیدار مقامات سعودی با مسئولان رژیم صهیونیستی مسبوق به سابقه بوده است و پیشتر چیزی حدود یک سال پیش «ترکی الفیصل» رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان سعودی با «یعقوب عمیدرور» مشاور سابق نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد. الفیصل در جریان این دیدار که در واشنگتن انجام شد از تمایل عربستان سعودی برای همکاری های گسترده با رژیم صهیونیستی در تمامی زمینه ها سخن گفت. وی همچنین مدعی شد: «صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی به مقابله با هر نوع تهدید چه از سوی ایران و چه از سوی دیگر کشورها کمک شایانی می کند».

علاوه بر روابط مستحکم میان رژیم های آل سعود و آل خلیفه با تل آویو، شاهد هستیم که دولت مصر نیز مایل به برقراری روابط حسنه با رژیم صهیونیستی است. در همین راستا حدود ۶ ماه پیش یک هیأت بلندپایه متشکل از مسئولان رژیم صهیونیستی به قاهره، پایتخت مصر سفر کرد. اعضای این هیأت با مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی دیدار و گفتگو کردند. اقدام کشورهای عربی و در رأس آنها عربستان سعودی در علنی ساختن روابط خود با رژیم صهیونیستی، بدون شک به مثابه اقدامی اساسی علیه ملت‌های مسلمان در منطقه و به ویژه فلسطینیان، محسوب می‌شود. علنی شدن روابط میان اعراب و صهیونیستها بدعت بدی را در منطقه پایه‌گذاری می‌کند؛ بدعتی که بر مشروعیت خودساخته و واهی صهیونیستها بیش از پیش سرپوش می‌نهد و مرگ این رژیم را به تأخیر می اندازد. این اقدام کشورهای عربی تنها حامل یک پیام بوده و آن، این است که مسأله فلسطین برای آنها هیچ اهمیتی ندارد.

از سوی دیگر، ترکیه نیز به عنوان یک کشور اسلامی در راستای عادی سازی روابط خود با صهیونیستها اقدام کرده است. این در حالی است که مقامات آنکارا همواره از پایبندی خود به حمایت از فلسطین و فلسطینیان سخن گفته و خود را در ظاهر به عنوان حامی آنها جلوه داده و می دهند. پس از حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتی مرمره در آب های بین المللی که حامل کمک های انسان دوستانه برای فلسطینیان ساکن غزه بود، آنکارا روابط خود با تل آویو را به پایین ترین سطح ممکن کاهش داد. مقامات ترکیه در آن هنگام ۲ شرط اساسی را برای ازسرگیری روابط با رژیم صهیونیستی عنوان کردند؛ ۱ـ عذرخواهی نتانیاهو. ۲ـ رفع حاصر غزه.

با وجود اینکه هیچ کدام از شروط دولت ترکیه برای آشتی با رژیم صهیونیستی محقق نشد اما حدود ۵ ماه پیش آنکارا به توافق آشتی با تل آویو گردن نهاد. البته مسئولان دولت آنکارا اعلام کردند که صهیونیست‌ها به شروط آنها برای ازسرگیری روابط دوجانبه جامه عمل پوشاندند، با این حال تاکنون هیچ سندی مبنی بر پایبندی تل آویو به دو شرط اصلی دولت ترکیه منتشر نشده است. دولت ترکیه نیز همچون اعراب هم‌پیمان خود، به مسأله فلسطین پشت پا زده و منافع اقتصادی حاصل از روابط با رژیم صهیونیستی را به منافع ملت‌های مسلمان به طور عام و ملت فلسطین به طور خاص، ترجیح داد.

در این میان، مردم فلسطین برای رهایی از دهها سال اشغال ظالمانه خاک خود توسط صهیونیستها راه مقاومت و انتفاضه را برگزیدند؛ انتفاضه‌ای که آتش آن در سرزمین‌های اشغالی همچنان شعله‌ می‌کشد. سلسله عملیات های شهادت طلبانه فلسطینیان در سرزمین های اشغالی، خود به تنهایی گواه بر زنده بودن انتفاضه ملت فلسطین است. انتفاضه موفقیت‌آمیز ملت فلسطین در برابر صهیونیست‌های تا بن دندان مسلح، یکی از مهمترین و اساسی ترین برگ‌های برنده فلسطینیان در مقابل این رژیم است. تداوم انتفاضه مردم فلسطین و پافشاری آنها بر مقاومت مسلحانه در برابر رژیم صهیونیستی حامل این پیام است که فلسطینیان هیچگاه اشغالگری صهیونیستها در اراضی خود را به رسمیت نشناخته و نخواهند شناخت.

تداوم انتفاضه فلسطینیان علیه رژیم صهیونیستی موجب شده تا پروژه شیطانی محور غربی ـ عربی برای به فراموشی سپردن مسأله فلسطین با بن‌بست مواجه شود. امروز مردم فلسطین با انتفاضه خود، مسأله فلسطین را زنده نگاه داشته اند. هرچند که بسیاری از کشورهای عربی همواره در مناسبت های مختلف از لزوم کنار گذاشته شدن مقاومت مسلحانه در اراضی اشغالی سخن به میان آورده اند، اما جمهوری اسلامی ایران از دیرزمان اعلام کرده است که تنها راهکار رهایی از زیر یوغ ظلم و ستم صهیونیستهای کودک‌کُش، تنها گزینه نظامی و مقاومت مسلحانه است. امروز، همین دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، در انتفاضه مردم فلسطین تجلی یافته است.
 
منبع: مهر
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار