به گزارش دفاع پرس از شهرکرد، سرهنگ پاسدار عباس عباسی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان چهارمحال و بختیاری در یاداشتی به مناسبت سالروز عملیات غرورآفرین خیبر آورده است:
مقاومت جانانه یاران امام بود که خیبر را تاریخی کرد. شهید مهدی زین الدین بعد از خیبر از مقاومت نیروهایش می گفت. فرماندهان گردان های ولی عصر (عج)، امام رضا(ع)، موسی بن جعفر(ع) و سیدالشهدا(ع)، تا جان در بدن داشتند زیر ضربه های خردکننده دشمن، که آهن را آب می کرد، مقاومت و از دستورات فرماندهی اطاعت می کردند، با آنکه می دانستند تا لحظاتی دیگر شهید، اسیر و یا مجروح می شوند. وضعیت خط آنقدر اضطراری و نا امیدکننده بود که گاه از بی سیم می شنیدیم می گفتند دیگر کسی زنده نمانده است. خودمان تنهاییم! آخرین حرفشان این بود: سلام ما را به امام برسانید. به امام بگویید تا آخرین قطره خونمان مقاومت می کنیم.
آتش بار عراق مجهز و قدرتمند بود و زمین هایی که به بصره منتهی می شد پوشیده از موانع نظامی بود. زمانی که بسیاری از راه های دیگر جواب نداد، هور نظر فرماندهان را جلب کرد. هور تنها جایی بود که عراق احتمال نمی داد ایران در آن عملیات کند.
هدف ایران در عملیات خیبر عبور کردن از هور، رسیدن به دجله و بزرگراه العماره-بصره و طراحی کردن حمله نهایی به بصره بود. نقشه عملیات خیبر بی نظیر بود و اگر امکانات پشتیبانی کافی بود پیروزی نهایی و کامل حتمی به نظر می رسید. اگرچه فتح جزایر مجنون آنقدر مهم بود که حضرت امام در چهارم اسفندماه 1362 پیام دادند:جزایر باید نگه داشته شوند.
منطقه عملیاتی خیبر شمال بصره و مقابل استان های العماره و بصره بود. عملیات در محور هورالهویزه و زید اجرا شد. اصولا طلاییه و زید سرزمین های روزهای سخت جنگ اند. رمضان، خیبر و بدر سه عملیات سخت جنگ است که در این منطقه انجام گرفت. عملیات رمضان در تیرماه سوزان خوزستان در سرزمین پر مانع زید، سخت ترین تجربه عملیاتی در دوسال اول جنگ بود که نشان داد دنیا تصمیمش را برای جلوگیری از سقوط صدام گرفته است. موانع زید طراحی پیچیده ای داشت که رد پای کشورهای مختلف در آن دیده می شد به طوریکه راه های نفوذ به بصره بسته شده بود.
عملیات خیبر طرحی ابتکاری و منحصر به فرد بود، محوری در زید داشت و محوری در طلاییه و هور جایی که فکر گذشتن از آن به ذهن دشمن نمی رسید، اما رزمندگان اسلام از آن گذشتند. هور و استحکامات پیچیده و درهم تنیده دشمن در عملیات بدر نیز منطقه نبرد بود لذا می توان گفت روزهای طلاییه و زید و اجرای عملیات خیبر مانند رمضان و بدر روزهای مظلومیت یاران خمینی بود. مظلومیتی مقتدرانه.
این یادداشت روایتی مختصر از این فتوحات غریبانه یاران خمینی کبیر بود که نباید به فراموشی سپرده شود. لذا در ایام سال روز عملیات غرورآفرین خیبر یاد و نام شهدای گرانقدر و والامقام این عملیات را گرامی داشته و از خداوند متعال علو درجات را برای آنان و توفیق ادامه راه روشن که خود صراط مستقیم است را از خداوند متعال خواستاریم.
انتهای پیام/