احمد یوسف زاده، مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه شهید باهنر و عضو انجمن ادبی دفاع مقدس استان کرمان با حضور در غرفه خبرگزاری دفاع مقدس در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های استان کرمان در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس، اظهار داشت: کنگره ادبیات پایداری به قطع یقین یکی از موفق ترین و پایدارترین کنگره های کشوری است.
وی افزود: پس از برگزاری 5 دوره کنگره ادبیات پایداری، هزاران مقاله علمی و
قابل استناد از پژوهشگران برجسته کشور اخذ و در کتاب های «نامه پایداری» به چاپ رسیده است و مهمترین مولفه این کنگره
پاسداشت یاد شهدا و تبیین سیره شهدا است.
یوسف
زاده تاسیس رشته ادبیات پایداری در دانشگاه شهید باهنر و به تبع آن در
بسیاری از دانشگاه های دیگر را از اتفاقات خوب برگزاری این کنگره عنوان کرد و
گفت: منابع درسی رشته ادبیات پایداری در کرمان پایه ریزی، کارشناسی و تایید
می گردد و تاکنون این رشته در نزدیک به 40 دانشگاه سراسر کشور تدریس می
شود.
وی ادامه داد: استان کرمان در دوران دفاع مقدس طلایه دار و پیش قدم همه عرصه ها بود و در جبهه جنگ چهره های بزرگی را به کشور معرفی کرد و پس از جنگ نیز اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در جمع آوری آثار و اسناد دفاع مقدس پیش قدم بوده است.
یوسف زاده پیرامون نقش ابزار هنر و ادبیات در تبیین فرهنگ ایثار و شهادت گفت: ابزار هنر و ادبیات برای زنده نگه داشتن حماسه و پایداری ها بسار موثر است و تیراژ بالای کتب ادبیات پایداری و استقبال خوب مردم نوید این را می دهد که جامعه به سمت فرهنگ ایثار و شهادت سوق پیدا کرده است.
وی درباره جایگاه نویسندگان دفاع مقدس در حوزه ادبیات پایداری گفت: نویسندگان دفاع مقدسی که جنگ را لمس کرده اند و چه خودشان، چه دیگری، راوی باشند، بهتر می توانند بنویسند، چون محیط جنگ را لمس کرده اند و گروه دوم که تعدادشان بیشتر است، نویسندگان جنگ ندیده هستند که شنیده هایشان را جامه تخیل می پوشانند و عرضه می کنند و باور نوشته های این گروه بستگی به امانت داری آنها دارد.
نویسنده کتاب «آن 23 نفر» به تبیین ارتباط ادبیات پایداری با داستان نویسی و نویسندگی پرداخت و گفت: طبیعی است نویسنده ای که شم داستان نویسی داشته باشد و در جنگ هم بوده باشد، چینش اتفاقات را در کنار هم با تبحر بهتری انجام می دهد و نتیجه کارش خواندنی تر می شود و متاسفانه از این نوع آدم ها در عرصه ادبیات پایداری زیاد نداریم.
وی در ادامه به تعریف ادبیات اسارت پرداخت و گفت: ادبیات اسارت دنیای متفاوتی است که پرداختن به آن نیاز به داشتن تجربه اسارت دارد یا گفتگوی فراوان با کسانی که دنیای اسارت را تجربه کرده اند و معمولا آنچه تاکنون از اسارت گفته شده قطره ای از این دریاست که باید نسبت به نوشتن آن همت شود.
مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: ادبیات اسارت زوایای پنهان و ریزه کاری هایی دارد که با کلی گویی های رایج فعلی تفاوت بسیار دارد. این دنیای مرموز را باید با همه جزئیاتش با قلمی شیرین و صادق از نو نوشت.
وی پیرامون ارتباط داستان نویس حوزه ادبیات پایداری با جامعه تصریح کرد: نویسنده باید واژه ها را هدفمند انتخاب کند و قصه ها را گرفتار غلو نکند که مردم به زور باورشان کنند.
یوسف زاده درباره ضرورت و اهمیت ادبیات پایداری در حوزه داستان نویسی گفت: به هر حال روند داستان دفاع مقدس اگر چه ضعیف اما کارکرد های خودش را دارد و نویسنده های جوان گاهی در این زمینه آثار خوب و دلچسبی خلق می کنند که به دل می نشیند.
مدیر کل امور فرهنگی دانشگاه شهید باهنر درباره ویژگی داستان مطرح و دلنشین دفاع مقدس گفت: داستان خوب آن است که میان نسل جدید و اسطوره های دفاع مقدس پلی از اعتماد و دوستی ایجاد کند و استحکام این پل بستگی به استحکام قلم نویسنده دارد و نویسندگان دفاع مقدس که جنگ را ندیده و در این حوزه قلم می زنند بایستی انصاف و امانت را در این زمینه رعایت کنند.
احمد یوسف زاده در پایان به معرفی آثار و تالیفات خود پرداخت و گفت: بیش
از هشت جلد کتاب در ارتباط با دفاع مقدس از اینجانب به نگارش درآمده و
مشهورترین آنها کتاب "آن بیست و سه نفر" است که تقریظ مقام معظم
رهبری(مدظله) را به دست آورد و البته در حال حاضر ادامه خاطرات کتاب" آن
بیست و سه نفر" را آماده چاپ دارم.
گفتنی است ششمین کنگرۀ ادبیّات پایداری، دهم و یازدهم اسفندماه 1395 در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/