به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از بنون، علیاکبر رائفیپور، محقق و پژوهشگر، در بازدید از سنگر آسمانی با بیان اینکه یکی از نکات مهم که باید در دستور کار قرار بگیرد، شبیه شدن به امام زمان (عج) و شبیه شدن به یاران ائمه است، گفت: امیرالمومنین (ع) در وصف مالک می فرمایند، مالک برای من همچون علی برای پیامبر است.
یاران اهل بیت بهترین مصداق الگوگیری هستند
وی افزود: یکی از چیزهایی که گم کرده ایم یاران خوب اهل بیت (ع) است که می توانند الگوی خوبی باشند، زیرا در این یاران از کودک شش ماهه تا پیرمرد 90 ساله وجود دارد که قابلیت الگو شدن دارند.
وی با تاکید بر اهمیت شناخت یاران امام گفت: در زیارتنامه حضرت مسلم (ع) آمده لعن الله من جعل حقک، لعنت خدا بر کسی که تو را نشناخت. یعنی شناخت اصحاب امام آنقدر اهمیت دارد که هرکس در این راه تلاش نکرد، مورد لعن واقع میشود.
سنگر آسمانی، کودکان را به تفکر وادارد/ لزوم آمادگی برای عاشورای فرهنگی
این پژوهشگر، با اشاره به حدیث «العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر» بیا کرد: بچه هایی که وارد سنگر آسمانی می شوند، باید در آخر داستان باید یک پازل برای خود تعریف کنند و ببیند کجای این پازل هستند. باید با خود فکر کنند اگر الان عاشورا باشد آنها کجای این جریان هستند؟ با توجه به روایت کل یوم عاشورا و اینکه در عاشورای فرهنگی هستیم، آیا قاسم این جریان است یا عباس آن؟ کودکی که وارد سنگر آسمانی می شود باید با این سوالها از آن خارج شود.
وی با اشاره به تطبیق ماجراهای تاریخی با عصر حاضر گفت: من چندی پیش در یک سخنرانی خطاب به مستمعین گفتم با خود فکر کنید اگر الان حضرت عباس بود کدام کار را انجام می داد و به کدام فرمان امام زمانش لبیک می گفت؟ کار فرهنگی؟ انیمیشن؟ برپایی نمایشگاه؟ ایشان در آن زمان همان کاری که امام زمانش از او خواسته بود انجام داد و با مشک برای آوردن آب رفت
رائفی پور افزود: او حواسش را روی آب گذاشت و دست برایش مهم نبود و آب نیز مصداق عمل به حرف امام زمانش بود. حضرت عباس، آب را نمی دید بلکه اولویت برای او عمل به فرمان و خواسته امام زمانش بود و بعد از اینکه تیر به مشک او برخورد کرد او برای اینکه نتوانست دستور امام را به سرانجام برساند، مضطر شد و این اضطرار باید به مردم این عصر منتقل شود زیرا لازمه ظهور، اضطرار شیعیان است.
رشادت های نوجوانان در جنگ تحمیلی برای بازدید کنندگان از سنگر آسمانی تبیین شود
رائفی پور با اشاره به رشادت های نوجوانان کم سن و سال در جنگ تحمیلی بیان کرد: شهید مرحمت بالا زاده قد و قامت کوچکی داشت به گونه ای که هنگامی که کنار ژ 3 می ایستاد هم قد همان سلاح جنگی بود.
وی ادامه داد: وقتی به او اجازه ندادند به جبهه برود رو به روی دفتر ریاست جمهوری رفت و به مقام معظم رهبری که آن زمان رییس جمهور بودند گفت بنویسید قاسم ابن الحسن در کربلا نبود تا من هم به جبهه نروم. مقام معظم رهبری نیز در صفحه سررسید نوشتند مانع رفتن ایشان نشوید و این بیانگر اینست که این شهید بزرگوار الگوی خود را یافته بود.
کودکان سنگر آسمانی خود را با یاران امام زمان(عج) شبیه سازی کنند
این پژوهشگر، با بیان اینکه کسانی که به سنگر آسمانی می آیند باید برایشان جا بیفتد که خود را شبیه یکی از یاران امام زمان (ع) کنند و بدانند که امام حسین (ع) هم امام زمان خودش بود، گفت: باید به پسر بچه ها حضرت قاسم و عبدالله بن حسن را معرفی کرد تا برایشان الگوسازی شود. برای دختربچه ها نیز کودکانی مانند حضرت رقیه که در کاروان کربلا بودند و یا حمیده دختر حضرت مسلم (ع) معرفی شوند.
وی اظهار کرد: در این ایدئولوژی از کودک شش ماهه تا پیرمرد 90 ساله برای الگوگیری وجود دارد. مواردی مانند عروسی حضرت قاسم سندیت ندارد اما اینکه شمشیر او روی زمین کشیده می شد در روایات آمده است.
رائفی پور ادامه داد: در برخی عکسهایی که از رزمندگان کم سن و سال دوران دفاع مقدس موجود است، نوجوانانی را می بینیم که بر اثر سنگینی اسلحه و مهمات خم شده و تا زیر زانو در رمل فرو رفته اند و این بیانگر الگوگیری آنها از شهدای نوجوان کربلاست.