به گزارش خبرنگار دفاع پرس از خوزستان، بعد از اتمام جنگ تحمیلی، تعدادی از گروه های مردمی به صورت خودجوش به مناطق عملیاتی اعزام شدند، تا بتوانند ضمن بازسازی و رسیدگی به مناطق، بازدیدی هم از خاطرات مربوط به رشادت های رزمندگان داشته باشند.
در سال 78 مقام معظم رهبری با سفر به مناطق عملیاتی شلمچه در میان زائران قرار گرفتند و با تاکید خود بر استفاده و بهره مندی از ظرفیت های این سفر معنوی گسترش آن را امری ضروری به منظور ترویج فرهنگ دفاع مقدس و همینطور حفظ و حراست از آرمان ها و دستاوردهای شهداء دانستند.
در تاریخ ۱۳۷۸/۱۲/۱۲ دستورالعملی مبنی بر تشکیل ستاد هماهنگی راهیان نور با مسئولیت و ریاست بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از سوی ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ گردید که در این دستور العمل به ۲۱ محل جهت بازدید کاروانهای راهیان نور اشاره شده است.
در سال ۱۳۸۴ و با ابلاغ فرمانده کل قوا، ستاد مرکزی راهیان نور در قالب اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مأموریت خود را از سر گرفت. به همین منظور ستاد مرکزی راهیان نور با هدف ساماندهی به وضعیت راهیان نور در سال ۱۳۸۳ ذیل ساختار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تعریف و در سال ۱۳۸۴ ستاد مرکزی راهیان نور تأسیس شد.
در حال حاضر نیز ایام تعطلات عید یکی از بهترین فرصت هایی است که می توان در مناطق عملیاتی حضور یافت و از نزدیک با رشادت های رزمندگان هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شد.
هم اکنون در سه نقطه غرب، جنوب غربی و شمال غرب مناطق عملیاتی وجود دارد که هر کدام در قالب یادمان شهید همه ساله مورد بازدید تعداد زیادی از گردشگران قرار می گیرد
گردشگری جنگ را می توان آیینه ای برای انعکاس تاریخ پرافتخار جنگ و دفاع مقدس دانست که امروزه علاوه بر گردشگران داخلی توجه بسیاری از گردشگران خارجی را نیز جلب کرده است و همه ساله در ایام مختلف سال تعداد زیادی از آنها در قالب اردوهای مختلف از کشورهای گوناگون به ایران سفر می کنند و این مناطق را مورد بازدید خود قرار می دهند.
بر همین اساس به منظور آشنایی بیشتر مردم و گردشگران با یادمان های دفاع مقدس در این شماره به سراغ یادمان شلمچه رفتیم.
دشت پر بلا
شلمچه پایگاه مردان حق و خدایی در دوران دفاع مقدس و مکان حضور عاشقان به شهادت بوده است و هنوز هم بوی شهادت و ایثار می دهد. هنوز عد ه ای برای اتصال به غافله شهدا بعد از سالها به شلمچه می آیند.
قطعه ای از بهشت که روزی رزمندگان اسلام معبری برای رسیدن به کربلا از آن باز می رکدند و آرزوی زیارت کربلا را داشتند. آنها برای همیشه تاریخ کربلایی شدند و امروز راه عبور و مسیر زائران کربلا را با خون خود باز کرده اند. به راستی که وقتی رزمندگان شعار می دادید «کربلا کربلا ما داریم می آیم» حرفی حق بود.
رزمندگان شما رفتید و برای همیشه تاریخ نامتان به عنوان سربازان امام حسین(ع) ثبت گردید و راه کربلا و مسیر عبورش را برای همیشه تاریخ گشودید تا حسینی مسلکان در سراسر تاریخ راه عبور و مجوز داخل شدن در این وادی را از یاد نبرند.
بسیاری معتقدند شلمچه بوی چادر خاکی حضرت زهرا (س) را می دهد، برخی از عمق وجودشان عنایت حضرت را در این سرزمین درک و حس کرده اند.
رزمندگان در عملیات کربلای 5 رمز عملیاتشان (یا زهرا ) بود و در هر موقعیت سختی آنها از مادر پهلو شکسته سادات استعانت می طلبیدند و چه زیبا در این یادمان مسجدی با گنبد فیروزه ای بنا کرده اند.
گنبدمسجد برای مسلمانان نماد نماز و عبودیت بندگی را تداعی می کند و بهتر است بگوییم رزمندگان بهترین بندگان خدا عابدان شب و شیران روز در این عرصه پیکار بودند و این بهترین نمادی است که می تواند اوج بندگی رزمندگان را نشان بدهد و خود دنیایی برای نوشتن مطلب دارد که در این مجال نمی گنجد.
شلمچه میعادگاه عاشقان شهادت و دلداگان راه حق به شمار می رود. شلمچه مکان پرواز عاشقان حقیقت و عدالت، شلمچه محل طلوع نور و غروب تاریکی برای همیشه تاریخ است. شلمچه مملو از خون سروهای سرافراز و قامت برافراشته ای است که عاشورایی نبرد کردند تا تاریخ شاهد باشد راه امام حسین (ع) یار و یاور و رهرو دارد؛ آن هم بعد از هزار و اندی سال که گذشته است.
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظه عالی) هشتم مهرماه 1378 در میعادگاه شهیدان شلمچه،حضور یافتند و به این منطقه نورانیت و جلوه ای خاص بخشیدند و بنابر فرامین ایشان مقرر شد یادمان شهدای شلمچه و فضاهای مورد نیاز و جاده های ضروری طراحی و ایجاد شود.
شلمچه بوی یار می دهد و در طول جنگ منطقه شلمچه صحنه عملیاتهای بسیاری از جمله بیتالمقدس، رمضان و پشتیبانی والفجر8، کربلای4، کربلای5، کربلای8 و بیت المقدس7 بود که در این میان، نبرد کربلای 5 از جایگاه ویژهای برخوردار است.
در عملیات کربلای 5 مردان بسیار و شاخصی شهید شدند که در بین این شهدا سردارانی مانند شهید یدالله کلهر قائم مقام لشگر 10 سیدالشهداء و حسین خرازی فرمانده لشکر 14 امام حسین(ع)، شهید میثمی، دقایقی و ... نیز دیده می شوند.
موقعیت شلمچه
منطقه مرزی شلمچه در منتهیالیه غرب خرمشهر واقع شده است و نزدیکترین نقطه مرزی به بصره به شمار می رود. شلمچه یکی از محورهای هجوم دشمن در 21 شهریور ماه سال 1359 به خرمشهر بود.
در عملیات بیتالمقدس اگر چه خرمشهر آزاد شد ولی با توجه به اهمیت نظامی شلمچه، دشمن به سختی از آن دفاع کرد و آن را در اشغال خود نگهداشت و پس از آن، موانع، استحکامات و سدهای دفاعی متعددی در این منطقه ایجاد کرد.
رزمندگان اسلام با اجرای عملیات کربلای 5 در دی ماه 1365، این مواضع را در هم شکستند و شلمچه را آزاد کردند که به برای قدرانی از رشادت ها و شهادت رزمندگان اسلام بنای یادبودی در این منطقه ایجاد شده است.
یادمان شلمچه، 8 شهید دفاع مقدس را همچون نگینی در بر گرفته است و بر تارکش در بخش مرکزی یادمان این شهدا می درخشند.
امروزه شلمچه یکی از محورهای پر ر فت و آمد برای زائران کربلاست که قبل از زیارت کربلای معلی به زیارت یاران عصر غیبت ابتدا مشرف می شوند که به صدای هل من ناصر امام حسین(ع) در این عصر لبیک گفتند امروز مردم ایران قبل از رفتن به کربلای امام حسین (ع) ابتدا شهدای دفاع مقدس را زیارت کرده و سپس به کربلای معلی امام حسین (ع) همان امامی که شهدای ما به عشق وصالش و برای پایداری راهش شهادت را انتخاب کردند، مشرف می شوند.
هرچند دوباره در پایان جنگ، بار دیگر این منطقه را دشمن تصرف کرد اما این شهدا و ایثارگران بودند که سرزمین شلمچه را از تصرف دشمن در آوردند، تا جای قدمهای امام رضا (ع ) در هنگام ورود به ایران همچنان زیارتگاه باشد و تا برای همیشه تاریخ مردانگی و ایثار جاودانه بماند و همه بدانند مردم غیرتمند ایرانی نه تنها به جای قدم امامشان احترام می گذراند که برای تجلی بخشیدن به اندیشه امامشان از همه هستی و جانشان مایه می گذراند و همواره مردمی باغیرت و تعصب دینی هستند.
شلمچه یک قطعه و نمونه ای ازخاک این سرزمین که جان گذشتگی و خودگذشتگی رزمندگان دلیر ایرانی را شاهد بوده و به روایت بسیاری قطعه ای از آسمان در زمین است سرزمینی که در طول 8 سال دفاع مقدس مرتب مکان درگیری و جنگ بوده و شاید لحظه ای آرامش را ندیده است.خاک مقدسی که شاهد رزم بی شماری از نیروهای رزمنده بوده و گواهی برای روز محشر برای فداکاری و ایثار این عزیزان است گواه و سندی برای استقامت برای مبارزه تاپای جان و نهراسیدن ازدشمن تابن دندان مسلح با تکیه برسلاح ایمان و تعهد انقلابی است و درس استقامت و ایستادگی برای همیشه تاریخ ایران اسلامی است.
هرساله مردم ایران ازسراسر کشور در ایام آخر سال و به ویژه سال تحویل از همه قشرها به شلمچه می آیندتا با شهدا عهد و پیمان بندند که ما نیز همانند شما تا آخرین قطره خون مان برای تجلی اسلام ،دفاع از ارزشها و میهن اسلامی مان ایستاده ایم. عهد و پیمانی که با سالار شهیدان بسته ایم همان عهد و پیمانی که شهدا و رزمندگان در سال های دفاع مقدس در شب های عملیات می بستند و به یاد عاشورای امام حسین (ع) عاشورایی وکربلایی می جنگیدند و شهادت را انتخاب می کردند.
سفر به اردوی راهیان نور خانوادگی و دسته جمعی صورت می گیرد همه می آیند تاخاطرات سال های حماسه و خون را بار دیگر یادآوری کنند به ویژه در این میان برای آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان راویان دفاع مقدس به تشریح عملیاتها و فداکاری رزمندگان در منطقه موردبازدید می پردازند در حقیقت به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پرداخته و صحنه نبرد را برای آنان روایت می کنند.
همچنان ملت ایران این چنین مقتدر و مردانه ایستادند و در برابر هیچ تهدید و تحریمی سر خم نخواهند آورد، همچنان که مقام عظمای ولایت نیز که سالها رزمنده جنگ و جانباز هستند و مانوس با بسیاری شهدا بوده و همواره براقتدار و عزت ایران اسلامی تاکید دارند مردم ایران در این عرصه همچون سالهای دفاع مقدس که گوش به فرمان امام خمینی (ره)بودند در حال حاضر هم باهمان روحیه پیروی از فرامین رهبری و اطاعت از امر رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در صحنه هستند و از شهدا پیروان راستین راه حقیقت استعانت می طلبند، تا ان شاء الله بتوانیم پرچم این نهضت را به دست امام زمان (عج) بسپاریم.
انتهای پیام/191