وی اضافه کرد: جشنواره جهانی مانند سال گذشته هیئت انتخاب ندارد، بلکه مجموعه مشاوران فیلمهای ایرانی را همچون فیلمهای خارجی میبینند و این فیلمها را بررسی کرده و نظراتشان را در اختیار دبیر جشنواره قرار میدهند. دبیر برای دو بخش مسابقه بینالملل و آسیا و کشورهای اسلامی حداکثر 3 فیلم بلند و 3 فیلم کوتاه ایرانی را برای هر کدام انتخاب میکند که ممکن است در بین فیلمهای متقاضی آثاری باشد که در جشنوارههای مختلف مثل جشنواره ملی فیلم فجر، جشنواره فیلم کوتاه و یا جشنواره سینماحقیقت دیده شدهاند.
صانعی مقدم با اشاره به اینکه طبق روال سال قبل اسامی فیلمهای متقاضی اعلام رسانهای نمیشود، گفت: طبق قواعد جشنوارههای بینالمللی نام کسانی که تقاضای شرکت دادهاند اعلام نخواهد شد و محفوظ است و نتیجه تنها با ارسال نامه به خودشان اعلام خواهد شد.
وی همچنین از بخشی به نام «مستند زیر ذره بین» خبر داد و خاطرنشان کرد: این از بخشهای اصلی و غیررقابتی جشنواره است که در آن مجموعهای از فیلمهای مستند برتر خارجی و داخلی سال گذشته نمایش داده میشوند.
مسئول دبیرخانه فیلمهای ایرانی را نیز به عهده دارد درباره این بخش بیان داشت: باتوجه به اینکه سال گذشته برای نخستین بار نمایش فیلمهای ایرانی را روی پرده، با جدول زمانبندی منظم و با زیرنویس انگلیسی برای مهمانان خارجی طراحی کردیم، این بخش بسیار مورد استقبال مهمانان خارجی قرار گرفت و برخی از فیلمها از همین طریق برای شبکههای تلویزیونی خارجی خریداری شدند یا به برخی فستیوالها راه یافتند.
وی افزود: امسال هم تلاش کردیم با توجه به افزایش مهمانان خارجی، این نمایشها را که اهمیت فراوانی دارند، منظمتر برگزار کنیم. از اینرو در کنار غرفههای بازار، نمایش فیلمهای ایرانی را هم برای مهمانان خارجی بر پا میکنیم و تعدادی از فیلمهای خوب ایرانی شامل فیلمهای بلند، کوتاه و مستند را که کمتر فرصت عرضه داشتهاند، برای مهمانان خارجی با زیرنویس انگلیسی و طی یک جدول زمانبندی منظم به نمایش میگذاریم.
صانعی ادامه داد: متاسفانه به دلیل محدودیت زمانی فقط امکان نمایش 30 فیلم سینمایی ایرانی را داریم که توسط مشاوران انتخاب فیلم جشنواره، بیشترین رأی را آورده باشند و نسخه دیسیپی همراه با زیرنویس انگلیسی شان را به موقع به ما رسانده باشند. طبعا در غیر این صورت از لیست رزرو جایگزین خواهند شد. مخاطبان نمایشهای بازار مدیران و برنامهریزان جشنوارههای خارجی و مهمانان ایرانی و خارجی شرکت کننده در بازار فیلم خواهند بود.وی درباره بخش بانک فیلم (video library) نیز اینگونه توضیح داد: با توجه به گسترش شبکه VOD در منطقه، ما بانک فیلم را برای خریداران انبوه به عنوان محلی که مجموعه آثار 3 سال گذشته مستند، کوتاه، انیمیشن و سینمایی مربوط به جشنوارههای اصلی مانند جشنواره فیلمهای کوتاه، سینما حقیقت و جشنواره ملی فجر و در کنار مجموعه آثار شرکت کننده در جشنهای خانه سینما یعنی جشن فیلم کوتاه، جشن مستند و جشن اصلی خانه سینما در این بخش به نمایش گذاشته می شوند، طراحی کردیم.
مدیر برنامه ریزی جشنواره جهانی فیلم فجر در ادامه توضیح داد: به این صورت که این فیلمها در سِرورها قرار داده شده، لیست فیلمها در کنار هر سیستم موجود است و مخاطبان میتوانند با رزرو وقت و قرارگرفتن پشت کامپیوترها و انتخاب فیلم، در فضایی اختصاصی فیلمها را ببینند. این بانک در صورت تمایل صاحبان آثار در طول سال نیز از طریق سایت جشنواره به معرفی و بازاریابی محصولات ایرانی و ارائه گزارش کار به تهیه کنندگان و پخش کنندگان آثار خواهد پرداخت و خدمات آن کاملا غیر انتفاعی است.
وی در انتها بیان کرد: همانطور که قبلا هم گفته شد، جشنواره جهانی فیلم فجر اعلام عمومی اطلاعات درباره فیلمهایی که به جشنواره راه پیدا نکردهاند خلاف عرف و استاندارد برگزاری خود میداند و خبر پذیرفته نشدن اثر را مستقیما با صاحب اثر در میان خواهد گذاشت و مسئولیت انتشار هرگونه اطلاعات و یا گمانهزنی از سوی صاحبان آثار و یا مجاری دیگر را برعهده نمیگیرد.
آدرس سایت رسمی جشنواره Fajriff.com است و علاقمندان به شرکت در جشنواره میتوانند با ورود به سایت و ثبت نام، عضو باشگاه شوند.
سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، یکم تا هشتم اردیبهشت 1396 (28تا 21آوریل 2017) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار میشود.