9 کتاب تازه درباره حماسه هویزه منتشر شد

میلاد کریمی با اعلام این خبر گفت: تقویم جیبی شهدای هویزه در اندازه 11 در 16 با 132 صفحه بصورت 4 رنگ، مزین به عکس و اطلاعاتی از تمامی شهدای مظلوم کربلای هویزه است منتشر شد.
کد خبر: ۲۳۲۶۷۵
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶ - 18March 2017

به گزاش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، میلاد کریمی، دبیر شورای فرهنگی یادمان شهدای هویزه با اعلام این خبر گفت: تقویم جیبی شهدای هویزه در اندازه 11 در 16 با 132 صفحه بصورت 4 رنگ، مزین به عکس و اطلاعاتی از تمامی شهدای مظلوم کربلای هویزه است و دربردارنده مطالبی درباره عملیات نصر و حماسه هویزه، متن بیانات رهبر معظم انقلاب در گلزار شهدای هویزه، ادعیه و راهکارهایی جهت دوستی و رفاقت با شهدا می باشد.

وی درباره کتاب های منتشر شده نیز گفت: «قرعه شهادت»، «عشایر دشت هویزه»، «روزعلی، لشکر یک نفره»، «قصه های ناتمام جنگ»، «حماسه دشت هویزه»، «ناب ترین فرمانده»، «یک وانت عشق»، «غریب هویزه» و «لطف زنبورها» عناوین این کتاب ها می باشند که 5 جلد آنها را نصرت الله محمودزاده (از بازمانده های حماسه هویزه و همرزم شهید علم الهدی) در ادامه هویزه نگاری هایش تدوین و تحریر کرده و 4 جلد دیگر را نیز خانم محبوبه معراجی پور (نویسنده کتاب معروف عباس دست طلا) به نگارش درآورده است.

دبیر شورای فرهنگی یادمان شهدای هویزه با بیان اینکه هر جلد از این کتاب ها در 48 صفحه پالتویی با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شمارگان 3 هزار جلد چاپ گردیده است، درباره موضوع و محتوای هر یک از این کتاب ها افزود: کتاب «قصه های ناتمام جنگ» در بردارنده 4 روایت از متن و حاشیه حماسه هویزه با عناوین: اولین تفحص، گنجینه هویزه، قصه های ناتمام جنگ و هویزه، تجدید عاشورا می باشد.

وی ادامه داد: کتاب «روزعلی، لشکر یک نفره» نیز درباره شهید روزعلی سلیمانی اهل مسجد سلیمان است که همرزم نویسنده کتاب و از رزمندگان حماسه هویزه بوده که از این واقعه جان سالم به در برده، اما زمستان 1360 در عملیات طریق القدس با اصابت گلوله مستقیم تانک، سر از بدنش جدا شده و به شهادت می رسد.

مدیر امور پژوهشی یادمان شهدای هویزه درباره سومین کتاب این مجموعه که «عشایر دشت هویزه» نام دارد نیز گفت: در شروع جنگ تحمیلی بعثی ها می گفتند: «آمده ایم تا اعراب خوزستان را آزاد کنیم. آنها طرفدار ما هستند، نه جمهوری اسلامی!» در پاسخ به این یاوه گویی، شهید سید حسین علم الهدی با همفکری برخی دوستان همرزمش مانند دانشجوی شهید محمد حسن قدوسی (نوه علامه طباطبایی (ره) و فرزند دادستان شهید کل انقلاب) برای اینکه ارادت عشایر غیور خوزستان به امام و انقلاب را به رخ جهانیان بکشد با برنامه ریزی حساب شده، عشایر دشت آزادگان را در تاریخ 5 دی 1359 با یک قطار دربست و اختصاصی از خوزستان به دیدار امام خمینی (ره) در جماران می برد و توطئه دشمن را نقش بر آب می کند.

وی افزود: نصرت الله محمودزاده در کتاب عشایر دشت هویزه به روایت این ماجرای پر کشش و نقش عشایر در دفاع مقدس پرداخته است.

کریمی اضافه کرد: کتاب «قرعه شهادت» نیز درباره شهید کربلای هویزه، محمد اسماعیل اعتضادی جمع؛ اهل مشهد مقدس و دانشجوی کاردانی انستیتو برق کرمانشاه می باشد. نصرت الله محمودزاده که در جبهه سوسنگرد با شهید اعتضادی آشنا می شود، نحوه پیوستن این دانشجوی مبارز مشهدی به شهید علم الهدی جهت حضور در حماسه هویزه را دستمایه داستانی قرار داده که در بطن آن، حماسه هویزه نیز روایت می شود و تا شهادت اسماعیل اعتضادی را در برمی گیرد.

دبیر شورای فرهنگی یادمان هویزه یادآور شد: محمودزاده پیش تر نیز در کتاب معروف «حماسه هویزه» شخصیت «اسماعیل» را به عنوان یکی از ارکان اصلی روایت ماجرای نبرد 16 دی مطرح کرده بود.

کریمی ادامه داد: آخرین کتاب از نوشته های پنجگانه و جدید محمودزاده که سری کتاب های پالتویی هویزه را به 16 جلد می رساند «حماسه دشت هویزه» نام دارد که به مقدمه رهبر فرزانه انقلاب مزین است و با کتاب قبلی «حماسه هویزه» از همین نویسنده، تفاوت هایی دارد.

میلاد کریمی همچنین درباره 4 جلد دیگر از کتاب های تازه منتشر شده نشر هویزه نیز گفت: مجموعه 4 جلدی «در بارگاه خاک» که با عناوین: لطف زنبورها، یک وانت عشق، ناب ترین فرمانده و غریب هویزه توسط خانم معراجی پور با مقدمه حجه الاسلام دکتر سید حمید علم الهدی (برادر سردار شهید هویزه، سید حسین علم الهدی) منتشر شده، در بر دارنده روایت هایی از فعالیت های مرحوم حاجیه خانم بتول جزایری (مادر بزرگوار شهید علم الهدی) به شیوه اول شخص و از زبان خودشان و خانم ها صدیقه یعقوبی و فاطمه موحدی مهر که از نیروهای مخلص ستاد یا پایگاه بازسازی شهید علم الهدی معروف به «چای خانه» در اهواز و پشت جبهه بوده اند، می باشد.

این مسوول فرهنگی افزود: کتاب های «ناب ترین فرمانده» و «یک وانت عشق» خاطرات خانم موحدی مهر که فرماندهی این پایگاه در بخش خواهران را به عهده داشته اند، می باشد و سندی است خواندنی بر فعالیت های فداکارانه و ایثارگرانه بانوان قهرمان ایران اسلامی در پشت جبهه های نبرد.

مدیر امور پژوهشی یادمان شهدای هویزه درباره پایگاه شهید علم الهدی یا چایخانه نیز گفت: چایخانه مکان معروفی در ساحل رودخانه کارون در شهر اهواز بوده است که در روزهای دفاع مقدس با همکاری مادر شهید علم الهدی و مدیریت مرحوم حاج قاسم عادلیان به مرکزی برای پشتیبانی از جبهه های نبرد تبدیل می گردد و با شهادت شهید علم الهدی به اسم این شهید عزیز نامگذاری می شود. بانوان بسیاری از اهواز و سراسر ایران به این مکان که به «رختشویخانه» نیز معروف بوده می آیند و 8 سال تمام در گمنامی محض و بی ادعایی، خون شویی می کنند! کریمی می افزاید: لباس، پوتین، پتو و ملحفه های رزمندگان، مجروحان و شهدا به این مکان آورده می شده و این خانم ها در کمترین زمان کار شست و شو، دوخت و دوز و رفوگری و واکس زدن اینها را انجام و سالم و تمیز تحویل می دادند. نکته عجیب و تکان دهنده در کار این بانوان مجاهد این است که بیش از 300 قطعه از تکه های بدن شهدا که در لابه لای لباس ها مانده بوده را جدا کرده و پس از غسل دادن همانجا به خاک می سپارند.

مدیر پژوهشی یادمان هویزه ادامه می دهد: برخی از این خانم ها به دلیل شست و شو و دست زدن به لباس ها و پتوهای آلوده به مواد شیمیایی، مصدوم و حتی شهید شده اند.

کریمی در بخش دیگری از صحبت هایش درباره فعالیت های این پایگاه به بازدید حضرت آیت الله خامنه ای از این مکان اشاره کرد و افزود: 29 مرداد1367 حضرت آیت الله خامنه ای در زمان ریاست جمهوری شان از این مرکز بازدید فرموده و یادداشت زیبایی در دفتر یادبود این پایگاه نوشته و فرموده اند:«اکنون یکی از جلوه های سازندگی در صحنه عظیم جهاد فی سبیل الله را در برابر خود مشاهده می کنیم... اینجا نمونه ای از انسان ها و نسل های مختلف را سرگرم کاری بزرگ مشاهده کردیم.»

میلاد کریمی خاطرنشان کرد: خانم معراجی پور، پیش تر ماجرای جذاب خانم های این پایگاه را در قالب کتابی 632 صفحه ای به نام «چای خانه» منتشرکرده بود که چون ماجرای این مجموعه به نوعی با هویزه و مادر بزرگوار شهید علم الهدی نیز مرتبط می شد، از ایشان خواستیم تا بخشی از آن روایت ها را در قالب کتاب های کم حجم تر برایمان آماده کنند که ایشان هم اجابت نمودند.

این مسوول فرهنگی درباره قیمت و نحوه عرضه این کتاب ها نیز گفت: تلاش کرده ایم تا این گنجینه های دفاع مقدس که اکنون به 20 جلد رسیده اند، با قیمت بسیار مناسب به دست خوانندگان برسد. قیمت پشت جلد هر کتاب، 1500 تومان می باشد که با بیش از 30 درصد تخفیف به قیمت هزار تومان عرضه می گردد.

کریمی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: حجم کم، اندازه فونت و قیمت مناسب این کتاب ها مخاطبان زیادی را به خود جلب نماید.

سال گذشته نیز 12 جلد دیگر از این مجموعه در قالب داستان مینی مال، شعر و خاطره نگاری توسط نویسندگان مختلف نگارش یافته و منتشر شده بود.

 
انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها