اردستانی که از سال 1386 مسئولیت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس را عهده دار شد، در دوران دفاع مقدس راوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء(ص) بود که با تلاش راویان دفاع مقدس اکنون این مرکز دارای اسناد ذی قیمتی از آن دوران است؛ زیرا در آن دوران «راویان حدود 700 گزارش عملیات نوشتند که الآن موجود است. از گزارش سه چهارصفحهای در ابتدای جنگ گرفته تا گزارش 300 صفحهای یک قرارگاه یا یک یگان در عملیات والفجر 8؛ در والفجر 8 شاید فقط بیش از 2000 صفحه گزارش از قرارگاهها و یگانها موجود است.»
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مسئولیتی مرحوم دکتر حسین اردستانی رویکرد جدید خود را در ارتباط با پروژههای پژوهشی در دو موضوع تاریخ شفاهی فرماندهان جنگ و راهیان نور تعیین کرده بود.
در این رابطه مرحوم اردستانی در اولین گردهمایی سالیانه سازمانها و مراکز اسنادی نیروهای مسلح و سازمانهای کشوری در خصوص این رویکرد جدید عنوان کرده بود: «ما با اسناد مرکز دو رویکرد بزرگ داشتهایم. اول: تاریخ شفاهی فرماندهان که با استفاده از اسناد به فرماندهان کمک کردهایم که حرفهایشان را دقیقتر و منظمتر بزنند. دوم راهیان نور.
بنیاد حفظ آثار به این مسئله توجه جدی بفرماید؛ ما جلد 53 نگین ایران را به راهیان نور اختصاص دادیم که تا 20 روز دیگر منتشر میشود؛حرف اصلی ما این است که چه «روایتی» دارد صورت میگیرد و چه باید صورت گیرد؟ اینکه یک میلیون زائر رفت یا دو میلیون، بحث اصلی نیست، بلکه بحث اصمرکز انلی این است که چه به ذهن اینها میرود؟ الآن ما با منابع مان در این حوزه وارد شدیم که چه روایتی باید صورت بگیرد؟ چیستی دفاع مقدس را تبیین کنیم و روایتهای درست را ارائه دهیم چون روایتهای موجود خیلی درهم است؛ این نوع روایتها جنبههای مثبت و منفی زیاد و تا حدودی هم جنبههای مخرب دارد.»
انتهای پیام/ 231