منیژه آرمین در نشست داستان انقلاب:

انقلاب اسلامی باعث عمومیت یافتن هنر در جامعه شد/ داستان انقلاب تولدی دوباره یافته است

دبیر علمی نهمین جشنواره داستان انقلاب گفت: داستان انقلاب با پوست‌اندازی امروز تولدی دوباره یافته است.
کد خبر: ۲۳۳۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶ - 04April 2017
انقلاب اسلامی باعث عمومیت یافتن هنر در جامعه شد/ داستان انقلاب تولدی دوباره یافته استبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «منیژه آرمین» دبیر علمی نهمین جشنواره داستان انقلاب در نشست خبری این رویداد هنری با بیان اینکه مرحوم امیرحسین فردی به خاطر شخصیت ممتاز و دورانی که گذراند، شخصیتی تکرار نشدنی است، اظهار داشت: داستان انقلاب در سال‌های ۵۶ و ۵۷ رخ نداده است؛ بلکه ریشه های عمیقی در سال های گذشته کشورمان دارد.

وی گفت: در چند سال اخیر متوجه شدیم که داستان انقلاب فقط یک برهه زمانی را در برنمی‌گیرد. برخی‌ها داستان انقلاب را کلیشه ای کرده بودند؛ اما خوشبختانه فهمیدیم می توانیم طیف وسیعی از تجربه ها را در داستان انقلاب داشته باشیم.

دبیر علمی جشنواره داستان انقلاب بیان کرد: داستان انقلاب از شعارزدگی گذشته و پوسته اصلی گذشته را شکفته و تولدی دوباره یافته است.
 
وی گفت: هویت انسانی در پدیده های مختلف و در ثمرات انقلاب و تاثیر آن در جهان و فرهنگ جهانی مد نظر است.

آرمین افزود: چند سال اخیر در حوزه داستان انقلاب نویسندگان نسل جدید تکانی به داستان انقلاب داده اند.

آرمین تصریح کرد: آنچه که امروز به نام شعارزدگی می شناسیم در روزگار خودش دارای اصالت بود؛ چون همان شعارها جزء زندگی مردم بود. انقلاب اتفاق مهمی را رخ داد، به گونه ای که کارمندان از پشت میز و زنان از آشپزخانه بیرون آمدند. هنر پس از انقلاب اسلامی در بین مردم عمومیت یافت.

دبیر علمی جشنواره داستان انقلاب خاطرنشان کرد: هنرمندان بودند که از مردم الهام گرفتند. هنرمندان برج عاج نشینی که با مردم ارتباطی نداشتند به مردم پیوستند. دانشگاه پر از مردم بود و مسجد پر از دانشجو. بعد از ۴۰ سال سپری شدن انقلاب، هنر و انقلاب متحول شده و به ریشه و پیامدها توجه می کند و از کلیشه ها دوری گزیده است.

وی با طرح این سوال که ما در کجای  داستان‌نویسی هستیم، بر لزوم ایجاد تعادل بین ساختار و محتوا تاکید کرد و افزود: نویسندگان نسل جدید به این توجه می کنند که محتوای ارزشمند باید در حد قابل قبولی باشد.

آرمین درباره جشنواره داستان انقلاب گفت: مجموعا ۴۴۹ اثر از ۲۴۲ نفر به دبیرخانه داستان انقلاب رسیده است. به لحاظ کمّی و کیفی آثار خوبی ارایه شده بود و داوران آثار را دوباره خوانی کردند، تا به نتیجه مناسب برسند.

وی گفت: در بخش داستان نوجوان دریافت درخشانی وجود نداشت، که جای بحث و گفت‌وگو دارد. لازم است جلساتی با حضور نویسندگان روانشناسان نوجونان برگزار شود، تا مخاطبین این بخش به نتایج مناسبی برسند. بخش کودک و نوجوان اهمیت و حساسیت و کار بیشتری می طلبد و به خاطر آینده کشور باید داستان نوجوان جدی گرفته شود.

آرمین با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان درباره انتخاب داستان ها جناحی عمل نکردیم، افزود: در صورتی که هر داستان انقلابی برای ما قابل قبول نبود. توجه ویژه ای به ساختار داشتیم.
 
وی تصریح کرد: امروز زمینه خوبی برای رشد و تعالی داستان وجود دارد و حرکت خوبی در داستان انقلاب رخ داده است.

انتهای پیام/ ۱۲۱
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار