حسن هانیزاده:
مسکو و واشنگتن در رابطه با کردهای سوری به توافق رسیدهاند
کارشناس مسائل جهان عرب گفت: روسیه سعی میکند یک نوع خودمختاری برای کردهای سوریه در شمال حلب، کوبانی و جرابلس ایجاد کند که این امر با توافق دولت ترامپ صورت گرفته است.
به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، حسن هانیزاده کارشناس مسائل جهان عرب در خصوص موضع مسکو در رابطه با جایگاه کردها برای رسیدن به نتیجه قطعی در مذاکرات صلح سوریه، با اشاره به اینکه مسکو و واشنگتن در رابطه با کردهای سوری به توافق رسیدهاند، بیان داشت: نگاه بازیگران بینالمللی در خصوص بحران سوریه و نقش کردهای این کشور با نگاه بازیگران منطقهای کاملاً در تضاد است. از یکسو، آمریکا تلاش میکند تا برای کردهای سوریه خودمختاری ایجاد کند، در حالی که این مسئله با حساسیت زیادی از جانب دولت ترکیه مواجه شده است.
وی با توجه به اختلافهای موجود بین بازیگران مؤثر در بحران سوریه گفت: اختلافنظرها بر بحران سوریه تأثیر گذاشته و شرایطی فراهم کرده که فاصله ترکیه با برخی از کشورهای بینالمللی مانند اتحادیه اروپا و آمریکا در خصوص این بحران بیشتر شود. این دیدگاهها بر بحران سوریه و طولانیتر شدن آن تأثیرگذار بوده است. اکنون دیدگاههای مختلفی وجود دارد. روسیه دیدگاه خود را با آمریکا در خصوص بحران سوریه تنظیم کرده و حساسیت زیادی در مورد کردهای سوریه ندارد.
کارشناس مسائل جهان عرب با بیان دیدگاه مسکو درباره کردهای سوری اشاره داشت: روسیه در حال حاضر سعی میکند یک نوع خودمختاری برای کردهای سوریه در شمال حلب، کوبانی و جرابلس ایجاد کند. این امر با توافق دولت ترامپ صورت گرفته است. درحالی که ترکیه به شدت تلاش میکند منطقه الباب در شمال حلب را تصرف کند تا مانع تشکیل دولت فدرال برای کردهای سوریه شود. به همین دلیل، اختلافنظرها بسیار اساسی است.
هانیزاده با تأکید بر هراس آنکارا از جایگاه کردهای سوری گفت: ترکیه نگران است که کردهای سوریه خودمختار شوند. اگر این اتفاق رخ دهد، دولت ترکیه به شدت آسیب خواهد دید؛ چراکه اغلب کردهای سوریه وابستگی شدیدی به کردهای ترکیه دارند.
وی در پاسخ به این پرسش که «جایگاه کردهای سوریه در آینده این کشور با توجه به نزدیک شدن دیدگاههای مسکو و واشنگتن در رابطه با آنها و نظر دمشق درباره این موضوع چگونه ارزیابی میشود؟» بیان داشت: دولت سوریه از کردها به عنوان ابزاری برای مزاحمت به ترکیه استفاده میکند؛ یعنی مسئله اعطای خودمختاری به کردهای سوریه تاکتیکی است که از سوی دولت این کشور اتخاذ شده و دمشق موافق خودمختاری آنها است. اگر این موضوع انجام شود، قطعاً نوعی تهدید برای برخی از کشورهای منطقه محسوب خواهد شد. با این حال تهدید آن برای ترکیه که 20 میلیون از جمعیت آن کرد هستند، به مراتب بیشتر است.