دفاع پرس گزارش می‌دهد؛

تحرکات نظامی غرب در مرز اردن با سوریه/ آیا غرب آسیا به سوی جنگ فراگیر می‌رود؟

حمله موشکی اخیر آمریکا به پایگاه هوایی ارتش سوریه در استان حمص، آغاز یک سلسله اقدامات گسترده نظامی-سیاسی برای سرنگون کردن دولت قانونی سوریه است؛ چرا که تحرکات مشکوکی از سوی ارتش‌های آمریکا و انگلیس در مرز اردن و سوریه مشاهده می‌شود.
کد خبر: ۲۳۴۹۷۲
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۴ - 12April 2017
به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، شبکه المنار لبنان طی خبری از مشاهده تحرکات مشکوک از سوی ارتش‌های آمریکا و انگلیس در مرز اردن با سوریه خبر داد. این خبر در راستای تکمیل خبر دو روز گذشته مبنی بر انتقال تجهیزات پیشرفته نظامی از سوی آمریکا به بندر عقبه در جنوب اردن جهت انتقال به مرز مشترک این کشور با سوریه مطرح می‌شود.

نکته‌ای که در این مورد بسیار قابل توجه است، این است که ورود این تجهیزات به بندر عقبه همزمان با حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی شعیرات در استان حمص سوریه بوده است.

به فاصله کوتاهی پیش از نشر این خبر، موضع‌گیری وزیر امور خارجه آمریکا پیرامون نقش روسیه در آینده سوریه، توجه همگان را به خود جلب کرد. رکس تیلرسون که برای حضور در اجلاس مشترک اعضای گروه هفت با کشورهای مخالف محور مقاومت یعنی عربستان، اردن، قطر، امارات و ترکیه، به ایتالیا سفر کرده است، در اظهاراتی تند به روسیه هشدار داد و گفت: «روسیه باید تصمیم بگیرد که یا با ما باشد و جزئی از آینده سوریه یا با ایران، اسد و حزب‌الله زیرا به نظر ما دوره حکومت خاندان اسد در سوریه دیگر به پایان رسیده است.»

در همین حال، وزیر امور خارجه فرانسه از توافق گروه هفت برای کنار زدن بشار اسد از روند سیاسی آتی در سوریه خبر داد. تماس تلفنی بین دونالد ترامپ و ترزا می، که پیرامون حوادث اخیر سوریه برقرار شد، را باید جزئی از فرآیند اخیر از سوی کشورهای غربی و متحدان عربی آنان از یک‌سو و رژیم صهیونیستی از سوی دیگر، جهت سرنگونی دولت قانونی سوریه دانست. ترامپ و می در این تماس تلفنی از توافق نظر کامل خود جهت تلاش برای قانع کردن روسیه از این موضوع که باید دست از کمک به بشار اسد بردارد، خبر دادند.

در واکنش به این اظهارات و اقدامات آمریکا، ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور روسیه طی کنفرانس خبری صبح روز گذشته با رییس‌جمهور ایتالیا، پرده از طرح جدید غربی‌ها برداشت و گفت: «اطلاعاتی در دست دارم که نشان می‌دهد قرار است منطقه‌ای از شهر دمشق مورد حمله واقع شود و دولت‌های غربی آن را به گردن دولت بشار اسد بیاندازند.» پوتین همچنین حمله اخیر آمریکا به بهانه اجرای حمله شیمیایی از سوی دولت سوریه را یادآور ماجرای حمله جرج بوش به عراق در سال 2003 دانست.
 
تحرکات نظامی غرب در مرز اردن با سوریه؛ آیا غرب آسیا به سوی جنگ فراگیر می‌رود؟
 
از سوی دیگر، اخبار منتشر شده از سوی روزنامه‌های انگلیسی مبنی بر نقش ایوانکا ترامپ در تحت تأثیر قرار دادن پدرش برای حمله به سوریه را نباید نادیده گرفت. دختر ترامپ یک صهیونیست است که از مذهب مسیحیت به یهودیت تغییر آیین داده است و خود را وقف کمک به اسرائیل و آرمان‌های آن کرده است. اهمیت این موضوع زمانی آشکار می‌شود که «جارد کوشنر» همسر ایوانکا هم‌اکنون بعنوان نماینده ترامپ در امور غرب آسیا، شمال آفریقا و رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کند. به همین خاطر، حمله به دولتی از اجزای محور مقاومت ضد صهیونیستی، قطعا اثری مهم در تصمیم ایوانکا ترامپ برای تحت ترغیب پدرش جهت حمله به ارتش سوریه داشته است.

با این وجود، نباید نقش دولت‌های عربی به ویژه اردن را در حوادث آینده نادیده گرفت. تحرکات مشکوک اخیر، همزمان با مداخله اردن در امور داخلی عراق و سوریه و متهم کردن بسیج مردمی عراق توسط مقامات اردنی به سرکوب اهل سنت، همزمان با متهم کردن دولت بشار اسد به اجرای حمله شیمیایی علیه مردم خان شیخون استان ادلب، به خوبی نشان می‌دهد که آمریکا و غرب برخلاف باور بسیاری از تحلیلگران ایرانی و خارجی، حساب ویژه‌ای روی اردن و شخص «ملک عبدالله دوم» پادشاه این کشور، که پیش از این از تشکیل ائتلافی برای مقابله زمینی مشترک غربی-عربی با داعش در خاک سوریه خبر داده، باز کرده‌اند و نقش مهمی برای وی، که تربیت یافته مکتب غرب و زاده شده از مادری انگلیسی و یهودی است، در تحولات آینده جهان و غرب آسیا در نظر گرفته‌اند. چیزی که سلسله حوادث اخیر پس از حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی ارتش سوریه در استان حمص، آن را به خوبی ثابت می‌کند.
 
انتهای پیام/421‎
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار