گزارش دفاع پرس در خصوص جدیدترین محصولات نیروی زمینی ارتش؛

از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدید

نیروی زمینی ارتش با طراحی و ساخت 5 دستاورد جدید در بخش خودروهای زرهی، سلاح تک تیرانداز، سامانه تانک‌بر و سیستم صوت جهتی برد بلند، بر توان رزمی-تاکتیکی، پشتیبانی ترابری، و قابلیت های تهاجمی در عرصه جنگ روانی و دفاع زمینی خود افزوده است.
کد خبر: ۲۳۵۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۹ - 17April 2017
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی هر ساله در آستانه روز ارتش (29 فروردین) از جدیدترین دستاوردهای دفاعی خود در حوزه رزم زمینی رونمایی می‌کند که امسال نیز این حرکت ارزنده به همت سازمان جهاد خودکفایی نزاجا با رویکرد تحرک افزایی، متناسب با نیاز عملیاتی یگان‌های نزاجا صورت گرفت.
 
این سلاح‌ها که در بخش‌های مختلف تک تیراندازی، خودروی تاکتیکی، خودروی مین ریز، تریلی تانک‌بر و سیستم صوت جهتی برد بلند «کرنا» کاربرد لازم را دارند قادرند در حوزه‌های پشتیبانی ترابری، جنگ روانی و جنگ‌های کلاسیک و دفاع زمینی به ایفای نقش بپردازند.
 
نیروی زمینی پیشتاز در طراحی و ساخت انواع تک‌تیراندازها
 
همانطوری که امروزه مشاهده می‌کنیم یکی از مهمترین سلاح‌های عرصه رزم در جنگ‌های شهری و انواع منازعات کوچک و بزرگ بهره‌گیری از سلاح تک تیرانداز با دقت، سرعت و قدرت لازم است که در حذف مهمترین عناصر نظامی دشمن کاربرد مفید دارد و قادرند به تناسب عرصه میدان نبرد کاربرد لازم را داشته باشند. نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی بر همین اساس تاکنون توانسته است انواع سلاح‌های تک تیرانداز را در کالیبرهای 7.62، 14.5 و 23 میلیمتری و آخرین دستاورد خود را در این حوزه با کالیبر 50 میلیمتری طراحی و تولید کند و بدین ترتیب از شعاع صد متری تا 2 الی 3 کیلومتری را مورد اصابت قرار دهد.
 
از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدید سلاح شاهر

امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در این رابطه می‌گوید: نیروی زمینی در حوزه ساخت و طراحی تک تیراندازها به یک قطب تبدیل شده است و امروز سلاح‌های باهر و شاهر تمامی مراحل آزمایشی و رزمایشی را طی کرده‌اند و در وزارت دفاع در خط تولید انبوه قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش مختصات عملیاتی تک تیرانداز کالیبر 50 «حیدر» بدین ترتیب است: وزن این سلاح بدون خشاب و متعلقات 11.057 کیلوگرم است و وزن سلاح با کلیه متعلقات 17.5 کیلوگرم می‌باشد. طول لوله 81.28 سانتی متر، طول بدنه 33.6 سانتی متر و طول نهایی سلاح با متعلقات 134.86 سانتی متر است. سرعت ابتدایی شلیک گلوله 1734 متر بر ثانیه، عمر لوله 5 هزار گلوله، برد مفید این سلاح 1600 متر، برد موثر 2000 متر و حداکثر برد 3000 متر می‌باشد. مهمات مورد استفاده نیز مهمات مخصوص رسام و دودانگیز هستند.
 
از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدیدتک تیرانداز حیدر
 
ارتقای قابلیت‌های آفندی و پدافندی خودروهای تاکتیکی نزاجا با ساخت نفربرهای حیدر 5 و 6
 
یکی دیگر از مولفه‌های قدرت نظامی نیروی زمینی هر ارتشی در سطح جهان استفاده از خودروها و انواع نفربرهای زرهی است که بر قابلیت‌های رزمی هر کشوری در عرصه منازعات می‌افزایند، این خودروها در جابه‌جایی نیرو، نقل و انتقال سامانه‌های ارتباطی و سیستم‌های جنگ الکترونیک نیز کارآیی دارند، همچنین در برخی از مواقع بر روی این خودروها سامانه‌های موشکی پدافندی نیز جهت مقابله با هواگردهای دشمن و ایجاد ضریب امنیتی بیشتر برای نیروهای در حال جابه‌جایی نصب می‌شود و از آن می‌توان به عنوان یک سامانه پدافندی متحرک نیز استفاده کرد.
 
نیروی زمینی ارتش نیز در سال 96 از دو خودروی تاکتیکی جدید که به دست توانمند متخصصان داخلی با نام‌های حیدر 5 و حیدر 6 ساخته و پرداخته شده است، رونمایی کرد. خودروی تاکتیکی 8 در 8 متر حیدر 5 با قابلیت حرکت در آب و خشکی و حرکت در شیب، دارای درب‌های بازشونده و اتوماتیک و قابلیت پرتاب مین در حال حرکت است.
 
از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدید خودرو تاکتیکی حیدر 5
 
قابلیت پرتاب مین ضد خودرو مرصاد 2 نیز از دیگر توانمندی‌های این خودروی تاکتیکی است. همچنین مخفی بودن لانچر پرتاب مین در حین حرکت و پرتاب مین تحت زاویه 45 درجه، از دیگر قابلیت‌های حیدر 5 می‌باشد.
 
نمونه قبلی خودروی مین ریز حیدر 5، 4 در 4 بوده و قابلیت بارگذاری مجدد مین‌ها را توسط کاربر نداشته است. که این قابلیت در مدل جدید ایجاد شده و کاربر می‌تواند 144 عدد مین را در حین حرکت بارگذاری مجدد کند.

 مختصات عملیاتی خودرو تاکتیکی «حیدر 6»
 
این خودرو تاکتیکی 8 در 8 متر، ارتقا یافته با برجک جدید است و مجهز به توپ 73 میلی‌متری بدون خان با نواخت تیر 8 الی 10 گلوله در دقیقه است. دارای قدرت نفوذ 20 الی 30 سانتی متر در هدف نیز است و مجهز به سامانه گلوله‌گذار اتوماتیک می‌باشد. این خودرو همچنین مجهز به سیستم موشک ضدتانک هدایت شونده مالیوتکاست و قابلیت جابجایی نفرات با پشتیبانی آتش مناسب را دارد. این خودرو از قابلیت مانور، سرعت بالا، تحرک آبی و خاکی نیز برخوردار است.
 
از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدیدخودرو تاکتیکی حیدر 6 
 
افزایش سرعت انتقال ادوات سنگین نزاجا با سامانه «سلیمان یک»
 
این سامانه قابلیت حمل دو دستگاه نفربر شنی دار یا چرخ دار به صورت همزمان را دارد. وزن کلی این دستگاه 18 هزار کیلوگرم، ارتفاع سکوی بارخور 1200 میلی‌متر، تعداد چرخ‌ها: 12 حلقه و دارای سه محور که بار هر محور 16 هزار کیلوگرم است. نوع محور نیز BPW می‌باشد.

از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدید
سامانه سلیمان یک
 
سیستم صوت جهتی برد بلند «کرنا» با قابلیت‌ جنگ روانی
 
این سامانه قابلیت ارسال امواج صوتی به صورت جهتی تا برد دو الی سه کیلومتر را دارد. زاویه ارسال امواج بین 10 الی 20 درجه، پخش انواع فایل‌های صوتی بنا بر نیاز کاربر عملیاتی، قابلیت نصب بر روی انواع خودرو، بالگرد و شناور را دارد و در عملیات‌های امداد و نجات و واکنش سریع نیز استفاده می‌شود. این سامانه همچنین قابلیت اتصال به USB و میکروفون را دارد. در عرصه جنگ روانی نیز می‌توان از این سیستم استفاده کرد.
 
از خودروهای تاکتیکی تا سامانه‌های جنگ روانی/ افزایش تحرک ادوات سنگین نزاجا با مکانیزم جدیدسیستم صوت جهتی برد بلند «کرنا»
 
انتهای پیام/ 221
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار