به گزارش گروه سایر رسانه های
دفاع پرس، وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» آمریکا اعلام کرد ایالاتمتحده در حال بررسی طرح اعزام 10 تا 50 هزار نظامی زمینی به سوریه است. گفته میشود «مک مستر» مشاور امنیت ملی ترامپ قصد دارد دهها هزار نیروی زمینی را به شمال سوریه و رود فرات اعزام کند.
این در حالی است که آمریکا از سال 2014 نیروهای ویژه خود را در سوریه(علیالظاهر برای کمک به نیروهای کرد در حال مبارزه با گروه داعش) مستقر کرده است. اواسط اسفندماه سال گذشته، روزنامه آمریکایی واشنگتنپست به نقل از مقامات نظامی آمریکایی گزارش داد که بر اساس طرحهای اولیه پنتاگون، ممکن است این کشور تا 1000 نیروی نظامی دیگر به سوریه اعزام کند. طبق این گزارش، این نیروها، احتمالاً در عملیات آزادسازی شهر «رقه»، پایتخت خودخوانده گروه تروریستی داعش، مشارکت خواهند داشت.
همچنین «ایهود باراک» در مصاحبه با روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت افزود که اسرائیل باید در جنگ سوریه دخالت کند. وبگاه «وترنز تودی» در همین رابطه نوشت: ترامپ قصد دارد تا به عنوان رییسجمهوری جنگی شناخته شود و اسراییل و دارودسته مافیایی آن، وی را با هدف بازگرداندن ایالاتمتحده به خاورمیانه و ادامه جنگ به نیابت از این رژیم- که بهویژه پس از عقب نشینی خفتبار آمریکا از عراق در موقعیت ضعف و فترت قرار گرفته- در نظر گرفتهاند. هرچند اکثر کارشناسان، منتظر عملیاتی دروغین برای توجیه اقدام ترامپ در بازگشت به سیاستهای جنگطلبانه علیه «تروریسم» و «افراطگرایان اسلامی» و «داعش» بودند، به اشتباه فکر میکردند این عملیات دروغین در خاک ایالات متحده صورت خواهد گرفت.
اما این موضوع خود را در قالب «حمله شیمیایی» در استان ادلب سوریه نشان داد، جایی که بهدلیل نبود شواهد کافی و یا انجام هرگونه تحقیقی در مورد آن، اطلاعات کمی در اختیار داریم. در اخبار گفته شد، ایوانکا دختر ترامپ، عکسهای «کودکان زیبایی» را که از حمله شیمیایی «اسد» رنج میبردهاند، به پدر خود نشان داده و این تمام چیزی بوده که ترامپ برای حمله موشکی یکجانبه خود به سوریه نیاز داشته است و به درستی، ترامپ تنها به بهانههایی واهی برای به راه انداختن جنگ نیاز دارد و به همین دلیل به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شده است.
شاید آزاردهندهترین جنبه سناریوی «حمله شیمیایی» به سوریه نه خطر مشخص آن در احتمال آغاز جنگ جهانی سوم، بلکه تکرار همان دروغهای قدیمی است که بارها سیاستمداران آمریکایی به خوردمان دادهاند.
ترامپ درصدد است تا شمار نیروهای آمریکایی اعزام شده به سوریه و عراق را اعلام نکند؛ اما آنچه روشن است، استقرار نیروهای آمریکایی و اردنی در نوار مرزی میان سوریه و اردن است که اگر چه هنوز چیزی به طور رسمی تأیید نشده اما گفته میشود ناوهای آمریکایی در بندر عقبه در اردن پهلو گرفته و 200 تا 250 خودروی زرهی را پیاده کردهاند.
این موضوع از آن رو اهمیت دارد که این ناوها از بندر «لیورنو» ایتالیا به سمت بندر عقبه حرکت کردهاند. این بندر در نزدیکی بزرگترین زاغههای لجستیک ایالاتمتحده در دریای مدیترانه است که در آن تسلیحات استراتژیک ارتش این کشور نگهداری میشود.
لیورنو همچنین نقطه آغاز حرکت نیروی دریایی آمریکا برای مشارکت در جنگ علیه کشور لیبی در سال 2011 به شمار میرود. به احتمال زیاد آمریکا قصد دارد درست مانند عملیات سپر فرات در شمال سوریه که زیر نظارت افسران آن هدایت و برنامهریزی میشود، برای حمایت از ارتش آزاد سوریه، عملیاتی نظامی را در جنوب این کشور آغاز کند.
همچنین منابع ناشناس در فضای مجازی از افزایش تحرکات هوایی و زمینی در مرز با اردن- سوریه خبر میدهند. به نظر میرسد ترامپ خود را برای حمله به سوریه آماده میکند. وی چهارشنبه گذشته با ملک عبدالله، پادشاه اردن دیدار کرد و هر دو در کنفرانس مطبوعاتی از رنج کودکان سوری که تحت حمله شیمیایی قرار گرفته بودند، صحبت کردند.
همگان میدانند که سرنگون ساختن حکومت قانونی سوریه، نخستین گام در جنگ نهایی با ایران است. پیشفرض آنها این است که اسد و حزبالله یعنی نیمه غربی «هلال شیعی» قبل از ممکن شدن هرگونه تجاوزی به خاک ایران باید از بین بروند.
واکنش ارتش سوریه در صورت یورش نظامی آمریکا مشخص است و احتمال ورود ایران و روسیه در حمایت از اسد نیز بسیار بالاست. بنابراین احتمال رویارویی نظامی چهار کشور وجود دارد. همچنین، احتمال میرود نیروهای اسراییلی - که ماههاست خود را برای جنگ مستقیم با حزبالله آماده کردهاند- از سمت بلندیهای جولان به این درگیری وارد شوند.