به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، مجموعه کتابهای «زندگی به سبک شهدا» سعی دارد با اشاره به آیات قرآن و احادیثی از معصومین و ردیابی آن در زندگی شهدا، الگویی دستیافتنی به نسل امروز ارائه دهد، تا از این طریق خواننده سبک زندگی خود را بر اساس زندگی اسلامی ـ ایرانی بنا کند.
«زندگی به سبک شهدا» شامل سه عنوان «پدرانه، مادرانه»، «پسرانه» و «دخترانه» است، که هر یک به بعدی از زندگی شهدا میپردازد.
در کتاب «زندگی به سبک شهدا؛ پدرانه، مادرانه» در هشت فصل «همسرداری»، «کودکپروری»، «تربیت فرزند»، «سادهزیستی در خانواده»، «رزق و روزی حلال»، «تفریح در خانواده»، «معنویت در خانواده» و «مقابله با گناه در خانواده» به وظایف زن و شوهر در قبال هم و نقش آنها در تربیت فرزند و برنامهریزی برای آینده خانواده میپردازد.
این مجموعه کتابها با بیش از صدها خاطره از شهدا زندگی اسلامی و ایرانی را به روشنی معرفی و بیان میکند، که بسیار کاربردی است. حضور این آثار با توجه به خیل فراوان کتابهای روانشناسی ترجمه شده، که اغلب آنها تناسبی با سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی ندارد، ضروری به نظر میرسد.
قسمتی از متن کتاب
«ناهار خانه پدرش بودیم، همه دور تا دور سفره نشستند و مشغول خوردن شدند. من رفتم تا از آشپزخانه چیزی برای سفره بیاورم. چند دقیقه طول کشید.
وقتی برگشتم، نگاه کردم دیدم آقا مهدی دست به غذا نزده، تا من برگردم و با هم شروع کنیم. این قدر کارش زیبا بود که تا الان یادم مانده.»
همچنین در کتاب «زندگی به سبک شهدا؛ پسرانه» در 9 فصل «تحصیل علم»، «تهذیب نفس و دوری از گناه»، «دوست و همنشین»، «ازدواج»، «ارتباط با خدا»، «ارتباط با والدین»، «اشتغال و کار»، «اوقات فراغت و تفریح»، «توبه و جبران اشتباهات» شهدا را به عنوان الگویی بیبدیل به پسران نوجوان معرفی میکند. این کتاب با اشاره به زندگی شهدا در زندگی فردی و اجتماعی سعی دارد افقی تازه در مقابل خواننده قرار دهد.
قسمتی از متن کتاب
«هم خوشتیپ و زیبا بود، هم درسخوان. اینجور افراد توی کلاس زودتر شناخته میشوند.
نفهمیدن درس، کمک برای نوشتن مقاله یا پایاننامه و یا گرفتن جزوههای درسی، بهانههایی بود که دخترها برای همکلام شدن با او انتخاب میکردند.
پاپیچش میشدند؛ ولی محلشان نمیگذاشت؛ سرش به کار خودش بود. وقتی هم علنی به او پیشنهاد ازدواج میدادند، میگفت:
دختری که راه بیفته دنبال شوهر برای خودش بگرده، به درد زندگی نمیخوره و نمیشه باهاش زندگی کرد.»
در سومین کتاب این مجموعه با نام «زندگی به سبک شهدا؛ دخترانه» که شامل «دانشاندوزی»، «خودسازی»، «رسم رفاقت»، «پیوند آسمانی»، «به سوی پروردگار»، «تعامل با والدین»، «عفاف و پاکدامنی»، «بایستههای شادمانی» و «بازگشت از گناهان» با اشاره به زندگی همسران شهدا و نقش آنها در دوران دفاع مقدس و حمایتشان از رزمندگان الگوهایی زمینی و در عین حال الهی از زن، به دختران نوجوان سعی دارد دید تازهای در مقابل آنها قرار دهد.
قسمتی از متن کتاب
«صاحبخانهاش گفته بود: طیبه که به خانهی ما آمد، ما سرمان برهنه بود. بیحجاب بودیم. اینقدر پند و نصیحت کرد و از قرآن و دعا گفت که ما دیگر یک تار مویمان را نگذاشتیم پیدا شود.
ساواک که گرفته بودش و دستبند زده بود به دستهایش، گفته بود:
مرا بکشید؛ ولی چادرم را برندارید.»
مجموعه کتاب «زندگی به سبک شهدا» با عنوان «پدرانه،
مادرانه»، «پسرانه» و «دخترانه» به اهتمام «عبدالعزیز فاتحیمجرد» تدوین و توسط «روایت
سیره شهدا» و «موسسه فرهنگی مطاف عشق» منتشر شده است.
انتهای پیام/ 161