یکی از ضرورتهای جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر، توجه به زیباسازی و امنسازی پارکها و معابر عمومی، کاهش سرقت و درگیریهای خانوادگی و خیابانی است.
«علی مویدی» قائممقام دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص نگهداری از این معتادان گفت: 4 سال پیش، ظرفیت نگهداری از معتادان در تهران 500 نفر بود و در حال حاضر این ظرفیت در تهران به 10 هزار نفر افزایش یافته است، که این ظرفیت با تلاش شهرداری، بهزیستی، دانشگاههای علوم پزشکی و پلیس و با برنامهریزی و کنترل ستاد به وجود آمده است و معتادان پس از سپری کردن طول درمان به آغوش خانواده خود برمیگردند و دوباره در جامعه فعالیت میکنند.
مهمترین موضوعی که امروز در جهان به آن پرداخته میشود اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است و این موضوع در ایران اسلامی یکی از رویکردهای مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر است، ستاد مبارزه با مواد مخدر طبق گفته قائم مقام دبیر این ستاد با هماهنگی با وزارتهای آموزش و پرورش و علوم، در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان آموزشهایی ارائه میشود و دو واحد درسی به دروس دانشگاهی اضافه خواهد شد. در همین راستا پلیس مبارزه با مواد مخدر به تشکیل مراکز مشاوره در سطح کشور و آموزشهای چهره به چهره نیز پرداخته است.
وی در ادامه با اشاره به فرابخشی بودن مبارزه با مواد مخدر افزود: آگاهی و مبارزه با مواد مخدر یک عزم ملی و حکومتی میخواهد و دولت، مجلس و قوه قضایی باید هماهنگ در این راستا عمل کنند.
خدادادی گفت: یکی از ضرورتهای جامعه امروز جمع آوری معتادان متجاهر از سطح جامعه است، کسانی که دچار اعتیاد هستند بیمارند و باید آنها از سطح جامعه جمع آوری و بازپروی شوند.
وی با بیان اینکه حضور این افراد در جامعه یک تبلیغ برای اعتیاد محسوب میشود، تصریح کرد: در تبریز در یک طرح هماهنگ شده، معتادان متجاهر جمع
آوری و بازپروری شوند و در حال حاضر در تبریز با تصویر کسی که در
کنار خیابان مواد مصرف کند رو به رو نمیشویم. چنین طرحی را میتوان در تهران نیز انجام داد.
خدادادی در پایان گفت: باید با هماهنگی بین نیروی انتظامی، شهرداری، بهزیستی، وزارت بهداشت، وزارت کار و... این افراد را از سطح جامعه جمع آوری و پس از بازپروری و آموزش حرفه و فن به آنها، دوباره به جامعه بازگردند.