به گزارش گروه سایر رسانههای
دفاع پرس، درحالی که تا چندی پیش «زاکربرگ» مدعی بود «فیس بوک» از بابت افزایش انتشار اخبار جعلی در این شبکه اجتماعی نگرانی ندارد، حالا وی اعتراف کرده که ممکن است سیاستمداران از «فیس بوک» برای تاثیرگذاری سوء بر نتایج انتخابات امریکا استفاده کرده باشند.
البته «زاکربرگ» تا چندی قبل همین مساله را هم یک ایده مضحک میدانست، ولی ظاهرا با گذشت زمان و افزایش فشارها بر فیس بوک برای یافتن راهحلی برای این مشکل نظرات وی تغییر کرده است.
«فیس بوک» روز گذشته گزارشی را منتشر کرد که بر طبق آن هم دولتها و هم بازیگران غیردولتی از «فیس بوک» به منظور دستکاری افکار عمومی در مورد موضوعات سیاسی مانند انتخابات امریکا استفاده کردهاند. «فیس بوک» این تلاشها را هماهنگ شده و منظم توصیف کرده است.
بر طبق این گزارش برای انتشار اخبار جعلی و محتوای دروغین تلاشهای سازمان یافتهای هم انجام شده تا این اخبار تا حد امکان در دسترس افراد بیشتری قرار بگیرند.
بر اساس یافتههای گروه امنیتی «فیس بوک» عدهای با طراحی حسابهای کاربری جعلی در «فیس بوک» در اقدامی هماهنگ تلاش کردند تا مجموعه متنوعی از اطلاعات را در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کنند که از جمله آنها میتوان به اطلاعات برگرفته از ایمیلهای هک شده «هیلاری کلینتون» اشاره کرد.
پیش از این نهادهای اطلاعاتی آمریکا از دخالت هکرهای روس وابسته به دولت این کشور برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات ایالات متحده خبر داده بودند، اما این موضوع هنوز اثبات نشده است. در گزارش «فیس بوک» هم این موضوع رد نشده است.
پیش از این نهادهای اطلاعاتی آمریکا از دخالت هکرهای روس وابسته به دولت این کشور برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات ایالات متحده خبر داده بودند، اما این موضوع هنوز اثبات نشده است. در گزارش «فیس بوک» هم این موضوع رد نشده است.
با توجه به این تحول گروه امنیتی «فیس بوک» قصد دارد تا تمرکز خود را از موضوعاتی مانند گسترش بدافزارها و هرزنامه ها به موضوعات دیگری مانند تلاش برای دستکاری گفتمان های مدنی و اثرگذاری سوء بر افکار عمومی منتقل کند.
«فیس بوک» میگوید برای حل این مشکل حسابهای کاربری درگیر این نوع فعالیتها را پاک یا تعلیق میکند و برای شناسایی آنها از روشهای جدیدی مانند اتکا به هوش مصنوعی و رایانههای خودآموز بهره میگیرد. «فیس بوک» پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بیش از 30 هزار حساب کاربری را به همین علت تعلیق کرد.
همچنین روشهای جدیدی برای دریافت گزارشهای کاربران در این زمینه بهکار گرفته میشود. علاوه بر این لایک زدنهای هماهنگ و ناگهانی و سازماندهی شده نیز برای شناسایی حسابهای مشکوک به کار گرفته میشود. باید منتظر ماند و دید استفاده از چنین روشهایی مثمر ثمر خواهد بود یا خیر.
این اعتراف درحالی است که پیش از این به دنبال پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، «مارک زاکربرگ»، موسس «فیس بوک» تاثیرگذاری و دخالت این سایت بر نتایج انتخابات مذکور را انکار کرده بود.
وی همچنین مدعی شد تلاش زیادی کرده تا جلوی تکثیر خبرهای جعلی و نادرست در فید خبری «فیس بوک» را بگیرد. این درحالی است که مخالفان وی میگویند در بسیاری از موارد اخبار قلابی و غیرمعتبری در فیدخبری «فیس بوک» به طور گسترده در معرض دید کاربران قرار گرفته و همین اخبار دیدگاه ها و نظرات کاربران در مورد نامزدهای انتخاباتی را به ناحق تغییر داده است.
«زاکربرگ» تصریح کرد نهایت تلاش خود را برای ارتقای کیفیت فیدخبری فیس بوک به عمل آورده، و این شبکه اجتماعی قادر به تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات نبوده است.
وی افزوده است: من شخصا فکر میکنم این ایده که اخبار جعلی «فیس بوک» که حجم بسیار اندکی از محتوای این سایت را تشکیل میدهند، بر نتیجه انتخابات تاثیر داشته، ایده کاملا احمقانهای است.
«زاکربرگ» علت این ادعاها را تلاش عدهای برای توجیه نتایج انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا دانسته که منجر به پیروزی شگفتآور «دونالد ترامپ»، نامزد نژادپرست و افراطی جمهوری خواهان گردیده است. به گفته وی این تصور که حامیان «ترامپ» آنقدر احمق هستند که صرفا تحت تاثیر معدود اخبار جعلی «فیس بوک» قرار گرفته باشند، تصوری غلط و توهین به آنان است. زیرا به همین نسبت اخبار جعلی در مورد «کلینتون» هم در فیدخبری فیسبوک منتشر شده است.