وی بیان کرد: امر به معروف، نهی از منکر، توجه به فریضههای الهی، سبک زندگی اسلامی، روابط اسلامی و... از مصادیق و ویژگیهای منتظران است، رعایت اخلاق نیز از بارزترین ویژگیهای جامعه اسلامی و جامعه منتظر حضرت ولی عصر (عج) است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا با بیان اینکه باید از منظر روحی، فکری، ذهنی، قلبی و اعتقادی منتظر امام زمان (عج) باشیم، افزود: منتظران واقعی؛ معتقدتر، مومنتر و عادلتر به مسائل اسلامی و دینی هستند.
حجت الاسلام و المسلمین بهرامی ادامه داد: نیروی انتظامی به واسطه مأموریتهای ذاتی دارای بیشترین ارتباط با مردم بوده و است، بنابراین نوع برخورد و رفتار با مردم بسیار حائز اهمیت است، همواره باید اخلاق مداری و برخورد شایسته با مردم رویکرد کارکنان ناجا باشد.
وی با بیان اینکه ناجا پیشانی نظام است، ادامه داد: هر چقدر مدیریت در ناجا سالمتر، قویتر و بهتر باشد خوشبینی مردم به نظام اسلامی و انقلاب بیشتر میشود.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا در ادامه با اشاره به تدوین و انتشار منشور پلیس مسلمان، برخی از ویژگیهای پلیس مطلوب و در تراز انقلاب و نظام اسلامی را برشمرد.
وی ویژگیهای فردی در سه محور اعتقادی، اخلاقی و رفتاری را معرفی و بیان کرد: خداباوری، معادباوری، خودباوری، نبوت، ولایت مداری، ولایت باوری و احساس حضور دائمی در محضر خداوند از ویژگیهای فردی از منظر اعتقادی است.
حجت الاسلام و المسلمین بهرامی، ادامه داد: اعتقاد و التزام به اندیشه و رفتار سیاسی امام (ره) و مقام معظم رهبری، اعتقاد به اهداف و آرمانها و دستاوردهای انقلاب و دفاع از آن، اعتقاد به تقابل دائمی جبهه حق و باطل، دشمن شناسی و دشمن ستیزی، مقابله با جریانهای انحرافی، انتظار فرج و آمادگی برای سربازی در رکاب امام زمان (عج) با امید به آینده و خودسازی از دیگر ویژگیهای فردی از منظر اعتقادی است.
این مقام مسئول با اشاره به ویژگیهای اخلاقی خاطر نشان کرد: تقوا، تقید به انجام واجبات، ترک محرمات، اهتمام به انجام مستحبات و ترک مکروهات، توکل و اطمینان به خدا در تمام امور از ویژگیهای فردی از بُعد اخلاقی است.
به گفته رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، عفت، پاکدامنی، شجاعت، شهادت طلبی، جوانمردی، روحیه جهادی، سعه صدر، غیرت دینی و ملی، احساس مسئولیت در برابر تمامیت ارضی ایرانی اسلامی از دیگر ویژگیهای فردی از منظر اخلاقی است.
حجت الاسلام و المسلمین بهرامی اضافه کرد: پلیس در تراز نظام اسلامی در هر شرایطی نسبت به نوامیس مردم و کشور، غیرت دینی و ملی احساس مسئولیت دارد و خوشبختانه این شاخص از ویژگیهای بارز پلیس جمهوری اسلامی ایران است.
وی تواضع، فروتنی، فرو بردن خشم نابجا و یاد مرگ را نیز از دیگر ویژگیهای فردی از بُعد اخلاقی برشمرد.
این مقام مسئول ادامه داد: یک پلیس در تراز اسلامی باید به ویژگیهای فردی از منظر رفتاری نیز زیبنده باشد که بندگی خداوند، ایستادگی در مقابل ظلم و ستم، تولی و تبری، وقار، متانت، زهد، ساده زیستی، دانش اندوزی، حفظ زبان از خطا و گناه، پاک چشمی، مراقبه و محاسبه اعمال، فداکاری و ... برخی از این ویژگیها است.
رئیس سازمان عقیدتی و سیاسی ناجا برای یک پلیس اسلامی، ویژگیهای اجتماعی را نیز معرفی و بیان کرد: مردم داری، خوش اخلاقی، امر به معروف و نهی از منکر، رعایت حقوق مردم در تمام زمینهها، وفای به عهد و... از ویژگیهای اجتماعی پلیس در جامعه باید باشد.
حجت الاسلام و المسلمین بهرامی ادامه داد: پلیس باید در خانواده نیز حائز ویژگیهایی چون نجابت، شرافت، اخلاق و پوشش اسلامی، نیکی به والدین و خانواده باشد، پلیس در نظام اسلامی همچنین باید بصیرت سیاسی، جامعه نگری، واقع نگری، دشمن شناسی و دشمن ستیزی را نیز داشته باشد.
وی حضور موثر در صحنه، التزام عملی به ولایت فقیه، پرهیز از ورود به تشکلهای سیاسی و گروه گرایی، مقابله و مبارزه قاطع با هر گونه فریب کاری و ظلم را از دیگر ویژگیهای پلیس اسلامی برشمرد و افزود: پلیس باید به لحاظ سازمانی نیز دارای ویژگیهای خاصی باشد که سلامت و توان جسمی، روحی، حسن شهرت، رعایت شئونات سازمانی، امانت داری، عدالت محوری، تکریم ارباب رجوع، نظم و انضباط ظاهری و رفتاری برخی از این ویژگیها است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، گفت: بهره گیری مطلوب از منشور پلیس مسلمان در همه ردهها و پلیسهای تخصصی همواره مورد تأکید فرمانده ناجا بوده است، بنابراین باید به این مهم توجه شود.
گفتنی است، پیش از سخنان رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا، سردار «سعید منتظرالمهدی» ضمن تقدیر از حضور حجت الاسلام و المسلمین بهرامی در گردهمایی سراسری معاونان اجتماعی، اهداف همایش را تشریح کرد.