یادداشت؛

فروش تسلیحات آمریکایی با چاشنی ایران‌هراسی

فروش سامانه ضد موشکی «تاد» از سوی آمریکا به امارات در ادامه روند ایران‌هراسی است، تا از این طریق کشورهای منطقه را به اصطلاح «سرکیسه» کنند.
کد خبر: ۲۳۹۴۹۲
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۵ - 21May 2017
فروش تسلیحات آمریکایی با چاشنی ایران هراسیگروه دفاعی امنیتی دفاع پرس ـ رحیم محمدی؛ سامانه دفاع ضد موشکی «تاد» که امارات قرارداد خرید آن را با آمریکا منعقد ساخته، سامانه‌ای است که بُرد رادار آن هزار کیلومتر، برد عملیاتی موشک 300 کیلومتر، سقف پرواز آن 1500 کیلومتر و سرعت آن 2.8 کیلومتر بر ثانیه است، که توانایی رهگیری ماهواره‌ها و دیگر سنسورهای خارجی را نیز دارد.

این سامانه که توسط شرکت لاکهید مارتین آمریکایی تولید می‌شود، اهداف را بدون آن که از کلاهک استفاده کند با انرژی جنبشی خود مورد اصابت قرار می‌دهد و علاوه بر این قابلیت انتقال از طریق هواپیمای ترابری c130 را نیز دارد.

پایگاه اطلاع رسانی این شرکت درباره سامانه «تاد» عنوان می‌کند: سیستم دفاع ضد موشکی «تاد» تلفیقی از بخش‌های لانچر (سکوی پرتاب یا پرتابگر موشک بالستیک)، رادار، سیستم کنترل آتش و سامانه‌ها و واحدهای ارتباطی است که به طور مشخص این سیستم دفاع ضد موشکی را حمایت می‌کنند.

اما علت اینکه آمریکا چنین سامانه‌ای را به امارات می‌فروشد بازمی‌گردد به پروژه ایران هراسی که دولتمردان آمریکایی در منطقه دنبال می‌کنند تا از این طریق به اهداف متعددی که دارند، دست یابند.

آمریکایی‌ها در پروژه ایران هراسی سعی دارند با این ترفند، اقتصاد کشور خود را از ورشکستگی نجات دهند، کشورهای منطقه را بیش از گذشته به خود وابسته نگاه دارند و شاید از همه مهم‌تر مشروع جلوه دادن حضور در منطقه است.

البته به غیر از امارات، عربستان نیز به دنبال خرید این سامانه ضد موشکی از آمریکا است؛ عربستانی که به نوعی می‌توان گفت به انبار تسلیحات آمریکایی تبدیل شده و هر روز هم این انبار تسلیحاتی نسبت به گذشته در حال انباشته‌تر شدن است.

بر این اساس مطابق گزارش‌های منتشر شده پیش‌بینی می‌شود که هزینه‌های امور دفاعی غرب آسیا در سال تا قبل از خاتمه سال 2020 به 180 میلیارد دلار برسد؛ این در حالی است که این رقم در سال 2014 برابر با 160 میلیارد دلار بود؛ در این بین عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت خام، بودجه نظامی‌ خود را از 48 میلیارد دلار در سال 2015 به 52 میلیارد دلار در سال 2019 خواهد رساند که در اینصورت بودجه نظامی این کشور یکی از بزرگترین‌ها در جهان می‌شود.

در همین رابطه انتظار می‌رود امارات متحده عربی نیز بودجه نظامی خود را تا قبل از خاتمه سال 2020 به بیش از 20 میلیارد دلار و قطر هم به طور محتمل تا همان زمان این رقم را به 5.5 میلیارد دلار می‌رساند.

کشورهای منطقه در حالی اقدام به خرید این سامانه ضد موشکی می‌کنند که گفته می‌شود روسیه و چین موشکی را با موفقیت آزمایش کردند که ضد سامانه «تاد» است و تولید انبوه آن را نیز از سال 2018 میلادی آغاز می‌کنند که در این صورت این سامانه کارایی خود را به طور حتم از دست خواهد داد

بنابر این همان‌گونه که عنوان شد مقامات آمریکایی همواره با برجسته‌نمایی قدرت موشکی ایران سعی دارند تا کشورهای منطقه را سرکیسه کنند تا از این رهگذر سلاح‌های شرکت‌های خود را به کشورهای منطقه غرب آسیا بفروشند.

انتهای پیام/231

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار