به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، مجموعه داستان « عطر عربی»، که به زندگی و زمانه رزمندگان مدافع حرم میپردازد در انتشارات شهرستان ادب منتشر شد. این مجموعه، چهارمین مجموعه «قصه زمانه» شهرستان ادب و شامل چهارده داستان کوتاه به انتخاب فیروز زنوزی جلالی است که در 228 صفحه منتشر شده و به بازار کتاب میآید.
نویسندگان این داستانهای خواندنی در عطر عربی، به زندگی مدافعان حرم در میدان جنگ و بیرون از میدان میپردازند. چگونگی حضور در میدان جنگ؛ مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیرامون این دفاع مقدس؛ تاثیرات حضور در جنگ بر زندگی خانوادههای رزمندگان مدافع حرم؛ مسائل محور مقاومت و به طور کلی زندگی و زمانه مدافعان حرم درونمایه اصلی این داستانهاست.
گفتنیست داستانهای «عطر عربی» را نویسندگان خوشفکر و توانمند مرتبط با موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب نوشتهاند. از میان پنجاه داستان کوتاه بررسیشده برای انتشار در عطر عربی، زندهیاد استاد فیروز زنوزی جلالی 14 داستان را برای این کتاب برگزیدهاند. نویسندگان این داستانهای برگزیده عبارتاند از آقایان و خانمها: حامد جلالی، پرستو علیعسگرنجاد، شروین وکیلی، امیرحسین روحنیا، زهره عارفی، نرگس روزبهانی، زهرا ثابتی، مهدی نورمحمدزاده، اعظم عظیمی، ابراهیم اکبری دیزگاه، مهدی کفاش، علیاصغر عزتیپاک، محمدقائم خانی و سیدحسین موسوینیا.
«عطر عربی» آخرین یادگار فیروز زنوزی جلالی، نویسنده نامدار تازه گذشته برای ادبیات داستانی ایران است. این مجموعه را این نویسنده برجسته، دو ماه پیش از فوت، در مقام دبیر مجموعه بازخوانی و تأیید کرد و برای چاپ به شهرستان ادب سپرد. «عطر عربی»، آخرین فعالیت جدی او در عرصه داستان قلمداد میشود. زنوزی جلالی که در سالهای پایانی عمر خویش با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکرد پیش از آنکه توان خود را از دست بدهد این داستانها را با دشواری خوانده بود. زنوزی گفته بود: «این قصهها را با مشقت فراوان خواندم چون دیگر توانی نداشتم، اما چون کارها درباره مدافعان حرم بود بر خود فرض میدانستم که آنها را تصحیح کنم و زودتر به دست ناشر برسانم.» او به عهد خود وفا کرد و دو ماه پیش از فوت، کتاب را به شهرستان ادب سپرد. گفتنیست فیروز زنوزی جلالی، متولد 1329، درگذشته 5 اردیبهشت 1396، بابت نگارش قاعده بازی توانست جایزه معتبر جلال را به دست آورد.
خاطرنشان میشود سه مجموعه داستان کوتاه دیگر شهرستان ادب با عنوان «قصه زمانه» که پیش از این منتشر شده بود -به ترتیب زمانی انتشار- عبارتاند از: «میخواهد چشمانش باز باشد»، «پاییز آمریکایی» و «کجا بودی الیاس؟». از این میان، کجا بودی الیاس، واپسین مجموعه داستان قصه زمانه شهرستان ادب به موضوع شهیدان مظلوم غواص اختصاص داشت. این کتاب با انتخاب و دبیری استاد مجید قیصری منتشر و با استقبال مردم و منتقدان مواجه شده بود.
انتهای پیام/121