یادداشت/ مریم مجتهدزاده

گسترش برکت راهیان نور در سراسر کشور با مشارکت زنان امکان‌پذیر می‌شود

می‌توان با بکارگیری دختران و بانوان جوان و دلسوز آرمان‌های انقلاب اسلامی سبک زندگی جهادی و فرهنگ ایثار و پایداری را به بدنه اجتماع تزریق کرده و از باب تربیت مادران فهیم و دغدغه‌مند نسلی دلبسته انقلاب و خون شهدا و پایبند به آرمان‌های ولایت فقیه تربیت کند.
کد خبر: ۲۴۸۶۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۵ - 19July 2017

گستره‌ی برکت راهیان نور در سراسر کشور با مشارکت زنان امکان‌پذیر می‌شود

مریم مجتهدزاده رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس طی یادداشتی که به مناسبت سالروز ثبت ملی راهیان نور در اختیار دفاع پرس قرار داده، به تشریح تاسیس این سازمان و نحوه فعالیت‌های راهیان نور پرداخته است، که در ادامه می‌خوانید:

راهیان نور نامی آشنا برای همه ایرانیان است. اطلاق این نام برای گروه بزرگی از کاروان‌های سیاحتی ـ مذهبی در ایران اسلامی است که به بازدید از مناطق جنگی بازمانده از جنگ ایران و عراق در غرب و جنوب غربی کشور می‌پردازند.

همزمان با تعطیلات نوروزی و نیز تعطیلات تابستانی، برای مناطق غرب کشور، فعالیت مشتاقان سفر به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس آغاز شده و مناطق مرزی استان خوزستان به ویژه منطقه شلمچه پذیرای طیف وسیعی از نوجوانان، جوانان، مردان و زنانی است که در محفل عشق شهدا و در مقتل دلاورمردان جنگ تحمیلی آرامش درون را تجربه می‌کنند و قلب و دلشان را همنوا با شور «یا حسین» سرداران رشید اسلام به ضریح شوق دخیل می‌بندند. بی‌شک این نوع حرکت خودجوش و مردم‌مدار، نوعی از گردشگری جنگ در ایران محسوب می‌شود. 

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سازمان دهنده و متولی اصلی اردوهای سراسری «راهیان نور» است که هر ساله گروه‌هایی از مردم مناطق مختلف ایران را برای بازدید از مناطق جنگی غرب و جنوب غربی این کشور، به استان‌های هم‌مرز با عراق می‌برد.

در همین راستا و در جهت انتقال مفاهیم ایثار و شهادت و بیان ارزشمندی فداکاری‌هایی که در هیچ قاموسی جز قاموس شهادت قابل تصور نیست و همچنین در جهت حفظ پیوستگی رابطه گروه‌های همسفر در اردو در ایام دیگر سال و بکار‌گیری روابط ایجاد شده در بستری کارآمد، سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس طی طرح‌ها و برنامه‌هایی بر این هم‌افزایی و حفظ روابط، ممارست و حمیت بکار گرفته و بر آن است تا از ظرفیت‌های موجود بیشترین استفاده و بهره‌مندی را کسب کند.

از این رو طرح عقیله (تربیت مربی و راوی دفاع مقدس در حوزه زنان) با هدف نگاهداشت ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بهره‌گیری از آخرین شیوه‌های نوآورانه تبلیغ و مقابله همه جانبه با تهاجم فرهنگی و شبیخون جنگ نرم با محوریت تربیت منابع انسانی شایسته و تسری و ترویج ارزش های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و همچنین طرح «حس پروانگی» با هدف برگزاری نشست هایی با حضور بانوان و دختران تحول یافته به واسطه سفر معنوی راهیان نور و همچنین طرح «تسنیم» با هدف ارائه الگوی عملی در نشر فرهنگ غنی اسلام با تاکید بر موضوعاتی از قبیل کار گروهی، مقاومت و ایثار و در راستای ایجاد تعامل در جهت نشر فرهنگ پایداری از طرف معاونت فرهنگی سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت زنان در دفاع مقدس پیشنهاد و ساز و کارهای لازم در جهت اجرایی کردن این طرح ها فراهم شده است.

این سازمان در تلاش است تا با بکارگیری دختران و بانوان جوان و دلسوز آرمان‌های انقلاب اسلامی سبک زندگی جهادی و فرهنگ ایثار و پایداری را به بدنه اجتماع تزریق کرده و از باب تربیت مادران فهیم و دغدغه‌مند، نسلی دلبسته انقلاب و خون شهدا و پایبند به آرمان های ولایت فقیه تربیت کند.

همچنین در نظر است به همت معاونت فرهنگی سازمان یادمان هنر، «حماسه و مهر» با هدف فراخوان طراحی و اجرای یادمان و سردیس شهدای زن دفاع مقدس توسط هنرمندان جوان و متعهد ایران اسلامی برگزار گردد که امید است به برکت فرا رسیدن سالروز ثبت ملی راهیان نور بتوان ساز و کار های لازم در جهت اجرای طرح را فراهم کرد.

همانگونه که در سال ۱۳۷۷ بسیج دانشجویی از ظرفیت‌های اردوهای راهیان نور استفاده کرد و اعزام کاروان‌های دانشجویی شروع شد و سپس بسیج محلات نیز شروع به اعزام کاروان‌های راهیان نور از محلات مختلف تهران کردند. زنان نیز طی حرکت هایی نامنظم و خودجوش به ترغیب خانواده ها در جهت سفر به این مناطق به عنوان مسافرت های نوروزی و تعطیلات تابستانی پرداختند و این خود بیانگر هوشیاری و هوشمندی زنان و علاقه ایشان به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین فرزندان است. این امر فرصت مغتنمی است تا با آموزش زنان و مادران به عنوان مدیران خانواده و مربیان بلامنازع در تربیت نسل بعد راه را در جهت ترویج آگاهانه و بخردانه فرهنگ فداکاری و گذشت و تبیین لزوم پرداختن به این امر در سرفصل های درسی فرزندان و زنده نگاه داشتن این فرهنگ به عنوان سند تاریخی و هویتی فرزندان این مرز و بوم هموار کنیم.

انتهای پیام/ 131

نظر شما
پربیننده ها