حجت‌الاسلام انصاری مطرح کرد؛

انتقال حس خوب زیارت در سفرنامه‌ها و خاطره نویسی‌ها

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران گفت: انعكاس بالاترين و والاترين تجربيات، احساسات، انگيزه‌ها و اميدهای برگرفته از شور، شعور و توسل يک انسان شيفته و باورمند از یک سفر معنوی، محصول و ابتکار ناب جشنواره سفرنامه و خاطره‌نويسی رضوی، خواهد بود.
کد خبر: ۲۵۰۶۸۸
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۷ - 01August 2017

جشنواره سفرنامه و خاطره نويسی رضوی، ابتکاری ناب است/ انتقال حس خوب زیارت در سفرنامه‌ها و خاطره نویسی‌هابه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، حجت الاسلام محمدعلی انصاری مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فرامرزی سفرنامه و خاطره نویسی امام رضا (ع) در ایلام ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام دهه کرامت، اظهار داشت: ابتكار نامگذاری دهه كرامت، تدبير و فرصتی مناسب برای فرهنگ سازی و ایجاد عزمی همگانی برای پاسداشت و تعظیم شعائر الهی در بزرگداشت امام رضا(ع)، تكريم حضرت معصومه (س) و حضرت شاهچراغ (ع) در ایران اسلامی است. دهه کرامت یادآور تمام خوبی‌ها و فرصت نابی برای ترویج سیره و فرهنگ اين بزرگواران و اهل بیت (ع) و تکریم مقام ولایت است.

وی با بیان اینکه اصل کرامت در روایات، ملاک دینداری انسان‌‌ها شناخته شده است، افزود: کرامت به معنای کوچک شمردن دنیا نیز هست. اگر فردی روح را به کرامت و عظمت بشناسد همه دنیا در چشمش کوچک می‌شود. بر همین اساس می توان گفت که کرامت نقطه مقابل ذلت و خواری است، باید برای رسیدن به قله بلند کرامت به سلاح پرهیز از گناه و دنیاطلبی و هوا و هوس و در یک کلمه به سلاح تقوا مجهز گشت.

حجت الاسلام انصاری به شخصیت والای حضرت فاطمه معصومه (س) اشاره کرد و یادآور شد: میلاد آن حضرت به عنوان «روز دختر» به شایستگی در تقویم کشورمان ثبت شده است. تبیین ویژگی های شخصیتی ایشان در جامعه موجب می شود تا دختران ما با الگوبرداری از آن کریمه اهل بیت (ع)، نماد ولايتمداری، شكيبايی، عفاف و حجاب در جامعه اسلامی باشند.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره سفرنامه و خاطره نويسی رضوی، گفت: به ‌طور قطع برگزاری این جشنواره، نقش مهمی در راستای ترویج فرهنگ رضوی و سیره ائمه اطهار (ع) دارد و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ايلام بايد به دلیل تلاش های كه در جهت برگزاری باشکوه این برنامه با اهميت داشته تقدیر کرد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت نوشتن و به ثبت رساندن تجربیات و خاطرات، افزود: نوشتن خاطرات و سفرنامه‌ها، عمری طولانی دارد و راهی درست و موثر برای انتقال تجربیات و یافته‌ها از نسلی به نسل دیگر بوده و هست.

وی تصریح کرد: سفرنامه‌ها به عنوان یکی از مهمترین رسانه‌های بین فرهنگی، حاصل کنجکاوی و تلاش‌های شخص سفرنامه نویس هستند و در زمان خود سبب می‌شده‌اند که عمیق‌ترین و گسترده‌ترین تجربه‌های بین فرهنگی، از یک فرهنگ غریب و بیگانه به فرهنگ خودی سفرنامه نویس انتقال یابند. به عبارت دیگر سفرنامه ها یکی از مهمترین محمل های آگاهی از سایر فرهنگ ها بوده‌اند.

حجت الاسلام انصاری با بیان اینکه طی تاریخ سفرنامه‌های گران قدری، دست آوردهای عظیمی را در تاریخ ثبت کرده اند، گفت: سفرنامه نویس، ساده نویس است؛ حتی اگر دانشمندی باشد که شیوه نگارش او مصنوع باشد. معمولا نویسندگان، نوشته خود را به نوعی می آرایند. در واقع سفرنامه نویس، چه سیاحان سده های پیشین و چه جهانگردان امروزی، در نوشتن خاطرات سفر، شیـوه سـاده نویسی یا زبان محـاوره ای را اختیار می کند و به قول قـدما از «لفـظ قلـم» پرهیز می کند.

وی در ادامه اذعان کرد: انعكاس بالاترين و والاترين تجربيات و احساسات و انگيزه ها و اميدهای برگرفته از شور و شعور و توسل يک انسان شيفته و باورمند از یک سفر معنوی، محصول و ابتکار ناب جشنواره سفرنامه و خاطره نويسی رضوی، خواهد بود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با بیان اینکه زیارت این حضرات و دیگر امامزادگان در سراسر ایران، مسئله ای فراتر از یک مقصد و سفر است، افزود: اگر خاطرات چنین سفر و زیارتی نوشته شوند بسیار ارزشمند است و می تواند اثرگذار باشد. هر زائر از پنجره‌ی نگاه خود می‌تواند به زیبایی، دیده‌ها و تجربیات و احساسات خود را به رشته تحریر درآورد. این خاطرات اگر خوب و روان نوشته شوند و روایت شوند، قطعا می تواند آن حس خوب زیارت و تاثیر گرفته شده از آن فضای معنوی را به خواننده منتقل کند.

وی با تأکید بر اثرگذار بودن جشنواره سفرنامه نویسی رضوی، ابراز داشت: این جشنواره می تواند انگیزه های نوشتن درباره سفرهای معنوی را بیشتر و بیشتر کند و موجب می شود خاطره های خوب و معنوی و حس گرفته شده از این سفرها هم در ذهن نویسنده ماندگار و به تعبیری ملکه شود و هم خواننده این سفرنامه ها در هر زمانی، در این زیارت با زائر امروز شریک شود، حس بگیرد، متحول شود و بالاخره این سفرنامه ها، بیانگر و ترویج کننده فرهنگ و سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی ما در هر عصر و زمانی خواهد بود.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار